Silivri Kent Konseyine ‘Tarım’ OdUlU

Silivri Kent Konseyine ‘Tarım’ OdUlU

16.04.2016 12:29:35

İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Merkezi tarafından 14 Nisan tarihinde Florya Yerleşkesinde düzenlenen Uluslararası Kent Konseyleri ve Kentler Kongresinde, Kent Konseyleri En İyi Uygulamalar Yarışması neticelendirildi. “Kent Çevresi Tarımı” projesiyle yarışmaya katılan Silivri Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yörük ödül almaya hak kazandı. Yörük'e ödülünü eski Bakan İdris Güllüce ile Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar takdim etti.

IŞIKLAR, GÖÇ YÖNETİMİNİ DEĞERLENDİRDİ
Ödül töreninin ardından Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Banu Dalaman'ın moderatörlüğünde "Göç ve Mültecilerin Yerleştirilmesinde Yerel Yönetimlerin Rolü" konulu oturum kaydedildi. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, diğer belediye başkanlarıyla bir araya gelerek sığınmacılarla ilgili sorunları masaya yatırdı.

KAMPÜS ALANINDAKİ STANTLARI DOLAŞARAK DİĞER KENT KONSEYLERİNİN KENT HAYATINI ZENGİNLEŞTİRME BECERİLERİNİ GÖZLEMLEDİLER
Oturum sonunda eski Bakan İdris Güllüce'den teşekkür plaketini alan Işıklar beraberindeki eşi ve aynı zamanda Kent Konseyi Kadın Meclisi Danışma Kurulu Başkanı Esma Işıklar, Strateji Geliştirme Müdürü Ömer Sebahattin Çetin, Basın Yayın ve Halka İlişkiler Müdür Vekili Duygu Kartal, Cumhuriyet Halk Partili Meclis Üyeleri Fevzi Arslan, İbrahim Çeşmecioğlu, Ali Vural, Semih Ayeş ve belediye personelleriyle Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen Kent Konseylerinin stantlarını ziyaret etti.

YORUM YAP