Şafak’tan seçim çağrısı

Şafak’tan seçim çağrısı

25.03.2017 10:15:48

Silivri Bulgaristan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Taner Şafak, 26 Mart Pazar günü yapılacak olan Bulgaristan Milletvekilliği Genel seçimleri ile ilgili duyuruda bulundu.

“Sandık açılan Kapaklı'daki okulda oy kullanabilmeniz için Silivri Belediyesi katkılarıyla Otobüs ile ulaşım desteği sağlanacaktır. Otobüsler 26 Mart Pazar Günü Saat 06:30 – 14:00 arası Kipa Avm Girişi önünden hareket edecektir. Oy kullanacak vatandaşlarımız seçim günü yanında geçerli Bulgaristan kimliği veya Pasaport bulundurması zorunludur.
Daha önce “zayavlenie” yani dilekçe doldurmayanlar seçim günü görevli arkadaşlarımız yardımıyla doldurabileceklerdir” diyen Şafak, tüm çift vatandaşları oylarını kullanmaya davet etti.

ŞAFAK: BU ÖNEMLİ BİR SEÇİM
Şafak, derneğin resmi sosyal paylaşım hesabından da seçim süreci hakkında şu paylaşımda bulundu: “Bildiğiniz gibi 26 Mart'ta Bulgaristan'da parlamento milletvekilliği genel seçimleri yapılacaktır. Türkiye'de toplam 35 sandık açılacak olup, sandık kısıtlamasından dolayı Silivri'mizde sandık açılmayacaktır. İlçemizde ikamet eden çift vatandaş, Bulgaristan vatandaşı değerli hemşerilerimizin oy kullanabilmeleri için, Silivri Belediyemizin katkılarıyla ulaşım sağlanarak kapaklı Çerkezköy'de açılan sandığa gelmelerinizi ve burada oy kullanmaya davet ediyorum. Bu seçim özellikle Bulgaristan'da yaşayan ve buradaki vatandaşlarımız ile ilgili önemli bir seçimdir. 26 Mart'ta gerek Türkiye'de kurulan sandıklara, gerekse Bulgaristan'da seçimlere katılarak oradaki insanlarımızın geleceğinin, hak, özgürlüklerinin ve kaderinin daha güçlü olması için duyarlılık göstermeliyiz. Orada yaşayan kardeşlerimizin geleceğe umutla ve güvenle yürümelerine destek olmak hepimizin görevidir. Bulgaristan'da bizim insanlarımız, değerlerimiz, eserlerimiz var ve bu yüzden güçlü olmalıyız. Daha güçlü bir Türk toplumu için lütfen oyunuzu kullanın… 26 Mart Pazar günü otobüslerimiz Kipa AVM yanından hareket edecek olup, ring seferleri saat 06:30 – 14:00 arasında devam edecektir.
Dernek olarak gelenek ve göreneklerimizi unutmadan, o kimliklerimizi kaybetmeden, bizi biz yapan, bizi var eden değerlerimizi yaşatmaya çalışıyoruz. Siz değerli hemşehrilerimizden derneğimize üye olmalarını ve birlik ve beraberliğimiz adına bizlere destek olmanızı bir kez daha rica ediyorum. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi “Muhacirler kaybedilmiş vatan topraklarının yaşayan hafızalarıdır.” Hepinize mutlu yarınlar diliyorum.”
Haber Merkezi

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Göçengil: Ekonomik krize hayır
Sonraki » Okuyucu talebi

YORUM YAP