Silivri’de hırsızlık şebekesine operasyon!

Silivri’de hırsızlık şebekesine operasyon!

12.02.2016 15:26:16

Silivri İlçe Jandarma Komutanlığı, iş yeri ve otolardan hırsızlık yaptıkları belirlenen suç şebekesine ağır darbe vurdu. 2015 yılı Mayıs ayından itibaren Silivri bölgesinde artan hırsızlık olayları üzerine İstanbul ili Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar neticesinde meydana gelen hırsızlık olaylarının örgütlü olarak işlendiği, örgüt lideri ve üyelerinin İstanbul Avcılar ve Esenyurt ilçesinde ikamet ettikleri, örgütün hırsızlık olaylarını hafif ticari araçlar ile gerçekleştirdikleri tespit edildi.

3 İLDE HIRSIZLIK OLAYINA KARIŞTILAR
Şüphelilerin hırsızlık olayını genellikle tır ve iş yerlerinden gerçekleştirdikleri, hırsızlık olaylarında çalmış oldukları malzemeleri ise yine örgütle maddi ilişkisi bulunan ikinci el alım satım yapan şahsa düşük fiyata sattıkları tespit edildi. Şüphelilerin İstanbul ili Avcılar, Esenyurt, Büyükçekmece, Çatalca, Silivri ilçeleri ile Tekirdağ ili Marmaraereğlisi, Çorlu, Çerkezköy ilçeleri ve Edirne iline bağlı ilçelerde hırsızlık olayına karıştıkları anlaşıldı.

ÖZEL EKİP OLUŞTURULDU
Şüphelilerin toplamda 252 civarında hırsızlık olayına karıştığı anlaşılırken, 60 kişilik (20 ayrı ekiple) adli makamlardan alınan adli arama kararına istinaden, (7) şüphelinin 10 iş yeri ve ev adreslerinde arama yapıldı. Yapılan aramada çalıntı malzemeler ele geçirildi ve 4 şüpheli şahıs yakalandı.

SİLİVRİ CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER
Yakalanan 4 şüpheli şahıs, ifadelerinin alınmasına müteakip önce C. Başsavcılığına müteakiben Silivri Sulh Ceza Mahkemesine, “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Nitelikli Hırsızlık, İşyerinden Hırsızlık ve Otodan Hırsızlık” suçlarından tutuklama talebiyle sevk edildi. Şüphelilerden F. A. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, B.D, T. D. Ve Y. S. tutuklanarak Silivri Cezaevine sevk edildi.
Haber MERKEZİ

YORUM YAP