Selimpaşa Ortaokulu İstanbul Bienali’nde

Selimpaşa Ortaokulu İstanbul Bienali’nde

25.03.2016 15:53:14

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile PALETDER'in ortaklaşa yürüttükleri 4. İstanbul Çocuk Gençlik Sanat Bienali'nde Selimpaşa Ortaokulu Türkçe Öğretmeni İlker Bayrak, İngilizce Öğretmeni Gülden Bayrak ve Proje Ekibi Öğrencileri “E- Twinning Projeleri Yaratıcı Kuşakların Yetiştirilmesinde Nasıl Kullanılabilir?” konulu bir konferans verecekler.

BAYRAK: BİENAL; DÜNYA ÇOCUKLARININ SANATSAL ÜRETİMLERİNİ BULUŞTURDUĞU BİR ORGANİZASYON
Türkçe Öğretmeni İlker Bayrak'a Bienal'i sorduk. Türkçe Öğretmeni İlker Bayrak: “ Bienal; özelde İstanbul'da öğrenim gören 3 milyon öğrencinin, genelde de tüm dünya çocuklarının çağdaş sanatın içinde yer almaları, farklı materyal, teknik ve disiplinleri kullanmaları, oluşturdukları özgün sanatsal üretimlerini, nitelikli bir platformda izleyici ile buluşturmaları için oluşturulan iki yılda bir tekrarlanan bir sanat organizasyonudur.
Bienal dünya ölçeğinde çok kültürlülük temelinde bir paylaşım ortamı yaratarak, farklı coğrafyaların ve kültürlerin çocuk gözü ve estetiği ile ifade edilmesini sağlamaktadır. Plastik sanatlar disiplinleri olan resim, heykel, seramik, fotoğraf, film, video art, yeni medya çalışmalarının güncel uygulama ve düzenlemeleriyle sanatçı sunumu, performans, video gösterimi, atölye çalışmaları, panel, söyleşi, edebiyatçı buluşması ve konser gibi etkinlikleri kapsamaktadır.
Böylesi önemli bir organizasyona kabul edildiğimiz için çok mutluyum. Seçici bir kurul var. Çalışmanızı, inceleyip değerlendiriyorlar. Bizim projelerimiz bienal konseptine çok uygun.” dedi.
Konferansın 30 Nisan 2016'da Beşiktaş Çağdaş Sanat'ta 11.00'da gerçekleşecek konferansa bütün meslektaşlarını davet ettiğini söyleyen Türkçe Öğretmeni İlker Bayrak: “Öğrencilerin Hayal Gücünün ve Yaratıcılığının geliştirilmesinde, E-Twinning Projelerinin sunduğu imkânları, örnek uygulamalar ve örnek proje modelleri üzerinden konuşmaya ne dersiniz? Öğrencilerinizin, çocuklarınızın hayallerine dokunmak için ve yaratıcılığınızı uyandırmak için, proje tabanlı inovatif eğitim- öğretim yaklaşımlarından haberdar olmak için panelimize bekliyoruz.” dedi.


Haber MERKEZİ

YORUM YAP