Silivri Belediyesi kar sınavında başarılı

Silivri Belediyesi kar sınavında başarılı

27.01.2022 11:20:17

Silivri Belediyesi Volkan Yılmaz Başkanlığında kar sınavını başarıyla verirken, afetle mücadelede etkinliğini de ortaya koydu.

24-25-26 Ocak 2022 tarihleri arasında bölgemizde etkili olan afet kar yağışı sürecinde Silivri Belediyesi 633 gelen ihbara müdahale etti. 180 araç, 101 vatandaş mahsur kaldıkları bölgelerden kurtarırken, Kemerburgaz Otoyolunda mahsur kalan vatandaşların imdadına da İstanbul Havalimanının su ihtiyacına da Silivri Belediyesi yetişti.
Silivri'de etkisini hissettiren "afet kar yağışı" hayatı olumsuz yönde etkilerken Silivri Belediyesi vatandaşlar ile kent yaşamının sağlıklı işleyişinde devamı sağlamak için ihtiyaç duyulan desteği eksiksiz sundu. Sadece ilçe sınırları içerisinde doğanlara değil İstanbul'un ihtiyaçlarına da çözüm sağladı.
SÜRECİ ARALIKSIZ BİZZAT TAKİP ETTİLER
Kar yağışı öncesi ve fırtınanın şiddetini arttırdığı süre boyunca Silivri Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezinde gelişmeleri doğrudan takip eden Başkan Volkan Yılmaz, Silivri Kaymakamı Tolga Toğan ile birlikte ekiplere gerekli talimatları verdi, ulaşım aksamaları sebebiyle oluşan mağduriyetlere müdahale ettiler.
İSTANBUL'A DESTEK SAĞLANDI
Bazı bölgelerde 85 santimetre kar ölçülürken, yol, ulaşım ve sosyal destekler konusunda Silivri Belediyesi ilçe sınırları dışında Valilik Koordinasyonunda hizmet verdi.
KARLA MÜCADELEDE BAŞARILI BİR SINAV VERİLDİ
Yoğun kar fırtınasının ardından kentette toparlanma kısa süre içinde gerçekleştirilirken, afetle mücadele konusunda Silivri Belediyesi başarılı bir sınav verdi ve sürecin olumsuzluklarından en az etkilenerek atlatılmasını sağladı.
AFETİN ÜÇ GÜNLÜK BİLANÇOSU
Olumsuz kış koşullarının son dalgasında Silivri Belediyesi Afet Acil Durum Yönetim Merkezi 186 personel, 73 araçla 633 gelen ihbara müdahale etti. 180 araç, 101 vatandaş mahsur kaldıkları bölgelerden kurtarılırken, 58 vatandaşa konaklama imkanı temin edildi. TEM Otoyolunda 3 bin kişiye iaşe yardımında bulunulurken, 30 bin adet su İstanbul Havalimanına teslim edildi. Ayrıca da Kemerburgaz Otoyolunda mahsur kalan vatandaşlara 400 adet sandviç ve çorba ikram edildi.
YILMAZ EKİPLERİN BAŞINDAN BİR AN OLSUN AYRILMADI
Kar yağışının etkisini en üst seviyeye taşıdığı Pazartesi akşam saatlerinden itibaren Silivri Belediye Afet Koordinasyon Merkezi'nde gelişmeleri bizzat ve aralıksız takip eden Başkan Yılmaz, sorun yaşanan bölgeleri yerinden izledi, kentte hayat normale dönünceye kadar müdahale merkezi başında, ekiplerin yanındaydı. Sevginar SALİ

YORUM YAP