Sahte tarihi eser kaçakçılarına suçüstü

Sahte tarihi eser kaçakçılarına suçüstü

13.04.2017 18:38:34

Silivri Emniyet Müdürlüğü Ekipleri aldıkları bir ihbarı değerlendirerek sahte tarihi eser kaçakçılarını suçüstü yakaladı.

8 Nisan 2017 günü saat 10.00 sıralarında Silivri Emniyeti Asayiş Büro Amirliğine gelerek ihbarda bulunan M. Ç. isimli şahıs kendisini arayan bir kişinin kazı esnasında 1250 adet Bizans altını bulduğunu ve bunları kendisine satmak istediğini söyledi.

Aynı gün saat 13.00 sıralarında Asayiş Büro Amirliği görevlilerince, buluşma yeri olan Silivri otogar civarında gerekli tertibat alınarak, beklenmeye başlandı. Bir süre sonra M.Ç. isimli şahsın telefonla aranarak, taksi durağı tarafına yönlendirildiği görüldü. Şahıs taksi durağına yürümeye başladığında bir kişinin telefonla konuşarak kendisini takip ettiği ve taksi durağına gittiği görüldü. M. Ç. taksiye bindiğinde takip eden şahsın telefonla konuşarak taksinin peşinden yürüdüğü ve şüpheli hareketler sergilemesi üzerine A. Ç. yakalandı.

Otogar içerisinde ticari taksiye binen M. Ç. Müdürlük görevlilerince takibe alındı. Piri Mehmet Paşa Mahallesi Hacı Pervane Caddesi üzerinde bulunan Migros AVM önünde ihbarcı şahsın yanına gelen şüpheliler Ş. Y. ile M. K. alışveriş esnasında, (Müşteki M.Ç.'nin kendisine görevlilerimizce verilen arkasında ‘örnektir' ibaresi bulunan sahte paraların şüpheliler tarafından alınması ve şüphelilerin müştekiye beyan ettikleri, içinde tarihi eser altın olduğu değerlendirilen çantanın müşteki M.Ç. verilmesi anında ) suçüstü yakalandı. Nöbetçi Cumhuriyet Savcısının talimatı ile şüphelilerden Ş. Y.'nin ihbarcı M. Ç. isimli şahsa verdiği deri çanta içerisinde 341 adet üzerinde değişik figürler bulunan sahte olduğunu düşünülen yuvarlak altın görünümlü metaller ve 1.3 Kg gelen ortaları delikli yuvarlık metal pullar ele geçirilerek Asayiş Büro Amirliği görevlilerince el konuldu.

Asayiş Büro Amirliği görevlilerince, 9 Nisan 2017 günü Silivri Nöbetçi Cumhuriyet Savcısının talimatı ile gözaltına alınan şüpheliler A. Ç. , Ş. Y. ve M. K.  Silivri Cumhuriyet Başsavcılığına mevcutlu olarak çıkartıldı. Adı geçen şüpheli şahıslardan A. Ç. ifadesinin alınmasına müteakip Silivri Cumhuriyet Başsavcılığından serbest bırakıldı. Ş. Y. ve M. K. sevk edildikleri ilgili mahkemece haklarında Denetimli Serbestlik Kararı verilerek serbest bırakıldı.

Haber Merkezi

YORUM YAP