Silivri turu Ankara'ya bıraktı 1-1
Kendi saha ve seyircisi önünde tarihinde ilk eleme maçına çıkan Silivrispor’Da protokol tribünü diğer maçların aksine bir hayli yoğundu. Maça Silivri Kaymakamı Faruk Bekarlar, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu, MHP Silivri İlçe Başkanı Şenol Türkyılmaz, MHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili adaylarından Volkan Yılmaz, Silivri Esnaf Odası Başkanı Nuray Koçer, Silivri Ziraat Odası Başkanı Metin Gürsu, Mektebim Okulları Kurucusu Ümit Kalko ile birlikte yaklaşık 2500 kişi takip etti. Silivri Stadı’nda oynanan ve doksan dakikası müthiş bir mücadeleye sahne olan maçta ev sahibi Silivrispor öne geçmesine karşın maçın ikinci yarısında kalesinde gördüğü gol ile maç 1-1 berabere tamamlandı ve müsabaka sonunda tur Ankara’ya kaldı. Maça ev sahibi takım Silivrispor biraz tutuk başladı. Özellikle Silivrispor orta alanını çok rahat geçen Ankara Demir takımlı oyuncular kaleci Selçuk’a Silivri defasına zor anlar yaşattıysa da Ankara Demirli oyuncular bu hatalardan gol çıkaramadı. Maçın ilk yarısının ikinci çeyreğinde oyuna denge getiren Silivrispor İsmail Düzgün ile mutlak iki golden yararlanamadı. Müsabakanın 26.dakikasında Silivrispor korner atışı kazandı. Kazanılan korner atışında Silivrili oyuncu Taner, Ankara ceza alanının arkasına topu iyi gönderdi. Taner’in arkaya kestiği topa iyi yükselen defans oyuncusu Bülent durumu Silivri lehine 1-0 yaptı. Müsabakanın ilk yarısı atılan tek golle 1-0 tamamlandı.
İkinci yarı fırtına gibi geçti
Maça her iki takımda ilk yarıdaki on birleri ile başladı. İlk yarıda yenilen golün ardından ikinci yarıda tam bir orta alan savaşı yaşandı. Özellikle Silivri ve Ankara orta saha oyuncularının mücadeleleri maçı takip edenlere keyifli anlar yaşattı.
Her iki takımda gol bulmak adına açık bir futbol ortaya koyduysa da Ankara kalecisi Fatih ve Silivri kalecisi Selçuk her iki takımın gol ayaklarına şans tanımadı. Maçın 79.dakikasında Ankara takımının defans oyuncusu Doğancan Kılıç kendi orta sahasından aldığı topla Silivri yarı sahasına indi, ceza alanına girmeden bekletmen şutunu çekti. Anlık bir şut çıkaran Doğancan mükemmel bir gole imza attı ve takımını ateşten çıkardı 1-1. bu golün ardından Silivrispor daha çok gol arayan takım görümünde olduysa da ilerleyen dakikalarda başka gol sesi çıkmadı ve maçı 1-1 tamamlandı.
Stat: Silivri
Silivrispor: Selçuk 7, Tahir 7, Muharrem 7, Ali 7, Ender 7, Bülent 7, İrfan 7 (82’ Murat), Yunus 7, İsmail 7, Samet 7, Taner 7 (85’ Oğuzhan)
Ankara Demirspor: Fatih 7, Bilal 7 (67’ Çağrı), Hakan 7, Fatih 7, Hüseyin 7, Gökhan 7, Doğancan 7, Emre 7 (56’ Erkut), Doğancan Topal, Umut 7 (89’ Aykut)
Goller: 26’ Bülent (Silivri), 79’ Doğancan Kılıç (Ankara)
haber:
Engin AKIN