“Sırtı sıvazlanan tarikatlar, gençlerimizin yaşama sevincini tüketiyor”

“Sırtı sıvazlanan tarikatlar, gençlerimizin yaşama sevincini tüketiyor”

12.01.2022 09:44:43

Eğitim İş Sendikası, Tıp Fakültesi öğrencisi 20 yaşındaki Enes Kara'nın intiharı üzerine yaptığı açıklamada tarikat ve cemaatlerin gençlerimize verdiği zararı paylaştı ve iktidarı sorumlu tuttu.

Ailesinin baskısıyla cemaat yurdunda kalmak zorunda kalan Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi 20 yaşındaki Enes Kara'nın intiharı ülkeyi yasa boğdu.

“TARİKAT VE CEMAATLERİN GENÇLERİMİZİN YAŞAM SEVİNCİNİ NASIL TÜKETTİĞİ YENİ BİR ACI OLAYLA DAHA SOMUTLAŞTI”

Eğitim İş Sendikası, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “İktidar eliyle eğitimi kendilerine arka bahçe yapan tarikat ve cemaatlerin, gençlerimizin yaşam sevincini nasıl tükettiği, acı bir olayla daha somutlaşmıştır.

Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi 20 yaşındaki Enes Kara, ailesinin baskısıyla kalmaya mecbur bırakıldığı cemaat yurdunda yaşadığı baskılardan ve gelecek kaygısından dolayı intihar etmiş, ülkeyi yasa boğmuştur.

Bu gencimizin, yaşadığı baskıları ve sıkıntıları anlattığı, intiharından hemen önce çekip sosyal medyadan yayınladığı video, tarikatların gençlerin hayallerinin üzerinde bir örümcek ağı gibi nasıl büyüdüğünü göstermesi açısından ibretliktir.

Kara'nın söyledikleri, cemaat yurtlarında adına görevli denilen zalimlerin gençlere nasıl nefes aldırmadığını, aynı eski FETÖ yurtlarındaki beyin yıkama taktiklerinin şimdi başka tarikatlarca nasıl sürdürüldüğünü, bu mecralarda biat etmemenin nasıl hışımla karşılandığını bir kez daha göstermiştir.

“ENES KARA, BİNLERCE GENCİMİZİN SESİ OLDU”

Son sözlerinde “İçinde bulunduğum durumdan tüm yaşama hevesimi, sevincimi kaybettim” diyen Enes Kara, belki de kendisiyle aynı durumda olan binlerce gencimizin sesi olmuştur.

Kahredici bir gerçek olarak ortada durmaktadır ki ; iktidar eliyle eğitim sistemine ortak edilen tarikatlar, gençlerimizin yaşamları, ülkemizin geleceği için büyük bir tehdittir.

 Kuşkusuz bu karanlık tablonun baş ressamı; eğitimde kamusallığı iyice öldüren, vakıf/dernek adı altında faaliyet gösteren cemaatlere yurt açmada kolaylıklar tanıyan, yeterli sayıda yurt açmayarak gerici yurtlara öğrencileri mecbur bırakan, yönetmeliklere aykırı yurt açan ve yönetenlerin cezalarını hafifleten iktidardır.

“EĞİTİM TARİKATLARA YUVA OLAMAZ”

Eğitim-İş olarak altını çiziyoruz: Nasıl Başöğretmenimiz Atatürk'ün dediği gibi “Türkiye Cumhuriyeti, şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz” ise eğitim de tarikatlara yuva olamaz!

Başöğretmen'in eğitim neferleri olarak, eğitimdeki bu sistematik gericileştirmeye, bu tarikatlaşmaya karşı mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğimizin altını çiziyoruz.”

YORUM YAP