“Bu vatan ve evlatları size minnettardır Ata’m!”

“Bu vatan ve evlatları size minnettardır Ata’m!”

15.11.2017 14:47:48

Odak Okulları Silivri Kampüsü öğrenci ve öğretmenleri, aramızdan ayrılışının 79. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü düzenledikleri törenle andı.

Çanakkale'deki eşsiz komutan ve Cumhuriyeti ilan eden devletimizin büyük yöneticisi, sanatkârı Atatürk, ebediyete intikalinin 79. yılında Odak Okulları Silivri Kampüsü öğrencileri tarafından sunulan programda sevgi, saygı ve minnetle anıldı.
Odak Okulları Silivri Kampüsü, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü'nü Bahçe Programı ve Salon Programı ile kaydetti. Türkçe öğretmenleri Eyüp Can Balaban ve Hasan Kuru, Müzik Öğretmenleri Onur Kilci ve Gökay Kıcıroğlu, Beden Eğitimi Öğretmeni Elif Kılıç Kurt'un sorumluluğunda düzenlenen program okul bahçesinde tüm öğrenci, öğretmen, yönetici ve velilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Öğrenciler, kasımpatı çiçeklerini Atatürk Anıtı'na sundu, ardından bir çağ adamı, başöğretmen, başkomutan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e saygı konuşması yapıldı. Aramızdan ayrılışının 79. yılında, ebediyete intikal ettiği saat 09.05'te 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, akabinde İstiklal Marşı okundu.
Odak Okulları ailesi, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla düzenlediği törenine salon programıyla devam etti. Öğrenciler, sahneledikleri drama gösterisiyle Mustafa Kemal'in hayatından, verdiği mücadeleden ve kazanımlarından en önemli kesitleri koronun da katılımıyla sundular.
Çanakkale Türküsü, 19 Mayıs Marşı, Cumhuriyet Marşı seslendirildi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır.” sözleri hatırlatılarak sahne karardı ve siren çaldı. Odak Okulları öğrencileri, “Atam sen rahat uyu” diyerek anma töreni sona erdi.
Renginar SALİ

YORUM YAP