“Siz gençlerin başarısı, ülkemizin başarısıdır”

“Siz gençlerin başarısı, ülkemizin başarısıdır”

2.09.2019 16:11:57

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Silivri Şube Başkanı Mübeccel Çeşmecioğlu, Mezuniyet Töreni'nde öğrencilerine, “Siz gençlerin başarısı, ülkemizin başarısıdır” sözleriyle seslendi.

  1. Yılını tamamlayan ÇYDD Silivri Şubesi, 31 Ağustos 2019 tarihinde Yaşar Kemal Sergi Salonu'nda burs verdiği öğrencilerine Mezuniyet Töreni düzenledi. Silivri Şube Başkanı Mübeccel Çeşmecioğlu ve yönetimi tarafından gerçekleştirilen etkinlikte kendilerini Genel Başkan Prof. Dr. Ayşe Yüksel, Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Emre Sarısaltıkoğlu, CHP Belediye Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı, Silivri Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Gülgün Narinç ve Başkan Yardımcısı Dilek Dönmez, Silivri Sanayi Kooperatif Başkanı Ercan Çalışkan, ÇYDD Genel Merkez yönetim kurulu üyeleri, ÇYDD bursiyerleri ve aileleri ile bağışçıları yalnız bırakmadı.

Mezuniyet Töreni, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, aziz şehitlerimizin manevi huzurunda Saygı Duruşunda bulunarak, akabinde İstiklal Marşımız okunarak başladı.

 

ÇEŞMECİOĞLU: ÇAĞDAŞ BİREY VE ÇAĞDAŞ TOPLUM YOLUNDA 25. YILIMIZI TAMAMLADIK

Çağadaş Yaşamı Destekleme Derneği Silivri Şube Başkanı Mübeccel Çeşmecioğlu, yaptığı konuşmada, konuklarına şu sözlerle seslendi: “Çağdaş birey ve çağdaş topluma ulaşmak amacıyla gönül bağı ile çıktığımız bu yolda Genel Merkez olarak 30. yıl Silivri Şube olarak da 25. yılımızı tamamladık.

Mustafa Kemal Atatürk'ün emaneti olan Cumhuriyeti ve temel değerleri korumak ve geliştirmek hedefinin, çağdaş eğitim yolu ile çağdaş topluma ulaşmaktır. Genel Merkez 110 şubemizle yüreği insan sevgisi ve toplum sevgisi olan binlerce gönüllüsü, burs vereni ve burs alanı ile birlikte toplum hizmeti veriyoruz.

“DESTEĞİNİ ESİRGEMEYENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Bu günlere gelmemizi sağlayan derneğimizin kurucusu Prof. Dr. Türkan Saylan, Türkan hocamızın ölümünden sonra on yıl süre ile bugünlere gelmemize büyük emek veren Prof. Dr. Aysel Çelikel'e ve şimdiki Genel Başkanımız Prof. Dr. Ayşe Yüksel'e tüm ekip arkadaşlarımıza, burs verenlerimize, üye ve gönüllülerimize teşekkür ediyorum.

“GENÇLERE BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR”

Dünyada şanlı ve yüksek bir topluluk halinde yaşayabilmemiz için siz, gençlere büyük görevler düştüğünün bilincinde olmalısınız. Türk halkı olarak şu dönemde en çok ihtiyaç duyduğumuz milli birlik ve beraberlik ve ulusal değerlerimize sahip çıkmaktır.

“SİZ GENÇLERİN BAŞARISI, ÜLKEMİZİN BAŞARISIDIR”

Çanakkale'yi, Kurtuluş Savaşı'nı kazanan ruhu koruyup, bu bilinci gelecek kuşaklara aktaracağınıza yürekten inanıyorum.

Türkiye Cumhuriyeti, kültürü, tarihi ve saygın kimliği ile aydınlık yarınlara el ele devam edecektir. Bu sizlerin başarısı olacaktır. Sizlerin başarısı ülkemizin başarısıdır.”

Çeşmecioğlu konuşmasını, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün “Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder.” sözleriyle tamamladı.

Mübeccel Çeşmecioğlu, daha sonra Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel'i sahneye davet ederek, kısaca tanışmalarına dair bilgi verdi, Yüksel'in eğitimci olarak 15 yıllık doğu görevinden söz ederek verdiği emeklerden bahsetti.

YÜKSEL: SİZ GENÇLERİ SEVİYOR VE SİZLER İÇİN ÇALIŞIYORUZ

ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, gençlere şu sözlerle seslendi: “Sevgili gençler bugün sizin gününüz. Sevgili Silivri şubemiz bizi bir araya getirdi. Sizleri seviyoruz ve emek veriyoruz. Laik Türkiye Cumhuriyeti'ni yaşatmak ve Çağdaş geleceğiniz için 30 yıldır üyelerimiz ve gönüllülerimizin desteğiyle çalışıyoruz. Bağışçılarımız çok önemli. Yerel Yönetimlerimizin desteğini de çok önemsiyoruz. Efsane başkanımız Prof. Dr. Türkan Saylan, 20 yıl Türkiye'nin dört bir yanına eğitim desteğini sürdürdü. 86 bin kız öğrenci okuttuk.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği mezunu olmak çok anlamlı. Silivri Şubemizi kutluyorum. Ekonomik koşulları yetersiz olan çocukları okutmaya devam edeceğiz. Bağışçılarımızın desteğiyle bu katkılarımızı sürdüreceğiz. Mezun olan çocuklarımıza başarı, mutluluk ve aydınlık bir Türkiye diliyoruz.”

ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel'in konuşmasının ardından ÇYDD Çocuk Kulübü, “Kimsin Sen” adlı gösterisini sunarak büyük beğeni topladı.

Mezun öğrenciler, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nden aldıkları maddi ve manevi destekten söz ederek, elde ettikleri başarılarda derneğin çok büyük emeğinin olduğunu dile getirdiler ve teşekkür ettiler.

Liseden mezun olup üniversiteyi kazanan öğrenciler, lise ve ortaokuldan mezun olanlar ve  üniversiteden mezun olan öğrenciler  ödüllendirildi. Ayrıca Menti ve Mentörleri ödüllendirildi.

ÇYDD Mezuniyet Töreni, günün anısına çekilen toplu fotoğraf ve pilav ikramıyla son buldu.

Rengunar SALİ

 

 

 

YORUM YAP