Silivrili çiftçilere 370 bin fide ve 2,5 ton ayçiçek tohumu

Silivrili çiftçilere 370 bin fide ve 2,5 ton ayçiçek tohumu

17.05.2022 13:29:36

Tarım ve Orman Bakanlığı'nca uygulamaya konulan "Yerli Hibrit Çeşitlerin Kullanımının Yaygınlaştırılması Projesi" kapsamında Silivrili çiftçilere 370 bin fide ve 2,5 ton ayçiçek tohumu dağıtılacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nca uygulamaya konulan "Yerli Hibrit Çeşitlerin Kullanımının Yaygınlaştırılması Projesi" başlığı altında İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nce projelendirilen "Yerli ve Milli Fidelerle Sebze Üretimi" projesi kapsamında Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 14 Mayıs Çiftçiler Gününde Fide ve Ayçiçek Tohumu Dağıtım Töreni düzenlendi.
Törene Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Tamer Dodurka, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, İlçe Tarım Müdürü Nuri Ertuğrul, Silivri Ziraat Odası Başkanı Sabri Özer, Trakya Birlik Silivri Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Turgay Sakarya, Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü İskender Kuloğlu, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri ve çiftçiler katıldı.
Proje kapsamında 370 bin fide ve 2,5 ton ayçiçek tohumu Silivrili çiftçilerimizle buluşacak.
Seda ŞİMŞEK

YORUM YAP