Silivri'de büyük yangın

Silivri'de büyük yangın

29.06.2026 11:08:52

Silivri'de pazar günü farklı noktalarda çıkan ve geniş bir alana yayılan yangınlar kontrol altına alınırken, yaşanan olay yaz aylarının en büyük riskini bir kez daha gözler önüne serdi. Günlerdir yapılan uyarıların ardından yaşanan yangın, vatandaşların daha dikkatli olması gerektiğini bir kez daha hatırlattı.
Silivri'de pazar günü Yeni Mahalle, Çeltik, Değirmenköy ve Semizkumlar başta olmak üzere farklı bölgelerde çıkan yangınlar, ilçede bu yaz sezonunun ilk büyük yangını olarak kayıtlara geçti. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen alevler, tarım arazileri ile makilik alanlarda geniş çaplı zarara neden olurken, çok sayıda kurumun koordineli müdahalesiyle kontrol altına alındı.
Yangınların ardından Silivri Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, yangınların kontrol altına alındığı ve soğutma çalışmalarının tamamlandığı bildirildi. Açıklamada, Silivri Kaymakamlığı koordinasyonunda AFAD, İstanbul İtfaiyesi, Orman İşletme Müdürlüğü, emniyet, jandarma, sağlık ekipleri, belediye personeli, gönüllüler, çiftçiler ve vatandaşların büyük özveriyle görev yaptığı vurgulandı.
Belediye, yangından etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletirken, yaralanan personel ve dumandan etkilenen vatandaşlara acil şifalar diledi. Yangının çıkış nedenine ilişkin incelemelerin ve hasar tespit çalışmalarının ise sürdüğü belirtildi.
GÜNLERDİR UYARILAR YAPILIYORDU
Yangın öncesinde başta kamu kurumları olmak üzere siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve üretici temsilcileri, artan sıcaklıklar ve kuvvetli rüzgar nedeniyle vatandaşları peş peşe uyarmıştı. Özellikle tarım alanlarında ateş yakılmaması, sigara izmaritlerinin çevreye atılmaması ve en küçük ihmalin büyük felaketlere yol açabileceği sık sık dile getirilmişti.
Pazar günü yaşanan yangın, bu uyarıların ne kadar hayati olduğunu bir kez daha ortaya koydu.
EN KÜÇÜK İHMAL BÜYÜK FELAKETE DÖNÜŞEBİLİR
Yetkililer, önümüzdeki günlerde hava sıcaklıklarının yüksek seyretmeye devam edeceğini belirterek vatandaşlardan azami hassasiyet göstermelerini istiyor. Anız yakılmaması, cam şişe ve yanıcı atıkların doğaya bırakılmaması, ormanlık ve tarımsal alanlarda ateş yakılmaması ile duman veya alev görülmesi halinde vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bilgi verilmesi büyük önem taşıyor.
Silivri'de sezonun ilk büyük yangını geride kalırken, benzer olayların yaşanmaması için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiği vurgulanıyor. Özellikle yaz boyunca sürecek sıcak hava dalgalarında gösterilecek küçük bir dikkat, büyük felaketlerin önüne geçebilecek en önemli tedbir olarak görülüyor.
Seda ŞİMŞEK

 

YORUM YAP