Silivri Şekerbank Şubesinde 'Tasarrufun Altın Günü' başlayacak

Silivri Şekerbank Şubesinde 'Tasarrufun Altın Günü' başlayacak

12.01.2017 11:06:05

Şekerbank'ın "Tasarrufun Altın Günü" uygulaması 12 Ocak tarihinde Şekerbank Silivri şubesinde gerçekleştirilecek.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, uygulama kapsamında, hangi ayarda olursa olsun bilezik, yüzük, kolye, çeyrek altın, küpe gibi her türlü ziynet altınını Şekerbank Silivri şubesine getirenler, bu ziynetlerini 24 ayar değerinde altın olarak Vadesiz Altın Hesaplarında biriktirebilecekler.
Şekerbank müşterileri Vadesiz Altın Hesaplarındaki tutar ile Vadeli Altın Hesabı açarak tasarruflarını altın olarak değerlendirirken altının değer artışından bağımsız olarak avantajlı faiz oranları ile faiz getirisinden yararlanabilecekler.
Tasarruf sahipleri, 12 Ocak tarihinde Şekerbank Silivri şubesine ziynet altınlarını getirerek, "Tasarrufun Altın Günü" uygulamasına katılabilecekler. İstanbul Altın Rafinerisi eksperleri, ziynet sahibinin her türlü altınının 24 ayar 995/1000 saflıkta gram karşılıklarını belirleyecek ve bu altınlar, tasarruf sahibinin banka nezdinde açılan Vadesiz Altın Hesabına yatırılacak.
Tasarruf sahipleri, saklama ve çalınma riski olmadan istedikleri zaman Vadesiz Altın Hesaplarına ekleme yapabilecek ve altına dayalı işlemlerini bu hesap üzerinden gerçekleştirebilecekler. Söz konusu hesaba yapılacak ekleme 0.01 gram ve katları şeklinde olabilecek. Hesap sahipleri diledikleri zaman yine aynı şekilde ihtiyaçları olduğunda ihtiyaçlarını bu hesaptan 0,01 gram ve katları bazında altın karşılığı lira olarak karşılayabilme imkanına sahip.
Şekerbank'ın Altın Bankacılığı ürün gamında halen Vadesiz Altın Hesap, Vadeli Altın Hesap, Düzenli Altın Birikim Talimatı ve B Tipi Altın Fonu bulunuyor. Banka, müşterilerine ayrıca internet bankacılığı ile 24 saat altın alım satım işlemi yapması imkanı sağlıyor.
Açıklamada görüşerine yer verilen Şekerbank Silivri Şube Müdürü Fatmagül Erbaş, Tasarrufun Altın Günü uygulamasıyla küçük yatırımları teşvik ederek yastıkaltı birikimleri ekonomiye kazandırma amaçlarını vurguladı.

YORUM YAP