Ruhsatsız işletmelere geçit yok!

Ruhsatsız işletmelere geçit yok!

6.01.2017 10:20:33

Silivri Belediyesi ruhsatsız işletmelere yönelik denetimlerine sıkı bir şekilde devam ediyor. İşyeri açma ve çalışma ruhsatı bulunmayan yerler hakkında uygulanan yasal işlem; kapatma.

8 Aralık 2016 tarihinde Özcan Işıklar Başkanlığında toplanan Silivri Belediye Encümeni ruhsatsız işletmeler hakkında kapatma kararı, açma-kapama saatlerine uymayan iş yerlerine yönelik para cezası ve uyarı kararlarına imza attı. Encümen, pazarcıların taleplerini de ele alarak değerlendirdi.
Kapatma cezası alan işletmeler ve diğer encümen kararları şöyle:

RUHSATSIZ İŞYERLERİ HAKKINDA KAPATMA KARARI
“Büyükçavuşlu Mahallesi, Büyükçavuşlu Caddesi, No:70/A adresinde faaliyet gösteren Zafer Ö.'a ait Erkek Kuaförü faaliyet konulu işyerinin, Kavaklı Mahallesi, Kavaklı Caddesi, No:126/1 adresinde faaliyet gösteren A 101 Yeni Mağazacılık A.Ş.'ne ait Market faaliyet konulu işyerinin, Selimpaşa Mahallesi, 2088 Sokak, No:17 adresinde faaliyet gösteren Trend Petrol Turizm Dış Ticaret Limited Şirketine ait Market faaliyet konulu işyerinin, Gümüşyaka Mahallesi, Zenan Sokak, İnci Konakları, No:17/H adresinde faaliyet gösteren Sonder T.'ya ait market faaliyet konulu işyerinin, Selimpaşa Mahallesi, 2116 Sokak, No:18 adresinde faaliyet gösteren Özlem K.I'ya ait Emlak İşleri faaliyet konulu işyerinin, Fevzipaşa Mahallesi, Gazipaşa Caddesi, No:40A adresinde faaliyet gösteren Serkan T.'ya ait İç Giyim Satışı faaliyet konulu işyerinin, Selimpaşa Mahallesi, 2110 Sokak, No:1/A adresinde faaliyet gösteren Öz Ayata İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketine ait İnşaat Malzemeleri Satışı faaliyet konulu işyerinin, Selimpaşa Mahallesi, Ortaköy Caddesi, No:15 Toki Konutları adresinde faaliyet gösteren Mustafa Y.'a ait Erkek Kuaförü faaliyet konulu işyerinin, Selimpaşa Mahallesi, Halaskargazi Caddesi, No:158 Shell Benzinlik içi adresinde faaliyet gösteren Hakan Ö.'e ait süt ürünleri satışı faaliyet konulu işyerinin, Gümüşyaka Mahallesi, Gürhan Caddesi, No:14/B adresinde faaliyet gösteren Savaş C.'ya ait lokanta faaliyet konulu işyerinin, Selimpaşa Mahallesi, 2088 Sokak, No:9/A adresinde faaliyet gösteren Emine C.'e ait Oto Yıkama faaliyet konulu işyerinin, Ortaköy Mahallesi, Sultan Selim Caddesi, No:5/A adresinde faaliyet gösteren Zerrin G.'e ait Kahvehane faaliyet konulu işyerinin, Gümüşyaka Mahallesi, Büyükyalı Caddesi, No:2/B adresinde faaliyet gösteren Kıymet S.'a ait kasap faaliyet konulu işyerinin, Yeni Mahalle, Sarıkımış Sokak, No:15/A adresinde faaliyet gösteren Tüncer Y.'e ait kahvehane faaliyet konulu işyerinin ve Kavaklı Mahallesi, Kavaklı Caddesi, No:187/C adresinde faaliyet gösteren Serkan S.'e ait yem satış yeri faaliyet konulu işyerinin işyeri açma ve çalışma ruhsatının olmadığı tespit edilmiştir. Söz konusu işyerlerinin 2005/9207 Karar Sayılı İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğin 6. Maddesi "Yetkili idarelerden usulüne uygun olarak işyeri açma ve çalışma ruhsatı alınmadan işyeri açılamaz ve çalıştırılamaz. İşyeri açma ve çalışma ruhsatı alınmadan açılan işyerleri yetkili idareler tarafından kapatılır" hükmü doğrultusunda işletmeye kapatılmasına encümenimizce oybirliği ile karar verildi.”

AÇMA KAPAMA SAATLERİNE UYMAMA CEZASI
Encümen Emniyet Müdürlüğünün denetimlerinde açma kapatma saatlerine riayet etmediği belirlenen bir işletmeye de Encümen para cezası ve uyarı yaptırımını şu şekilde kararlaştırdı:”Emniyet Müdürlüğü elemanlarınca 28/11/2016 tarih ve saat 05.00'da yapılan kontrolde; Alibey Mahallesi, Karamustafa Caddesi, No:9/C adresinde faaliyet gösteren ve Okan E. tarafından işletilen işletmede (Okan Büfe), işyerinin saat 05:00 itibarı ile açık olduğu tespit edilmiş olup, gereği için Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğün 01/12/2016 tarih ve 464 sayılı yazıları ile belediyemize bildirilmiştir. Bahse konu işyerinin; Belediye emir ve yasakları uygulama yönetmeliğinin 12. Maddesinin 20. bendine aykırı hareket ettiğinden (açma-kapama saatine uymamak) Okan E.'e 5326 Sayılı Kabahatler Kanununun 32.maddesi gereğince 219,00 TL para cezası takdir edilmesi ile uyarılmasına tekrar yapılacak kontrollerde aynı suçun tekerrürü halinde para cezası ile hakkında kanunu işlem yapılmasına encümenimizce oybirliği ile karar verildi.”

PAZARCILARI TALEPLERİNE ONAY
8 Aralık oturumunda pazarcıların taleplerini de değerlendiren encümen şu iki kararı oybirliğiyle aldı:
“Alibey Mahallesinde, Pazartesi günü kurulan semt pazarında Uğur K. tarafından açılan C-3 nolu yerde 2,6 tahta (4 metre) tezgahın ilgi 05/12/2016 tarih ve 411635 başvuru takip nolu dilekçesindeki iptal talebinin 5957 Sayılı Kanunun 11.Maddesinin 6. fıkrası gereğince uygun görülmesine encümenimizce oybirliği ile karar verildi.
Alibey Mahallesi, Pazartesi günü kurulan semt pazarında Pınar Ç. tarafından açılmak üzere ilgi 05/12/2016 tarih ve 411571 başvuru takip nolu dilekçesindeki 3 tahta (4,5 metre) tezgah yeri talebinin 5957 Sayılı Kanunun 11. Maddesinin 3.fıkrası gereğince F-20 nolu yerin verilmesinin uygun görülmesine encümenimizce oybirliği ile karar verildi.”

YORUM YAP