
Türkiye Yeşilay Cemiyeti Silivri Şube Başkanlığı görevini devralacağını açıklayan Nihan Ataalp Umuç, 2026 yılının “Bağımsızlık Yılı” ilan edilmesiyle birlikte Silivri'de bağımlılıkla mücadelede daha güçlü, kapsayıcı ve umut veren çalışmalar yürütmeyi hedeflediklerini ifade etti.
Bağımlılıkla mücadelede Türkiye'nin en köklü sivil toplum kuruluşlarından biri olan Türkiye Yeşilay Cemiyeti'nin Silivri Şubesi'nde yeni bir dönem başlıyor. Nihan Ataalp Umuç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Yeşilay Silivri Şube Başkanlığı görevini devralacağını kamuoyuna duyurdu.
“YEŞİLAY SADECE BİR KURUM DEĞİL, BİR AİLE”
Görevi büyük bir onur ve sorumlulukla üstlendiğini belirten Nihan Ataalp Umuç, Yeşilay'ın yalnızca bir kurum olmadığını; ortak değerlerde buluşan, güçlü ve köklü bir aile olduğunu vurguladı. Resmî açıklamanın önümüzdeki günlerde yapılacağını da paylaştı.
2026 “BAĞIMSIZLIK YILI” VURGUSU
2026 yılının “Bağımsızlık Yılı” ilan edilmesiyle birlikte Silivri'de yürütülecek çalışmalara dikkat çeken Umuç, bağımlılıklarla mücadelede önleyici, kapsayıcı ve toplumun her kesimini içine alan projelere ağırlık verileceğini ifade etti. Önlerinde yapılacak çok iş ve birlikte alınacak uzun bir yol olduğunu dile getirdi.
“DESTEK ÇOK KIYMETLİ”
Açıklamasında dayanışmanın önemine de vurgu yapan Nihan Ataalp Umuç, bu süreçte aynı inanca ve sorumluluk bilincine sahip herkesin desteğinin son derece kıymetli olduğunu belirtti. Umuç, iyilikte, bağımsızlıkta ve dayanışmada buluşma temennisinde bulundu.
Seda ŞİMŞEK






