Kahramanlık destanın yıldönümü

Kahramanlık destanın yıldönümü

25.03.2016 15:52:34

18 Mart Şehitleri Anma Günü, Renkli Balonlar Anaokulu ve Ertuğrul Gazi Ortaokulunda da düzenlenen programlarla kaydedildi. Vatanı, bayrağı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimiz görkemli programlarla anıldı. Yurt sevgisi ve kahramanlığın en büyük sembolleri olan şehitlerimiz saygı ve minnetle anıldı. Aziz şehit anaları, babaları, eşleri ve çocukların gurur günü hatırlatıldı.

RENKLİ BALONLAR ANAOKULU
Renkli Balonlar Anaokulu minikleri, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Akabinde İstiklal Marşı okundu. Üç kıtayı Türk yurdu haline getirenlerin, Türklük uğruna bedenlerini, bu mübarek topraklara koyanların, Türk milletinin esir edilemeyeceği, Çanakkale'nin geçilemeyeceğinin tüm dünyaya haykırıldığı gün olan 18 Mart Çanakkale Zaferi minikler tarafından şiirlerle anlatıldı. Vatanımızın bağımsızlığı ve bütünlüğü uğruna, canlarını feda eden aziz şehitlerimiz minnetle anıldı.


ERTUĞRUL GAZİ ORTAOKULU
Şanlı tarihimizin şanlı zaferi Çanakkale Zaferi'nin 101.yılı Ertuğrul Gazi Ortaokulu'nda da tarihimize, şanımıza ve Çanakkale'mize yakışır bir şekilde kutlandı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından şiirler, türküler okundu, piyes sahnelendi. Çanakkale'de canı pahasına ülkesi, bayrağı, vatanın bütünlüğü uğruna canlarını feda eden, istiklal ve bağımsızlığın abideleri şükran ve saygıyla anıldı.
Okul Müdürü Ahmet Öngel, programın hazırlanmasında ve sahnelenmesinde emeği geçen Türkçe Öğretmenleri Ferdi Batı ve Eren Üstün'e, Müzik Öğretmenleri Gamze Özden ve İsmail Karagüzel'e, Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Emel Avcı'ya, ayrıca emek veren diğer öğretmenlere ve öğrencilerine teşekkür etti.
Renginar SALİ

YORUM YAP