Saygı, sevgi ve minnetle...

Saygı, sevgi ve minnetle...

15.11.2017 14:48:40

Necip Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Selimpaşa İlkokulu, Candan Anaokulu, Toki Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri sundukları 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü törenlerinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü minnetle andı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızda ayrılışının 79. yılında tüm okullarımızda olduğu gibi Necip Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Selimpaşa İlkokulu, Candan Anaokulu, Toki Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nde de törenler düzenlendi.

GENÇLİĞİN ATA'YA SÖZÜNÜ HATIRLATTILAR, SEVDİĞİ ŞARKILARLA ANDILAR
Necip Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve eğitimcileri sundukları Atatürk'ü Anma programında Gençliğin Ata'ya Sözü, sevdiği şarkıları seslendirdiler. Oratoryo sunumunu gerçekleştirdi. Atatürk Köşesi'nde sergi gerçekleştirdiler. Rehber öğretmeni Tuğba Kilarcı, Muhasebe-Finansman Öğretmeni Fatma Bozoğlu, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Meryem Tokcan ve Müdür Yardımcısı Burak Uzun'un sorumluluğunda gerçekleştirilen programda, öğrenciler Ata'larını saygı, özlem ve minnet duygularını ifade etti.

ÇOCUK GÖZÜYLE ATATÜRK SERGİSİ
Selimpaşa İlkokulu'nda öğretmenleri Nurdan Demir ve Ümran Bıçakçı'nın sorumluluğunda düzenlenen törende Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk saygıyla anıldı. Anma töreni ulu önder ve silah arkadaşlarının manevi huzurunda Saygı Duruşunda bulunulması, akabinde İstiklal Marşı'mızın okunmasıyla başladı. Şiirler, şarkılar ve oratoryolarla devam eden programda günün anlam ve önemini belirten panolar hazırlanarak sınıf ve koridorlarda yerini aldı. 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü etkinlikleri kapsamında okulda 2/D sınıfı öğrencileri ve öğretmenleri Işıl Savaş rehberliğinde hazırlanan “Çocuk Gözüyle Atatürk” isimle sergi açılışı gerçekleştirildi. Okul Müdürü Bahar Yavaş, emektar müdürleri Celal İrkin ve Müdür Yardımcısı Murat Çalışkan açılış kurdelasını birlikte kesti. Öğrencilerin çalışmalarına hayran kaldılar. Öğrenci ve öğretmenlerini tebrik ettiler.

CANDAN ANAOKULU MİNİKLERİ ATA'YI ANDI
Candan Anaokulu öğrenci ve öğretmenleri Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü andı. Hazırladıkları şiirleri okudular, şarkılar söylediler. Emanetine sahip çıkmaya, fikirlerine bağlı kalıp, ışığını takip etmeye söz verdiler. Atatürk'ü saygı, özlem ve minnetle andılar.

“FİKİRLERİMİ, DUYGULARIMI ANLIYORSANIZ VE HİSSEDİYORSANIZ BU YETERLİDİR”
TOKİ Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenleri rehberliğinde hazırladıkları programı başarıyla sundular. Okudukları şiirler ve marşlarla, fikirlerini paylaşarak, sözlerini hatırlatarak Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla andılar. Atatürk'e olan sevgi ve minnet duygularını ifade ettiler. Ulu Önder'in en sevdiği çiçeği de sergilediler. “Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir.” sözünü bir kez daha hatırlattılar.
Renginar SALİ

YORUM YAP