“Sen de bir hayat kurtar”

“Sen de bir hayat kurtar”

5.11.2019 09:57:20

İbrahim Yirik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Kızılay Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte Kan Bağışının hayati önemi anlatıldı ve ulaşılan bağışçılardan toplam 67 ünite kan toplandı.

İbrahim Yirik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Kızılay Haftası'nın anlam ve önemine uygun etkinlik düzenlendi. Silivri Devlet Hastanesi Eğitim Hemşiresi Ayşe German, 12. sınıf öğrencileri ve öğretmenleriyle birlikte katılımcılara Organ Bağışı konusunda bilgi verdi ve çok sayıda organ bağışçısına ulaşıldı.
Ülkemizde bugün gönüllü ve düzenli kan bağışı oranı olması gereken seviyenin altında olduğu bilinmekte. Kan, muadili olmayan, laboratuvar ortamında üretilemeyen, kaynağı sadece insan olan bir ilaçtır. Toplumda gönüllü ve düzenli kan bağışı ile ilgili bir farkındalık yaratmak, okul öğrencilerini bilinçlendirmek ve geleceğin birer kan bağışçısı olmaları konusunda teşvikte bulunmak amacı ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü Danışman Öğretmeni Volkan Yeşil ve Kızılay Kulübü Danışman Öğretmeni Heja Yıldırım koordinatörlüğünde Kızılay ile işbirliğiyle okulda kan bağışı etkinliği düzenlendi. Etkinlik okul idaresi, öğretmen, öğrenci, veli, personel, halk eğitim kursiyeri katılımı ile gerçekleştirildi. Toplam 67 ünite kan bağışı alındı.
Düzenlenen etkinlikte emeği geçen başta okul müdürü Can Öztürk'e, öğretmen, öğrenci, veli ve personele teşekkür edildi.
Haber Merkezi

YORUM YAP