Şerife Baldöktü Anadolu Lisesi’ne can suyu

Şerife Baldöktü Anadolu Lisesi’ne can suyu

2.08.2019 14:38:07

“Şahsına faydalı ol, zararlı olma. Nesline faydalı ol, zararlı olma. Cemiyete faydalı ol, zararlı olma. Tabiata faydalı ol, zararlı olma” yaşam felsefesi doğrultusunda geçtiğimiz yıl Belediye Konutlar bölgesine, Darrüşşafaka Yakacık Rezidans'a, bu yıl Nurullah Baldöktü İlkokulu'na adeta botanik parkları kuran hayırsever iş insanı ve eğitim gönüllüsü Nurullah Baldöktü son olarak da Şerife Baldöktü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesini düzenlemeye başladı. Dün çalışmaları yerinde görmek üzere okula gelen Nurullah Baldöktü'ye eşi Şerife Baldöktü de eşlik etti. 

Okula yeni atanan Okul Müdürü Musa Kalay ve çalışma arkadaşlarının karşıladığı Baldöktü ailesi, çamlar ve değişik bitkilerle donatılan okul bahçesini gezdi. Liseli gençler, eğitimci ve yardımcı personelin teneffüslerde nefes alabilecekleri, iyi dinlenerek enerji depolayacakları ve çeşitli etkinliklerini doğanın ve yeşilin güzelliği eşliğinde yapabilecekleri muhteşem bir dokunuş gerçekleştirildi. Okul bahçesine yapılan yeşillendirmenin yanı sıra otomatik sulama sistemi kuruldu. Böylece yeşil alanların bakımı da kolaylaştırıldı. Okulun bahçe kapısının güvenlik sorunu giderildi. Bunların yanı sıra okul binalarının arka tarafı da temizlenerek, toparlandı.
Çalışmaların tamamlanmak üzere olduğu öğrenildi. Dünkü ziyaret sırasında Baldöktü ailesi ve Okul Müdürü Musa Kalay, yapılan yeni düzenlemeler hakkında görüş alışverişinde bulundular.
Kalay, okul bahçelerini baştan yaratan ve her türlü eksiklerini gideren Nurullah Baldöktü ve kendisini destekleyen eşi Şerife Baldöktü'ye öğrenci, öğretmen ve velileri adına teşekkür etti.
Okul Müdürü Musa Kalay, yeni 2019-2020 eğitim-öğretim yılının açılmasıyla birlikte okula başlayacak olan öğrenci ve eğitim kadrosunun bu güzel değişimden çok memnun olacaklarını paylaştı.
Sevginar SALİ

YORUM YAP