Rizeliler basın mensuplarıyla buluştu

Rizeliler basın mensuplarıyla buluştu

24.01.2017 10:53:08

Yeni hizmet binasında ilk toplantısını gerçekleştiren Silivri Rizeliler Derneği, Sancak Dolar Başkanlığında yerel basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. 

Silivri Rizeliler Derneği yönetimi, 21 Ocak Cumartesi günü, ilçemizde görev yapan medya çalışanlarına yönelik kahvaltılı istişare toplantısı düzenledi. Dernek Başkanı Sancak Dolar'ın ev sahipliğinde kaydedilen toplantıda dernek faaliyetleri ve yapılması planlanan etkinlikler üzerine bilgi alışverişinde bulunuldu. Karadeniz kültürünün Silivri ile buluşturulduğu Hamsi ve Horon Festivalinin yapılacağı tarih duyuruldu.

HAMSİ VE HORON FESTİVALİ TARİHİ BELLİ OLDU
Rizeli marifetli kadınların el emekleriyle hazırladığı yöresel kahvaltı, sohbetler eşliğinde hep birlikte yendikten sonra bir konuşma yapan Başkan Sancak Dolar, bu sene 3'ncüsü düzenlenecek olan Hamsi ve Horon Festivalini geniş kitlelere duyurmak istediklerini söyleyerek basın mensuplarından destek beklentisini ifade etti. Dolar, “Öncelikle hepinize hoş geldiniz demek istiyorum. Katılımınız bizleri çok mutlu etti. Aslında toplantı demek pek doğru değil, biz ailemizle kahvaltı yapmak istedik. Bizi kırmayıp teşrif ettiğiniz için tekrar teşekkür ediyorum. Bir araya gelmemizin herhangi bir nedeni yok; birlik ve beraberlik içerisinde dayanışma hissiyatının en güzel ifadelerinden biri olan kahvaltı vesilesi ile hoşça vakit geçirmek, tanışıklığımızı artırmak istedik. Dernek olarak neler yapıyorsunuz derseniz 2-3 yıllık bir derneğiz, yeni yeni bir şeyler yapmaya başlıyoruz. Hamsi Festivali, kurucu başkanımız Esma Hanımın başlattığı bir organizasyondur. Kendisine teşekkür ediyoruz. Bunu devam ettireceğiz. Kısmet olursa bu seneki Hamsi ve Horon Festivalini 2 Nisan tarihinde yapmayı planlıyoruz. Dernek olarak sizlerden festivalin geniş kitlelere duyurulmasında bizlere destek vermenizi rica edebiliriz. Tanıtım açısından elinizden geldiğince destek bekliyoruz. Tüm üye arkadaşlarım adına katıldığınızdan dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.


Misafirleriyle özenle ilgilenen Dolar ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, basın mensuplarıyla uzun uzun gündeme dair sohbet etti.
Haber:
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP