Silivri Belediyesi sağlık taramaları devam ediyor

Silivri Belediyesi sağlık taramaları devam ediyor

13.10.2016 10:31:43

Silivri Belediyesi, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı ile Silivri mahallelerinde sağlıklı yaşam ve hareket kontrolü için gerçekleştirdiği saha çalışmalarına devam ediyor.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı ile Silivri mahallelerinde yapılacak eğitim ve araştırmalar için iş birliği protokolü imzalamıştı. Üniversite öğretim görevlileri ve tıp fakültesi son sınıf öğrencilerinin Silivri mahallelerinde gerçekleştireceği sağlıklı yaşam ve hareket kontrolü çalışması tüm hızıyla devam ediyor. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Suphi Vehid'in ile Belediye Sosyal Yardım İşleri Müdürü Meral Demir Kutlu'nun başında yer aldığı çalışmalar, Akören mahallesinde gerçekleştirildi.  Ücretsiz tansiyon, şeker, kolesterol ile boy ve kilo ölçümleri yapılan çalışmalara katılan Ataköy LIONS Kulübü de katılarak vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulundular.

HASTA TAKİP KARTLARIYLA VERİ TABANI OLUŞTURULUYOR

Vatandaşlara verilen takip kartlarıyla tüm ölçümlerin kayıt edilerek, takip altına alındığı çalışma kapsamında bir veri tabanı oluşturuluyor. Ücretsiz saha çalışmalarını vatandaşların ayağına getiren Silivri Belediyesi ve İstanbul Üniversitesi çalışmalarına tüm mahallelerde devam ediyor.

ALZHEİMERDA ERKEN TANI ÇALIŞMALARI DA SÜRÜYOR

Silivri Belediyesi, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı ile önemli bir proje daha hayata geçirdi. Amerikan Washington Üniversitesi'nden alınan lisans ile Türkiye'de ilk kez Silivri'de proje kapsamında, Alzheimer hastalığına neden olan bazı genlerin araştırılarak erken tanı ve tedavi olanağı sağlanması konusunda çalışma başlatıldı. Mahallelerde devam eden çalışmalar sonucunda Alzheimer riski bulunan kişiler, erken tanı çalışmaları kapsamında uzman heyet tarafından değerlendirmeye alınacak.

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Hayırlı olsun
Sonraki » DUR BAKALIM

YORUM YAP