Silivrispor’da Kalko dönemi başladı

Silivrispor’da Kalko dönemi başladı

14.06.2016 09:37:29

Silivrispor olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. Yeni dönem için Silivrispor delegeleri, Ümit Kalko ve yönetimini seçerek sportif alanın yanı sıra kurumsallaşma ve profesyonellikte de başarı çıtasının yükseltilmesi yönünde tercihlerini ortaya koydular. Genel kurulta konuşan yeni Başkan, “Silivrispor'un en önemli ihtiyacı birlik ve bütünlük. Biz de bunun için gerek Mutlu Memiş, gerek Süleyman Gencoğlu'nun listelerini birleştirdik. Bundan sonra her şeyimiz, tüm vaktimiz, tüm nakdimiz Silivrispor'un” dedi.

Silivrispor Taraftarlar Lokali'nde gerçekleştirilen genel kurulda Mektebim Okulları sahibi Ümit Kalko ve yönetimi tek liste halinde girdiği seçimde tüm oyları alarak oy birliği ile görevi devraldı. Silivrispor kongresine Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivrispor eski Başkanı Akgün Duru, Turgay Sezginer ile birlikte çok sayıda kongre delegesi ve taraftar grubu olan Kasaba Taraftar Derneği de katılım sağladı.

ATUN: ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK
Silivrispor Kulüp Başkanı İhsan Atun kongrede yaptığı son konuşmasında; “Bizler Silivrispor ve Silivri'nin gençleri için elimizden geldiğince çalışmalarımızı yaptık. Yönetim kurulumuzla birlikte zaman zaman anlaşamadığımız konular da olmuştur. Geldiğimiz noktada başarılı yıllar geçirdik. Yeni dönemde Ümit Kalko ve ekip arkadaşlarına sonuna kadar destekçi olacağım” dedi.

KALKO DÖNEMİ BAŞLADI
Kongrede eski Başkanlardan Turgay Sezginer Divan Başkanı, İlhan Tekin Başkan Yardımcısı, Hüseyin Kızıltan ve Oktay Yüksel de Divan Sekreteri oldular. Okunan denetim ve mali raporlar delegeler tarafından onaylanmasının ardından seçimlere geçildi. Yeni dönemde Silivrispor Kulüp Başkanlığına adaylığını açıklayan Ümit Kalko tek liste ile seçime girdi, iki yıllığına Silivrispor Kulüp Başkanlığına seçildi.

YÖNETİM LİSTESİNDE YENİ İSİMLER
Ümit Kalko Başkanlığında oluşan Silivrispor'da diğer yönetim kurulu üyeleri ise şöyle belirlendi; yönetim asil üyeler, Ümit Kalko, Süleyman Gencoğlu, Zafer Bıyıklı, Mutlu Memiş, Serbay Yılmaz, Abdul Vahap Aras, Yavuz Dirik, Raşit Yağcıoğlu, Yusuf Temel ve Tuncay Kanburoğlu. Yönetim yedek üyeleri ise, Turgay Sezgirer, Arzu Yalçınkaya, Tezcan Balcıoğlu, Aşkın Koç, Cem Demiray ve Emre Dinçel şeklinde oluştu. Denetim Kurulu Asil Üyeler; Nevzat Sezginer, Siyami Köylü ve Cem Çakır olurken yedek üyeler ise Murat Durmuşoğlu, Oğuz Ergün ve İlhan Meriş şeklinde belirlendi. Silivrispor Disiplin Kurulu asil üyeleri, Recep Karaköy, Mehmet Engindeniz ve Hüseyin Kızıltan olurken yedekleri ise Sinan Özkan, Nuri Acundeğer ve İbrahim Sinkil oluşturdu.

KASABA BAŞKANLARA SÜRPRİZ YAPTI
Silivrispor'un resmi taraftar derneği olan Kasaba, Silivrispor kongresi öncesinde kongre salonuna gelen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ı kapıda konfetilerle karşılayarak Silivrispor atkısı hediye ettiler. Işıklar'ın ardından kongre salonuna gelen Ümit Kalko da aynı şekilde karşılandı.

IŞIKLAR: HATALARI YERİNDE VE ZAMANINDA SÖYLEYECEĞİZ
Silivrispor'un seçimli genel kurulunda söz alan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, şehrimizin önemli marka değeri olan 59 yıllık kulüp hakkında yapılan değerlendirmeler hususunda dikkatli olunması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi: “Verilen emeğe saygı duyulmak zorunda. Eleştiriler muhakkak olacak, çünkü mutlak doğru diye bir şey yok. Konuşacağız, değerlendireceğiz, doğruları söyleyip yanlışa düşmeyeceğiz. “Seven göz kusur görmez” sözünü çok seviyorum. Yanlışlar tabi ki görülecek ama önleme konusunda da herkes öncesinde elinden geleni yapmak zorunda. Hataları yerinde ve zamanında söyleyeceğiz. Silivrispor ile ilgili elimden geleni yaptım ve gerekli iyi niyeti gösterdim bu konuda vicdanım çok rahat.

“BİZİ BİZ YAPAN ANLAYIŞI KORUMAK ZORUNDAYIZ”
Eksikliklerimizi tartışırken bizi biz ve kocaman bir aile yapan anlayışı da korumak zorundayız. Ayrıştıran, ötekileştiren, yok sayan, hakareti eleştiri zanneden anlayışa, tehdit ve şantaja boyun eğmeyeceğiz.
Şehirlerin mevzileri markalarıdır. Bunları iyi değerlendirip, koruyup, tanıtacağız. Kimsenin şahsi egolarını bunların üzerinden tatmin etmesine, leke sürmesine müsaade etmeyeceğiz.

“AHLAKSIZLIKLARI BİRİNE YAKIŞTIRMAK BU KADAR KOLAY OLMAMALI”
İyi niyet çok önemli. İhsan Atun'un iyi niyetinden hiç kuşku duymadım. Yönetim ve güven zafiyeti, ihmalinin yaşandığını göz ardı edemeyiz. Yönetimler saydam ve açık olmalı. Yönetim bir anlayıştır ve geçmişe baktığımızda Atun dönemi için ‘Onun anlayışı da böyleymiş' diyeceğiz. Kurumsal bir yapı ve profesyonellikle Ümit Kalko'nun daha başarılı olacağına inanıyorum. Bunlardan hareketle yeni dönemle ilgili ilk yapacağımız geçmişe yönelik nefret dilini terk etmemiz olmalı. ‘Kulübü satmış', ‘pazarlamış' tarzında ahlaksızlıkları birine yakıştırmak bu kadar kolay olmamalı. Ama yakıştıranlara da baktığınızda kap içinde ne varsa dışına da onu sızdırdığını görürsünüz. Toplumda birini haksız yere linç etmeye kalkışanlar öncelikle kendi ipini çekmiş olur.

“YÖNETİME DEĞİL SPORTİF BAŞARIYA ODAKLANMALIYIZ”
Silivrispor içine çekildi. Yönetim tartışmaları sportif etkinliğinin önüne geçti. Kulübümüz sportif başarısıyla değerlendirilmeli. Binlerce gencimizin spor yaptığı bu kurumsal yapı hakkında değerlendirmeler daha dikkatli ve yapıcı olmalı. Spor forması giyen çocukların iyi bir geleceğin teminatları arasında olduğunu bilecek kadar hayat tecrübesi hepimizde var. Kimse kimseyi pes ettirmeye çalışmasın, bizim kültürümüzde biat yok. Farklılıklarımıza hoş görü göstereceğiz, zenginliğimiz sayacağız.

“BU KULÜP SİLİVRİ HALKININ GÖNLÜNE GİRMELİ”
Silivrispor'u eleştirenler önce bu kulübe ne verdiklerine bakacak. Sporun uzlaşmacı kültürünü, 60 yıllık şehir geleneğimizle birleştireceğiz. Bu kulüp halkın gönlüne girmeli.

“ATUN'UN İYİ NİYETİNDEN KUŞKU DUYMUYORUM AMA PROFESYONELLİKTE EKSİK KALDI”
Silivri'nin markası Silivrispor yönetiminin (İhsan Atun dönemi) iyi niyetinden kuşku duymuyorum ama profesyonellikte eksik kaldılar. Bunu yeni yönetimle telafi edeceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kulübe desteğim sürecek. Tüm gençlerimiz, özellikle kız çocuklarımızın bu çatı altında hayata özgür ve özgüvenli bireyler olarak yetişmesini çok önemsiyorum. Geçmiş tüm yönetimlere teşekkür ediyor, yenisinin hayırlı uğurlu ve çok başarılı olmasını diliyorum” dedi.

KALKO: SİLİVRİSPOR, GÜZİDE
İLÇENİN EN KIYMETLİ
MARKALARINDAN BİRİ
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın dilek ve temenniler bölümünde yaptığı konuşmasının ardından kongrede tek liste ile başkanlığa seçilen Mektebim Okulları Kurucusu Ümit Kalko söz aldı ve şunları söyledi: “Şehirleri şehir yapan bazı özellikler vardır. Bunlar sadece yapılardan, park ve bahçelerden ibaret değildir. Şehirleri şehir yapanlar arasında sosyal boyuttaki projeler de var. Bunlardan en önemlisi de spor kulüpleridir. Silivrispor, İstanbul'un güzide ilçesinin en kıymetli markalarından bir tanesi.”

“BEKLENTİNİN
HÜSRANLA
SONUÇLANMASINDAN
KAYNAKLANAN BİR ÖFKE VAR”
Kalko, sözlerine salonda hakim olan gerginliğin nedenini şöyle açıklayarak devam etti: “Taraftarın beklediği bir başarı var ama bir takım sebeplerden, şansızlıklardan dolayı bu başarı olmamış. Başarılı olacağına göre bir plan ve bütçe yapılmış. Başarı gelmeyince beklentinin hüsranla sonuçlanmasının verdiği bastırılmış bir öfke doğmuş.

“EMEĞİ GEÇEN HERKESE
TEŞEKKÜRLER”
İhsan Atun'un yaptığı çok önemli bir görev. Kolay değil, işini gücünü bırak, paranı da koy. Başarılı olursan ne ala, ama başarısız olursan verdiğin emeği, maddi ve manevi destekleri de konuşmaz. O açıdan başta bugünkü yönetim kurulu olmak üzere, bu güne kadar Silivrispor'a emek veren, maddi ve manevi desteğini esirgemeyen herkese çok teşekkür ediyorum. Yaptığınız gerçekten kutsal bir görev.”

SİLİVRİSPOR'UN AVANTAJLARI
Kalko, konuşmasına kulübün şu anda girdiği darboğazdan, 3 milyon civarındaki borcundan söz ederek devam etti. Borcun yarıya yakın olan kısmının devlete ait, yönetim kurulu üyelerinin şahsi malvarlıklarının üzerinde bir takım tedbirlerin olduğunu açıkladı. Bunları kulübün dezavantajı olarak gören Ümit Kalko, avantajını ise kulübüne sahip çıkan taraftarların olmasıyla açıkladı. Kalko, kulübün bir diğer güçlü yanını ise Belediye Başkanı Özcan Işıklar'a işaret ederek şöyle anlattı: “Kendisi Silivrispor'a gerek Belediye yetkileriyle, gerek şahsi çevresiyle yapabileceği her türlü desteği bu güne kadar yapmış. Bundan sonra da istikrarlı desteğini devam ettirmeye söz verdi. Başkanıma şimdiden teşekkür ediyorum.
“TÜM VAKTİMİZ, TÜM NAKDİMİZ SİLİVRİSPOR'UN”
İhsan Atun'un devam etmeyeceğini kendisinden öğrendim. Bir takım adaylar çıktı. Doğaldır. Silivrispor güzide bir kulüptür. Başkanlık şerefine ulaşmak isteyen birçok adayımız olabilir. Silivrispor, derdini Silivri'de çözmeli. Dışından gelen bir el buradaki derdi çözüyorsa, burada ciddi soru işaretlerini aramak gerekir. Eğer bir kişi, “Üç milyon borcu cebimden ödeyeceğim” diyerek ortaya çıkıyorsa bu kişinin menfaat dışında başka hiçbir mekanizması yok. Şu anda Silivrispor'un en önemli ihtiyacı birlik ve bütünlük. Biz de bunun için gerek Mutlu Memiş, gerek Süleyman Gencoğlu'nun listelerini tek listede birleştirdik. Bundan sonra her şeyimiz, tüm vaktimiz, tüm nakdimiz Silivrispor'un.

“SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR KULÜP OLACAĞIZ”
Bizim amacımız sadece 3 milyonluk borcu sıfırlamak değil, arttırmadan sürdürebilir olma noktasına getirmek, kulübün iddialı olan, şampiyonluk hedefinde koşturabilecek bir takım olmasının önünü açmak.

“HİÇBİR MENFAAT GÖZETMEKSİZİN GELİYORUZ”
Silivrispor'da yönetici olmanın iki sebebi vardır; ya menfaat beklentiniz ya da Silivri sevdanız vardır. Şahsımız ve tüm yönetici arkadaşlarımın hiçbir menfaati olmadığı gibi Kulüp olarak tek menfaatimiz Silivrispor'un başarılı olması ve hak ettiği yerlere gelmesidir. Ülke gelinde 35 kampusta eğitim veren Türkiye'nin üçüncü eğitim zincirinin sahibiyim. İnşallah bundan sonra da yatırımlarımıza devam edeceğiz. Beş yıl önce okul yatırımlarımıza başladığımızda 200 öğrencimiz vardı, bu sayı 25 bin'e ulaştı. Önemli olan istikrar, irade ve mücadeleydi. Bu Silivrispor için de geçerli olacak. İhtiyaçlarımızı Silivri'de karşılayacak hemşerilerimiz varken, dışarıdan almayacağız.

“HEMEN ŞAMPİYONLUK BEKLEMEYİN”
Bundan sonraki süreçte benden ilk yıl hemen şampiyonluk beklemeyin. İlk yıl, yapılandırma yılımız. Borçları yapılandırarak Silivrispor'un rahat nefes almasını sağlayacağız. İkinci yıl şampiyonluk bekleyin. Bu uğurda şahsım ve kurumum adına her türlü maddi ve manevi desteği vermeye söz veriyorum. Silivrispor'un futbol dışında voleybol, basketbol gibi birçok branşı var. O alanlarda da bir takım çalışmalar yapmayı planlıyorum. Onlar çok büyük bütçe istemeyen, sadece emek ve ufak maddi destek isteyen alanlardır. Bizler gerek Mektebim olarak, gerek ortak arkadaşlarımızın marka destekleriyle bu borcu azaltacağız, yapılandıracağız ve tek vücut olarak Silivrispor'umuzun daha iyi gelmesi için çalışacağız. Bu görevi bize layık gören Silivrililere teşekkür ediyorum.”

Engin AKIN

YORUM YAP