Silivri destekleri arttırıyor, İBB örnek alıyor

Silivri destekleri arttırıyor, İBB örnek alıyor

20.11.2021 09:39:39

Silivri Belediyesi'nin Volkan Yılmaz döneminde başlattığı çiftçiye destek ve üretimi teşvik uygulamaları kapasite artışı ile devam ederken, Türkiye'de birçok belediyeye örnek olan projeler arasında yer alan ‘yerli ve milli tohum üretimi ve çiftçiye ücretsiz dağıtılması' içerikli olan İBB'de de birebir uygulama ile karşılık buldu.

Silivri Belediyesi tarım ve hayvancılığa desteklerini her yıl üzerine yeni ilaveler ve nicelik artışı ile devam ederken, İBB de ilçemizde Volkan Yılmaz döneminde başlayan yerli milli tohum üretimi ve çiftçilere dağıtılması uygulamasına bu sene başladığını duyurdu.

350 DÖNÜME YEM BEZELYESİ VE ARPA EKİLDİ

“Alipaşa Mahallemizde belediyemize ait 350 dönüm arazimize Ekmen Tarım'ın %100 Yerli ve Milli tohumlarından üretilen Taşkent Yem Bezelyesi ve Boldi Otluk Arpasını ekiyoruz.

“ÜRÜNLERİN TAMAMINI HAYVANCILARIMIZA ÜCRETSİZ DAĞITACAĞIZ”

Hasat edilen ürünlerin tamamını hayvancılarımıza ücretsiz dağıtacağız.

TOHUM SPONSORU EKMEN TARIM'A TEŞEKKÜR

Projemizin tohum ihtiyacını karşılayan Ekmen Tarım'a desteklerinden dolayı teşekkür ederim.”

YEM BEZELYESİ NEDİR?

Yem Bezelyesi hayvanlar için yem bitkisidir. Yeşil gübre, tohumluk, kuru ot veya silaj olarak değerlendirilebilir. Sulamaya ihtiyacı yoktur. Tek başına ya da bazı tahıl çeşitleriyle (arpa, cavdar, yulaf vb) karışım olarak ekilmektedir. Yem bezelyesi aynı zamanda toprağa azot bağladığından, bir sonraki sene üzerine ekilecek ürün öncesi çok iyi bir ön bitkidir.

Erkenci Üründür, yağmurlar öncesinde üzerine ikinci ürün (ayçiçek, mısır) ekilebilir.

Hayvancılıkta besin değeri yüksek bir yem kaynağıdır. Kuru otu %15-20 ham protein içerir. Protein; Et, süt demektir.

TARIM VE HAYVANCILIĞA, SİLİVRİ BELEDİYESİ'NİN DESTEĞİ ARTARAK DEVAM EDİYOR

2021 yılında Silivri'de 20.000 dönüm arazi, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın talimatı ile üretilen ve çiftçilere ücretsiz dağıtılan %100 yerli ve milli Arpa tohumu ile buluştu.

50.000 adet saman balyası vatandaşlara dağıtıldı. Mısır Silajı üretildi ve ücretsiz dağıtımı devam ediyor. 10.000 teneke Ayçiçek Yağı üretildi ve ay sonunda ücretsiz dağıtılacak.

Atalık tohumlarımızın çoğaltılıp, vatandaşa ücretsiz dağıtılması ve “Tarladan Sofraya” projesi ile Altın Karınca Ödülü kazanan Silivri Belediyesi'nin üreticilere ücretsiz arazi ve Barbunya ekenlere gübre desteğinin yanında, sadece kendisi 3.500 dönüm arazi ekecek.

İBB, SİLİVRİ BELEDİYESİ'NİN PROJESİNE BAŞLADI

Silivri Belediyesi'nin Volkan Yılmaz döneminde üçüncü yıl sürdürdüğü üreticiye dağıtmak üzere yerli tohum ekimine bu yıl İBB de başladığını duyurdu. Bu amaçla da Silivri'de 300 dönümde ekim yapıldığını, “Yerli tohum ekimi yaptık, çiftçiye ücretsiz dağıtacağız. İBB olarak tarım yapan köylerimize ücretsiz fide desteği veriyorduk, şimdi de yerli arpa ve buğday tohumu ekimini yaptık. Hasat sonrası tohumları tüm üreticilere ücretsiz dağıtacağız” paylaşımı ile Ekrem İmamoğlu yeni uygulamalarını duyurdu.

YILMAZ: ÜRETTİKLERİMİZİ ÇİFTÇİLERİMİZ, DAR GELİRLİ VATANDAŞLARIMIZ İLE PAYLAŞIYORUZ

Yem bezelyesi ekimine katılan Başkan Volkan Yılmaz arazide konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Silivri Belediyesi'nin hiç ekilmeyen, dikilmeyen 3.500 dönüm arazisi üzerinde Silivri Belediyesi olarak tarım demeye, tarım yapmaya, zirai faaliyetlerde bulunmaya devam ediyoruz. Buradan elde ettiğimiz ürünlerin tamamını Silivri'de yaşayan dar gelirli hayvancımızla ve çiftçimizle paylaşıyoruz. Daha önce yerli milli atalık tohumlarımızı, tohumluk arpalarımızı, samanlarımızı, silajlık mısırlarımızı, ayçiçek yağlarımızı paylaştık.

YILMAZ: DAR GELİRLİ HAYVANCIMIZA BİR MÜJDE DAHA VERMEK İSTİYORUZ; 350 DÖNÜM ARAZİDE YEM BEZELYESİ EKİYORUZ

Çiftçimize özellikle de dar gelirli hayvancımıza bir müjde daha vermek istiyoruz. Silivri'de 350 dönüm arazide yem bezelyesi ekiyoruz. Yem bezelyesi hayvancının kaba yem ihtiyacını karşılayan besin değeri yüksek çok önemli bir ürün. Onun için biz buradan elde edeceğimiz 25 bin balya hedeflediğimiz yem bezelyesini dar gelirli hayvancımızla paylaşacağız.

Protein değeri son derece yüksek olan bir ürün. Onun için Silivri'de yaşayan hayvancılarımıza bu müjdeyi vermek istiyoruz.

SPONSORLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Bu projelerin tamamında yerli milli tohumlarımız kullanılıyor ve bu tohumlara Silivri Belediyesi tek kuruş para ödemiyor. Bizi bu konuda destekleyen sponsorlarımız var. Bu yem bezelyesi projemizde Ekmen Tohumculuk bize destek sundular. 350 dönüm araziye ekilecek yem bezelyesini ve arpanın tamamını Ekmen Tohumculuk karşıladı. Taşkent marka yerli milli bir yem bezelyesi tohumu onun için bu vesileyle de ben Ekmen Tohumculuğa da teşekkür etmek istiyorum.

“BİZ SİLİVRİ İÇİN ÜRETMEYE, TÜRKİYE İÇİN GELİŞTİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Biz Silivri için üretmeye, Türkiye için geliştirmeye devam edeceğiz. İnatla Silivri de üretim var demeye, Silivri için üretmeye devam edeceğiz.

 

YORUM YAP