Şişman: Set olmak değil, hizmet etmek için varız

Şişman: Set olmak değil, hizmet etmek için varız

10.12.2014 11:48:33

İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Tamer Şişman soruları yanıtlarken, "Bir görev adamıyım” tanımlamasının sınırlarını hiç aşmadı. Siyasette samimiyet vurgusunun yanı sıra; tanımak ve iyi iletişim vurgusunda da sıklıkla bulundu.
2009-2014 döneminde Silivri Belediyesi AK Parti Meclis üyeliğini 2014 yerel seçimlerinin ardından İBB meclis üyeliğini ekleyerek sürdüren Tamer Şişman ile siyaset yaşantısı, AK Parti ve Silivri’yi konuştuk.

Sevginar SALİ: Tamer Şişman kimdir?
Tamer ŞİŞMAN: 1961 Bayburt/Kitre köyü doğumluyum. Rahmetli annemin rahatsızlığından dolayı 1975 yılında İstanbul’a geldik. 5 kardeşten biri benim. Annemizi çok erken kaybettik; İstanbul da zor bir şehirdi geldiğimiz yıllarda. İstanbul’a alışmakta, uyum sağlamakta epey zorlandık. Ortaokul ve liseyi tamamladıktan sonra iş hayatına atıldım. Uzun süren, istikrarlı bir meslek yaşantım oldu. 1978’de girdiğim işimden 2002 senesinde emekli olarak ayrıldım. 1987’de eşimle evlendim. Mutluyum üç çocuğum var. Büyük oğlum makine mühendisi, küçük olan İstanbul Üniversitesinde okuyor. Emeklilikten sonra Allah bize bir de kız bağışladı. Hayatımız bu çerçevede gelişti ve devam ediyor.

"HEP BİRİLERİ SİZİ YÖNETMESİN; SİZ DE BİRİLERİNİ YÖNETİN”
Sevginar SALİ: Siyaset nasıl dahil oldu hayatınıza?
Tamer ŞİŞMAN: Anavatan döneminde ilgi duyuyordum. Rahmetli Turgut Özal bir çığır açtı. İş hayatında bürokrasiyle çok içli dışlı olduğumuz için; eskiden bu alanda bulunan çok sayıdaki engeli biliyorum. Türkiye’nin o günlerinden bugünlere gelişini gören, ancak inanabilir. Hantal bir bürokrasi, istikrarsız bir siyaset vardı eskiden. Çalıştığım Alman Şirketi’nin sahibi şöyle dedi; "Ben geldim gidiyorum, sizin siyasetçiler hala yerlerinde duruyor.”
AK Parti’nin siyasette varlık gösterdiği dönemde ben de ticarete meyil vermiştim. Siyasete de ısınma turlarım başladı. Bayburtlu olmamla beraber, bizim siyasette dostlarımız çok. Doğduğum köyün okuryazar oranı Türkiye genelinde ilk sıralardadır.  Her evden bir muallim çıkar. Süleyman Demirel’in en iyi arkadaşı; Mehmet Çatalbaş, Fahri Korutürk, Namık Kemal Zeybek bizim köyden çıkan tanınmış simalar.
Ben siyasete emekli olduktan sonra; mevcut İl Başkanımız Aziz Babuşçu’nun teşviki ile başladım. O dönemde Gaziosmanpaşa’dan Belediye Başkan Adaylığına başvurmuştu. Ama olmadı Erhan Erol yapıldı, Aziz Bey’in il başkanlığı gündeme geldi.
Siyaset yapmak için vakit ve nakit gerekiyor. Bizim nakdimiz yoktu ama vaktimiz vardı. Siyasete Silivri’de başladım. Siyasete girmek konusunda geç kalmışım gibi bir ukde vardı içimde. Hep birileri sizi yönetmesin; siz de birilerini yönetin artık! Belli bir noktadan sonra ben bunu çok da istedim.
Belki ileride benim bu konuda önüm kapanır ama çocuklarımın istikbali ve ufkunun gelişimi, bakış açılarının değişmesi için aktif siyasette yer almayı önemsedim, tercih ettim. Silivri’de çok büyük değişikliklerin olacağını, öngörerek 1992-93 yıllarında ev yaptım. Yazlık olarak kullanıyorduk, otoban, doğalgazın gelişi Silivri’de sürekli oturmayı cazip kıldı. Yazlıkçı olarak geldiğim Silivri’ye 2008’de yerleşme ve siyasete profesyonelce başlama kararı aldım.
Ben görev adamıyım. Hedefe kilitlenirim ve ulaşmak için elimden gelen gayreti gösteririm.

"MERKEZDE KALSAYDIM ÇOK DAHA ETKİN KONUMLARDA OLURDUM”
Sevginar SALİ: 2009’da nasıl meclis üyesi olduğunuzu anlayamadan, 2014’te bir de İBB meclis üyesi oldunuz. Bu süreci kendi açınızdan biraz anlatır mısınız?
Tamer ŞİŞMAN: Silivri metropol merkezine uzak olduğundan, insanlar da birbirini iyi tanıdığı için dışardan gelen kişiyi mutlak suretle yabancı görüp, kolay kabullenmiyor. Oluşan öteleme tüm partilerde var bu AK Parti’ye has bir durum değil. Bakış açınızı geniş tutmanız ve farklılıklara hoşgörüyle yaklaşmanız gerekiyor ki büyüyebilesiniz. Şansızlık mı diyelim, sağlıklı mı bilmiyorum ama İstanbul-merkezde kalsaydım çok daha farklı ve etkin konumlarda olurdum diye düşünüyorum. Siyaset arenası içinde oluşum çok daha kolay olurdu.

"SİLİVRİ’Yİ TERCİH ETTİM AMA SİLİVRİ BENİ KABUL ETMEKTE SIKINTI ÇEKTİ”
Silivri’nin cazip tarafı yazlık bölgesi, rahatlığı, trafik sorunu olmayışı. İstanbul merkezine yakın, oğlumun Edirne Üniversitesinde okuması da beni Silivri’ye yerleşme konusunda cezbetti. "Tebdili mekan ferahlık getirir” atasözünü de unutmamak lazım. Ben Silivri’yi tercih ettim ama Silivri beni kabul etmekte sıkıntı çekti. Silivri’de AK Parti’ye girdiğimde orada bulunan pek çok arkadaşımla zaten tanışıklığım vardı. Yeni bir oyuncunun bir takıma gelmesinde belli ölçülerde rahatsızlık oluşur. Dışarıdan gelen, içerideki oyuncuları rahatsız eder. Silivri beni kabullenmekte zorlandı ama ben iletişimimle, samimiyetimle sıkıntıları ortadan kaldırdım diye düşünüyorum.

"SİLİVRİ’NİN KABUĞUNU KIRMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”
Sevginar SALİ: İnsanın nereden geldiği mi, içinde bulunduğu olaylara bakış açısı mı önemli?
Tamer ŞİŞMAN: Bakış açısı tabi. Biz entelektüel bir birikimi ortaya koyamazsanız etkili bir sonuç da oluşturamazsınız. Örneğin doğalgazın Gazitepe’deki fabrikalara gelmesinde çok büyük rol oynadığımı ifade etmek isterim. Doğalgaz yatırımı bir şehrin gelişmesinde çok önemli bir etkendir. Doğalgaz medeniyettir, gelişmedir. Silivri’nin kabuğunu kırması gerektiğini düşünüyorum. Hala daha "İstanbul’a gidiyoruz” diyoruz; Silivri İstanbul aslında bunu önce bizim kabul etmemiz lazım. "Merkeze gidiyoruz” diyelim. Silivri, doğasıyla İstanbul’un 39 ilçesi arasında en güzeli. Yapılan araştırmalara göre hava sirkülasyonumuz başka hiçbir yerde yok. Mendirekte denizi seyretmek bir tutkudur. Dinlenmek açısından ideal imkânlarımız var. Sanayi açısında da gelişebiliriz. Ben ehliyetimi 1980 yılında Merter’de aldım. O zaman orada kimse yoktu. İstanbul halka halka büyüyor. Bu halka Silivri’ye daha tam gelmedi. Deniz ulaşımı, metro, İETT’yle ‘büyüme’ süreci birleşmeli. 2002’den 2014’de kadar olan AK Parti döneminde Türkiye çok değişti.  Silivri’ye bakarak bu çözümlemeyi tam olarak yapamayız.
Bir makamın güzel olması, devletin gücünü gösterir. Eskiden bir müdürün odasına gittiğimizde şeridi olmayan bir hesap makinası, bozuk bir daktilo gözünüze çarpardı. Kapısında da kuyruklarda umutsuzca bekleyen vatandaşları görürdünüz. 

Sevginar SALİ: "Türkiye kabuğunu kırdı Silivri kıramadı” mı diyorsunuz?
Tamer ŞİŞMAN: Biraz öyle… Neden böyle oldu sizce?

"SİLİVRİ YENİ KOŞULLARA ENTEGRE OLMALI”
Sevginar SALİ: AK Parti yüzünden; iktidar olamayışından dolayıdır!
Tamer ŞİŞMAN: Değil. Değişimi Silivri istemeli öncelikle. Çocuklarımız büyüyor, yetişiyor. İş için İstanbul’a gitmelerine gerek kalmamalı. Yatırımcılarımız başka yerler aramamalı. Silivri cazip hale gelmeli. Rezidans gerekiyorsa yapılmalı. Silivri yeni koşullara entegre olmalı. Fabrikalarımızda çalışan bütün yönetici kadroları İstanbul’dan geliyor. Silivri’deki gençlerimiz de iş için İstanbul’a gidiyor. Silivri yaşamak için muhteşem bir yer; sadece kaynaklarını geliştirip, gün yüzüne çıkarmalıyız.

"ULAŞIM OLMAYAN YERE YATIRIM VE İNSANLAR GİTMEZ”
Sevginar SALİ: Silivri’nin en acil çözüm bekleyen sorunu sizce ne?
Tamer ŞİŞMAN: Ulaşım olmayan bir yere yatırım da insanlar da gitmez. İnsan sirkülasyonu oluşamaz. Yollar ve ulaşım araçları bir şehrin gelişmişlik düzeyini en iyi anlatan faktörlerdir.

"KONUKLAMA YERLERİMİZ GELİŞMELİ”
Ulaşımın yanı sıra bir de konaklama sıkıntımız var. Silivri’de sahil bandında pansiyon ve butik otel tarzı konaklama imkânlarımızı geliştirmemiz gerekiyor. Klassis Hotel derhal aktif gale getirilmeli; bu Silivri’nin vizyon ve imajı açısında çok önemli.
Planlar konusu var bir de. Aynı düzenle devam edersek ne araç park edebiliriz ne de yaya trafiğimiz gelişebilir. Şimdi çıkartılan planlar eleştiriliyor ama bunlar 20-30 yıl sonraki gelişmeler düşünülerek yapılan hazırlıktı. Bugünü yarından kurtaramazsınız. Bugün yapacağınız 20 sene sonra karşınıza gelecek ki siz çocuklarınıza güzel bir şey bıraktığınızı ifade edebilesiniz. Ulaşım, konaklama yerleri konusundaki eksikliklerimiz tamamlanmalı. Şunu da ifade etmek istiyorum yazlıkçı sitelerin sokakları zincirlerle kapatmasına bir son verilmeli. Halkımızın denize ulaşımı, erişim imkanının önü açılmalı.

"KARAKAŞ, BAŞARILI BİR İLÇE BAŞKANIYDI”
Sevginar SALİ: Metin Karakaş nasıl bir ilçe başkanıydı?
Tamer ŞİŞMAN: AK Parti sürecinde en çok istişarede bulunup, en yoğun çalıştığımız ilçe başkanı oldu. Silivri için ideal bir ilçe başkanlığı süreci gerçekleştirdi; başarılıydı.

Sevginar SALİ: Bu başarı neden yerel seçimlerde taçlandırılamadı?
Tamer ŞİŞMAN: Siyasi başarı kişinin kendi iletişimiyle de örtüşmeli. İnsanların gözünü çıkartarak değil, başını okşayarak mutlu etmelisiniz. Bu manada belki hedefe varılamadı ama Metin Karakaş başarılı bir ilçe başkanıydı.

"SİLİVRİ’NİN ÖNÜNDE BİR SET OLMAK DEĞİL, HİZMET ETMEK İÇİN VARIZ”
Sevginar SALİ: Eskişehir gezisinin içeriği ve sonrasındaki değerlendirmeleri yorumlar mısınız? AK Partili meclis üyelerinin katılımı konusunda yapılan eleştirileri nasıl değerlendiriyorsunuz?
Tamer ŞİŞMAN: Belediye meclisimizde iki parti var. Biri CHP diğeri AK Parti. Belediyenin bütün etkinlik ve çalışmalarında yer almamız gerektiğine inanıyorum. Halkımız bizlere muhalefet görevini verdi. İlçemiz için yapılan her doğru kararın arkasında durduk, eksik ve yanlış gördüklerimiz noktasında muhalefetimizi konuşturduk. Silivri’nin önünde bir set olmak değil, hizmet etmek için varız. Bizlerde "Çarşı her şeye karşı” mantığı yok. İkinci dönem seçilen meclis üyeleri olarak katılmayı uygun gördük. Diğer arkadaşlarımız da gelecekti neden fikir değiştirdiklerini bilmiyorum.

"YATAN ASLANDANSA, KOŞAN TİLKİ İYİDİR”
Sevginar SALİ: İlçe Başkanınızın "Katılmayın” diye bir talimatı oldu mu?
Tamer ŞİŞMAN: Hayır böyle bir talimat olmadı. Tanımadan bir yere hizmet edemeyeceğiniz gibi, tanımadığınız insanlarla da yaptığınız işte sağlıklı sonuçlar elde etmeniz zordur. Çalışma arkadaşlarımızı ve farkı yerel yönetim uygulamalarını yerinde görmek amacıyla programda yer aldık. "Yatan aslandansa, koşan tilki iyidir” diye bir tabir var. Gidip farklı yerleri görmenin bir zararı olmaz, faydası olur diye düşündük.

Yapılan eleştirilere karşı değilim. Yöneltilen her öneriye de açığım, söylenenleri de değerlendiririm. Ama ufkunuzun genişlemesi için gezip, görmek, okumak gerekiyor. Eskişehir’deki örneklerde beğendiğim şeyler de oldu beğenmediklerim de… Ama güzel bulduklarım daha çoktu. Yılmaz Büyükerşen çalışmış. Olması gereken de bu 4 dönemdir çalışmalarının da karşılığını alıyor; abartılacak bir şey yok. Şehir dokusuna uygun yatırımların değerini biliyorduk, Eskişehir’de örneklerini gözlemledik. Üniversite farkı hissediliyor tabi. İnşallah Silivri’ye de gelir. Belediye olarak geçmişte de yeni dönemde de yerler tahsis ettik ama üniversitelerin yetkilileri toplantılarımıza bile gelmiyor. Bizim davet etmemiz yeterli olmuyor kendileri isteksiz olduğu için eksik kalıyor. Eskişehir’de 60 bin öğrenci hareket halinde bu durum şehre çok ayrı bir vizyon ve enerji veriyor.

"ÖZCAN BEY’İN YERİNDE OLSAM KÜLTÜR MERKEZİNİ MUTLAKA BİTİRİRDİM”
Özcan Bey’in yerinde olsam şimdiye kadar Kültür Merkezini mutlaka yapıp, bitirirdim. Silivri’nin olmazsa olmazı. Kaynak varken herkes yapar, başarılı bir yönetici imkan yaratma kabiliyetine haiz olacak. Bütçe kullanımı çok dikkatli olmalı. Olmayacak yerlere ayrılan kaynaklarlar, israf ile savurganlık önlenmeli. Bizim bütçemiz de Kültür Merkezini yapmaya müsait ayrıca. Kolay olanı herkes yapar, farkı yaratanlar zoru başaranlardır.

"SİLİVRİ UÇMALI”
Sevginar SALİ: Temsil noktasında benim gözümde iktidar ile muhalefet meclis üyesi arasında bir fark yok. Belediyenin tüm programlarında her ikisinin de yer alması gerektiğini düşünüyorum.
Tamer ŞİŞMAN: Bakış açınıza katılıyorum. Ben belediyenin tüm etkinliklerine katılmaya gayret gösteriyorum en sık gördüğünüz meclis üyesi de benimdir. Siyasi bir manevra varsa tabi ki onun içinde olmayız ama belediyenin kurumsal yapısı altındaki her programda bulunmamız gerektiğini düşünüyorum. Biz yanlışları düzeltebiliriz, eksiklikleri tamamlayabiliriz. Ortak kararlar önemli. Bulgaristan’a bir program düzenliyor şimdi. Vaktimiz olsa ona da katılabiliriz. İBB’de Kadir Topbaş bir program yaptığında bütün siyasi partilerdeki meclis üyeleri katılıyor. Bundan daha doğal ne olabilir ki?!
Özcan Bey’in de sözüdür; "Tek kanatla kuş uçmaz”… Her yerde birlikte ve Silivri yararı ortak paydasında bir arada bulunmalıyız. Silivri uçmalı; bunun için gerekli olan her değere, zenginliğe de sahip.

"AK PARTİ’NİN FİNAL SEÇİMİ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”
Sevginar SALİ: 2015 Genel seçimleri ile ilgili nasıl bir sonuç bekliyorsunuz?
Tamer ŞİŞMAN: AK Parti’nin final seçimi olacağını düşünüyorum. Süreç Cumhurbaşkanımızın köşke çıkmasından sonra yönetim birimlerinde başkanlık veya yarı başkanlık sistemini getirip uygulayabilmesi açısından, AK Pati teşkilatı ve Türkiye açısından ciddi bir sınavdır. Geçmişteki kaoslu günleri hatırlayın. Bir Anayasa kitapçığı fırlatıldı ülkemizde her şey tepe taklak oldu.  Türkiye’nin bugünlere gelişi, siyasi istikrar yakalaması kolay olmadı. Bugünlerin kıymetini bilmemiz lazım ve geçmişte yaşananları unutmamamız. Başkanlık sisteminin getirilmesi için AK Parti teşkilatına büyük sorumluluk düşüyor. Türkiye genelinde AK Parti’nin çok büyük bir farkla seçime hazır olduğu ve zaferle çıkacağına inanıyorum. Silivri ölçeğinde de başa baş bir netice alınacağını tahmin ediyorum.

"2019 SEÇİMİNİ SİLİVRİ’DE FARKLA ALMALIYIZ”
Sevginar SALİ: 2019’da AK Parti’nin Silivri’de iktidar şansı var mı?
Tamer ŞİŞMAN: AK Parti’nin her zamanki şansı devam ediyor. Bence var. Hep şunu ifade etmişimdir; biz AK Parti olarak eğer samimiyetimizi iyi muhafaza edersek 2019 seçimlerinin 2014 veya 2009 seçimlerinden daha kolay olacağını hesaplıyorum. Gençlerimiz tarihi geriye doğru kurcalayıp nereden geldiğimizi bilseler, eminim, bizim farkla 2019’da seçimi almamız gerekiyor.

"İNŞALLAH HEP BİRLİKTE İLÇEYE HİZMET EDECEĞİZ”
Sevginar SALİ: Siyaseten rakip saflarda mesela CHP grubunda, en çok beğendiğiniz meclis üyesi kim?
Tamer ŞİŞMAN: Bizim partimizdekiler de bize göre çok kıymetli. Politikada değerlendirmişlerdir. Mevcut, yola devam eden arkadaşlar onlar açısından en iyisi. Bizim açımızdan da bizim seçilen arkadaşlarımız partimizin uygun gördüğü adaylardır. İnşallah hep birlikte ilçeye hizmet edeceğiz. Burada isim olmak ayrıcalık arz etmiyor.

"YENİLENMEKTE ÇOK GEÇ KALINIYOR”
Sevginar SALİ: MHP’nin kongresi var. Yıllardır Teşkilat Başkanlığını yürüten bir isimle genç bir arkadaş karşı karşıya geldi. Nasıl değerlendiriyorsunuz bu süreci?
Tamer ŞİŞMAN: Herkesin yenilenmekte çok geç kaldığını düşünüyorum. Partinin özünde daha çok genç kesime hitap vardır. Geç kalınmış bir rekabettir. Bu herkes için geçerli. Gerek MHP gerek AK Parti gerek CHP… Yüzler yıpranmaya aday olduğu anda yerinizi değiştirin.

"YERİ VE ZAMANINA GÖRE; EN DOĞRU KARARI VERMEYE ÇALIŞIRIM”
Sevginar UYGUN: Yani 2019’da Tamer Şişman’ı görmeyecek miyiz, yerinizi gençlere mi bırakacaksınız!?
Tamer ŞİŞMAN: 2019’da Tamer Şişman olabilir/olmayabilir. Sağlık sıhhat açısından herhangi bir sıkıntı olmazsa ideallerimiz var mutlaka. Siyaset bitmiyor. Ne kadar ‘ben yapmam’  derseniz de o günkü koşullar neyi gerektirirse Tamer Şişman en doğru kararı vermeye çalışır.

"ÜSTESİNDEN GELEMEYECEĞİM İŞE GİRMEM”
Sevginar SALİ: Tamer Şişman’ın olmazsa olmazları neler?
Tamer ŞİŞMAN: Ailem ve çocuklarım. İşime gösterdiğim saygı. Yaptığım herhangi bir işe aldığım sorumluluk karşısındaki gücüm. Üstesinden gelemeyeceğim bir işin altına da asla girmeyi düşünmedim ve de düşünmüyorum.

"SORUMLULUĞUNUZ BÜYÜYOR”
Sevginar SALİ: İlçe Meclis Üyeliğinden sonra Büyükşehir Meclis Üyeliği nasıl bir fark yarattı?
Tamer ŞİŞMAN: Ufkunuzu açıyorsunuz. Büyükşehir meclis üyesi olarak yolda giderken herhangi bir olay olduğunu hissettiğinizde, mesela ‘Trafik neden sıkıştı?’ problemleri genelinde bazen şunu ifade edebiliyoruz, ‘Acaba bizim bir yerde eksik bir noktamız mı var ki bu trafik böyle sıkışıyor?’ İnsanlara karşı sorumluluğumuz artıyor. İstanbul Büyükşehir Meclis Üyeliği, Türkiye’de ikinci büyük parlamenter sistemini götürüyor. Siz orada bulunduğunuz sürece sorumluluk haddiniz çok ciddi manada artıyor. Her oturumdan sonra ‘biz bugün Silivri için hangi maddelere karar verdik’, bunların üzerinde fikir yürütmek veya ortak komisyonlarda tartışmamız gerekiyor. İstanbul’un tamamına haiz misinizdir acaba? Malum Gezi Olaylarındaki ağaçlar, 3. Köprüye tepkiler bunlar olmaz olmazları mıdır? Bunlar doğruysa olacaktır. Sorumluluk alanınızda sınırsız bir yetki var. İstanbul’un nüfusu 15 Milyon. İstanbul Belediye Meclis Üyesi 300 tane. Her meclis üyesine 50.000 kişilik bir sorumluluk düşüyor. Yaşam biçimlerine hizmet vermeniz gerekir ki oraya tekrar seçilebilesiniz.

"BENİMLE KONUŞMADAN, HAKKIMDA YORUM YAPANLARI HİÇ ANLAMIYORUM”
Sevginar SALİ: Kendinizde ‘Şu huyumu sevmiyorum / Bunu da yapmayım’ dediğiniz bir şey var mı?
Tamer ŞİŞMAN: Duygusallığım var. Herkesi kendim gibi gördüğüm için çok samimi ve içten davranıyorum. Ama yanlış yaptığımda da kendime çok kızarım. Yöneticilik yaptığım halde iş hayatında disiplinliyimdir. Ahde vefayı çok gösteririm. Yeri geldiğinde bir defa da kalemi kırarım. Biraz daha sosyal olaylarda sanki daha özverili davrandığım için hep de yanlış algılara meyil oluyorum. Bunu da hiç çözemiyorum. Benimle konuşmadan benim hakkımda yorum yapanları hiç anlayamıyorum.

İSİMLER VE ÇAĞRIŞIMLAR
Hüseyin Turan: İyi bir görev adamı ve iyi bir partili. Hüseyin Turan’ı AK Parti vasıtasıyla tanıdım. Samimi, başka bir yorum yapamam.
Dilek Demiral: Sorumluluğu ağır.
Yalçın Yönet: Arkadaşım.
Sezgin Emir – Lütfü Vardar: Meclis Üyesi arkadaşlarım.
Aziz Babuşçu: Arkadaşlıktan öte aile dostum. Çocukluğumuz beraber geçmiştir. Benim yerimde bir başkası olsaydı belki daha fazla zıplamalar yapardı. Ben azla yetinen bir yapıya sahibimdir.  Aziz Babuşçu’nun çok fazla Silivri’de gündeme geldiğini hissediyorum. Bizden dolayı bu kadar popüler olması doğrudur. Babuşçu buraya beni gönderdiyse, Silivri’ye artı yapmaya gelmişimdir. Ben Silivri’nin menfaatlerini her yerde korurum. Farklı konularda yarışsaydık Babuşçu Silivri’ye daha çok artısı olabilecek pozisyonlar yaratıla bilinirdi.  Elinizdeki ürünü iyi kullanmanız gerekiyor.

"SİLİVRİ, BÜYÜKŞEHİR’İN İMKÂNLARINDAN GERÇEKTEN DOLU DOLU FAYDALANIYOR”
Sevginar UYGUN: Silivri Büyükşehir’in imkânlarından yeterince faydalanabiliyor mu?
Tamer ŞİŞMAN: Silivri, Büyükşehir’in imkânlarından gerçekten dolu dolu faydalanıyor.  Mecliste de hep ön tarafta oturmayı tercih ederim. Oraya gidiyorsanız bir şeyi vardır. Kadir Topbaş’ın Silivri’ye olan sevdasını herkes biliyor.  Siz gazetecisiniz eksileri de yazma hakkınız var. Fakat insanlar hep eksileri alıyorlar. ‘Büyükşehir girdi böyle oldu!’, yok böyle bir şey. Boğluca Deresi’yle ilgili kendim de gayret ettiğim kadarıyla ıslah etmeye çalıştık. Yasalar öyle bir noktaya geliyor ki, Anıtlar Kurulu, yaptığınız işi durduruyor. Köprünün ayakları açılmıyor. Bina boşalmış, iki kişi gitmiş mahkemede yürütmeyi durdurmuş. ‘Siz iktidarsınız’ diyorlar, müdahil olsak ‘Yargıya müdahil oldular’ diyorlar. Gör, bekle mantığını da yaşamak gerekiyor. Kıskançlık ruhları var AK Parti’ye karşı. Bu parti her şeyi önüne sürdüğünde yapıyor. Zamana bırakarak bu işleri yapsak herhâlde 50 yıl iktidarda kalırız. Ben ne kadar yatırımlar yapıp temelini atıp da sonradan toprakla üstünün kapandığını, bu ülkenin paralarının nerelere gittiğini çok iyi biliyorum.

"TÜRKİYE’DE 50 SENE ÖNCE YAPILMASI GEREKEN İŞLER SON 10 YILDA YAPILIYOR”
AK Parti’de acelecilik ruhu şu; her şey insanlara hizmet açısından hak. Hiçbir şey bir insanın fazlası olamaz eksiği olur. Silivri’ye metronun gelişi de hak havaalanı da. Benim babam bunların hiç birini görmeden; hastane, eczane kuyruklarında bekleyerek gitti. Balık hafızalı bir toplumuz. Geçmişi çabuk unutuyoruz. Ama hangi günlerden bugünlere geldiğimizi her zaman hatırlamalıyız. Gençler geleceğe hazırlanırken geçmişi de mutlaka bilmeli. Bugünkü noktalara gelmek hiç kolay olmadı. Türkiye kabuk değiştirdi. Metroyu bugün İstanbul’da belediye yapıyor. Oysa Avrupa’da bunu devlet yapmış. Yabancı ülkelerde önce planlar yapılmış ve metronun yeri belirlendikten sonra binalar inşa edilmiş. Bizde yapılar bittikten sonra metro yapılmaya çalışılıyor çünkü daha önceki yönetimler bunu yapmamış. Türkiye’de 50 sene önce yapılması gereken işler son 10 yılda yapılıyor. Bu hak değil.

"ÇEVRE DÜZENLEMELERİ İYİ, KÜLTÜR MERKEZİ EKSİKLİK”
Sevginar SALİ: Muhalefet meclis üyesi olarak yerel yönetimin yaptığı iyi şeyleri anlatmak belki sizin göreviniz değil ama yine de sormak istiyorum; Tamer Şişman’ın gözünde Silivri Belediyesinin en iyi ve yanlış yaptığı uygulamalar neler sizce?
Tamer ŞİŞMAN: Başarılı çalışma denildiğinde park ve bahçeler, çevre düzenlemeleri çalışmaları gösterilebilir. Bunlar olmazsa olmazdır zaten. Ama bir nikah salonunu en azından belediye yapmalıydı.

Sevginar SALİ: Nikah salonu yapıldı?
Tamer ŞİŞMAN: Fuaye salonu yetmiyor. Şehrin göbeğinde. Araç park edemiyorsunuz, insanlar oradan geçemiyor bile. Var olan bir binayı dokulandırdınız. Önceki halinden daha mi iyi? Evet. Ben belediye başkanı olsaydım Kültür Merkezinin temellerini geldiğim gibi atardım.
Spor salonları ve alanları büyük ihtiyaç.
Sahil bandımızı geliştirmeliyiz. İBB’nin yetkisinde olabilir işbirliği ile destek alınarak sürdürülmeli.
Alt geçit sorununa çare bulmalıyız. İş yapmak marifet ister. Siz projenizi yapar ve üst makamlarla diyalog halinde çözüme gidebilirsiniz. İBB buraya çok iyi destek veriyor.

"IŞIKLAR, GÜNÜ KURTARAN BİR BELEDİYE BAŞKANI”
Sevginar SALİ: Özcan Işıklar nasıl bir belediye başkanı?
Tamer ŞİŞMAN: Silivri’nin dokusunu biliyor. Rutin bir çalışması var. Kendisine sorun çıkarmayacak kişilerle haşır neşir oluyor. Kendisinden kimse bir şey istemiyor. İsterlerse de "İBB yapmıyor” diyor. Günü kurtaran bir belediye başkanı. 

"AK PARTİ ÇOK GÜÇLÜ, İNŞALLAH SİLİVRİ AYAĞI DA GÜÇLENİR”
Sevginar SALİ: Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?
Tamer ŞİŞMAN: Bir kongre sürecimiz var. AK Parti çok güçlü, inşallah Silivri ayağı da güçlenir. Genel merkezimiz uygun görmüş bir ilçe başkanını devam ettirebilir. Tasarruf onların. Süreçte ben de vardım ama nasip, kısmet işleri bunlar. Demokrasilerde yarış vardır. Genel merkezimizin daha duyarlı ve olumlu davranacağını, davrandığını hissediyorum.

"İNSANLAR DOĞDUKLARI YERLERİ SEÇEMEZLER, AMA YAŞADIKLARI YERLERİ SEÇERLER”
İnsanlar doğdukları yerleri seçemezler, ama yaşadıkları yerleri seçerler. Silivri’yi çok seviyorum ve burada yaşamayı seçtim. Gerek İBB gerekse genel iktidar ayağında ilçemizi için gerekli her türlü destek ve hizmeti sunmaya hazırım. 
Silivri’ye bir üniversite gelsin çok istiyorum; kızım da orada okusun inşallah. Vakıf üniversiteleri ticarethanedir. Çok gelmeyebilirler. Her hangi bir devlet üniversitesinin bir fakültesini buraya getirerek, bu alandaki gelişim konusunda, zinciri kıracağımızı düşünüyorum.
Diyalog kurarak, birbirimizi anlayıp, destekleyerek Silivri’ye daha faydalı olacağımızı düşünüyorum.

YORUM YAP