Silivri Şoförler Başkanından ‘sarı renk’ teşekkürü

Silivri Şoförler Başkanından ‘sarı renk’ teşekkürü

21.09.2020 12:04:28

Silivri Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Recep Akıncı, taksici üyelerinin ‘sarı renk' ve ‘T plaka' taleplerinin hayata geçmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

UKOME'nin Eylül ayında aldığı karar ile Silivrili taksicilerde başlayan ‘sarı renk' ve ‘T plaka' dönüşümünün yıllardır devam eden bir mücadelede sonucunda haklılık zaferi olduğunun altını çizen Silivri Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Recep Akıncı emeği geçenlere teşekkür etti.

AKINCI: HAKLI ‘DAVAMIZDA' EMEĞİMİZİN KARŞILIĞINI ALMIŞ OLDUK

Akıncı konuyla ilgili Hürhaber ziyaretinde Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Sevginar Sali ile yaptığı görüşmede, “Silivri Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası olarak Silivri'de hizmet veren taksicilerimizin ‘T Serisi'ne geçmesi ve ‘sarı renge' boyanması için uzun yıllardır uğraş vermekteydik. Bu konuda Oda Başkanlığı olarak da İBB ve UKOME'de gerekli görüşmelerin yapılması ve yasal gündeme getirilmesi için çok mücadele verdik. Sonuç olarak haklı ‘davamızda' emeğimizin karşılığını almış olduk. Tüm taksici esnafımıza hayırlı olmasını diliyorum.

“ESNAFIMIZ DA ÇOK ÇALIŞTI”

Taksici esnafımız da seslerinin duyulması için bizlimle birlikte yoğun bir mücadele verdiler, çok çalıştılar.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Ayrıca süreç içerisinde haklı mücadelemizde bizleri yalnız bırakmayarak taleplerimizi gerekli mercilere iletilmesinde yardımlarını esirgemeyen, emeği geçen, yolun ta başından beri bizimle birlikte olan, başta İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Faik Yılmaz olmak üzere İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'a, AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu'na ve İBB Belediye Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu'na teşekkür ederiz” dedi.

SEÇİMLERDE SÖZ VERMİŞTİ

17 Ocak 2019'da yerel seçimler öncesinde Silivri'de faaliyet gösteren 75 taksici bir araya gelerek Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Volkan Yılmaz'a  sarı taksi ve T plaka taleplerini ilettiler.

Silivri'de hizmet veren ve kırmızı taksi olarak bilinen M plaka taksiciler T serisine geçmek, Sarı renge dönebilmek için protesto yaptı. İlk olarak terminalde toplanan 75 taksici, mağdur olduklarını ifade ederek İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkililerine çözüm taleplerini ilettiler. Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayının, seçim çalışmaları nedeniyle ziyaret ettiği kamyoncular kooperatifinde olduğu haberini alan 75 taksici, Volkan Yılmaz'la görüşmek için geçeceği güzergahta bekledi. Belediye Başkan Adayı Yılmaz, yolu kapatan taksicilerle görüşme yaptı. Şoförler Odası Başkanı Recep Akıncı'nın da katıldığı görüşmede, Sarı taksi olmak için yıllardır oyalandıklarını ve Kumburgaz dışında yolcu alamadıklarını belirten taksiciler Volkan Yılmaz'dan yardım isteyerek, “Cumhur İttifakı'nın ve sizin bu işi çözebileceğinizi söylediler. Biz de hemen görüşmek için geldik. Çatalca'dan, Selimpaşa'dan esnaf arkadaşlarımız buradalar. Ne olur bu soruna çözüm bulun” dediler.
Yılmaz, Şoförler Odası Başkanı Recep Akıncı'nın bilgilendirme yaptığını ifade ederek, “İBB yetkilileriyle görüşeceğim ve çözüme kavuşması için elimden geleni yapacağım” dedi.

VOLKAN YILMAZ: İSTANBUL'DA 18 BİN TAKSİCİ ESNAFIMIZ VAR

İBB Şubat ayı meclis toplantısının birinci oturumunda Silivri Belediye Başkanı ve MHP Grup Başkanvekili Volkan Yılmaz, kırmızı renk M plaka taksi esnafının sorunlarını dile getirdi.

Volkan Yılmaz, "İstanbul'da 18 bin taksici esnaflarımız var. Ama yalnızca Silivri, Çatalca ve Şile ilçelerinde 212 taksi sarı renk değil, kırmızı renktedir. T Plaka değil, M plakalıdır. Bunun bu kadar önemli olmasının sebebi, basında zaman zaman taksicilerin yaptıkları tartışmalar, yaralanmalar ile biten kavgaları gözlemliyoruz. Çatalca'dan, Silivri'den, Şile'den İstanbul'un içine gelen kırmızı taksiler dönüşlerinde çok büyük problemler yaşıyorlar. Aynı tarife üzerinden ücretlendiriliyor ama gece tarifesi de yok. Silivri'nin merkezine 35 km uzaklıktaki Danamandıra Mahallesi'ne giden kırmızı plakalı bir taksicinin o köy yolundan dönüşte yolcu bulması imkânsız. Bakırköy'den Kadıköy'e giden sarı plakalı bir taksi dönüşte yeni yolcusu ile dönebilmektedir. Şimdi hakka hukuka aykırı olan, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin tamamında yaşayan insanların aynı haktan yararlanması gerekirken, maalesef kırmızı plakalı taksicilere bu uygulama reva görülmektedir. Hem yüce meclisin hem sayın başkanın bu konuda gerekli çalışmayı el birliği ile yapıp bu sarı-kırmızı taksi kaosunu ortadan kaldıracağına inancım tamdır. Geçtiğimiz yıl bir önceki belediye başkanımız Büyükçekmece ve Esenyurt'taki kırmızı plakaları sarı plaka haline getirmiş ve o kavgayı bitirmiştir. İnşallah bizler de Silivri, Çatalca ve Şile'deki 212 taksici esnafının bu problemini beraberce çözeriz” dedi.

 

YORUM YAP