Plansız Gezgin Silivri’deydi

Plansız Gezgin Silivri’deydi

5.11.2016 13:34:54

Türkiye'nin en büyük seyahat topluluğu Interrail Türkiye'nin kurucusu Bestami Köse, Silivri Belediyesi ve İstanbul Rumeli Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen ‘Yol Açık, Yola Çık' paneliyle gençlerle buluştu. 

“Hayatımda planladığım hiçbir şey yolunda gitmedi. Plansızlığı planlayana kadar” diyerek kendisini Plansız Gezgin olarak tanımlayan, İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencisi, 25 yaşındaki Bestami Köse, deneyimlerini gençlere aktararak onları da dünya vatandaşı bir gezgin olmaya teşvik etmek için Silivri'deydi. Yola çıkmanın sadece cesaret istediğini söyleyen Köse, şimdiye kadar 81 il, 52 ülke seyahati gerçekleştirmiştir. Ülkemizde sırt çantalı seyahat anlayışının gelişmesi amacıyla davet üzerine ilçemize gelen Köse, önceki gün Yaşar Kemal Sergi Salonunda kaydedilen panelde interrail nedir, kimler faydalanabilir, hangi ülkelerde geçerli, interrail bileti ile hangi trenler kullanılabilir gibi birçok merak edilen soruyu cevaplandırdı.

INTERRAİL NEDİR?
Interrail Pass ve Avrupa Demiryolları İşletmeleri tarafından uygulanan, gezginlere, öğrencilere ucuz ulaşım olanağı sağlamayı amaçlayan bir tren biletinin adıdır. Devletlerarası yapılan bir anlaşmadır. Sadece bir bilettir. Tek biletle, istenen yerde ve zamanda istenen trene binme olanağı sağlar. 2. sınıf trenlere ücretsiz binebilmenizi sağlayan özel bir tren biletidir. Bütün Avrupa'da geçerlidir. Bir tur değildir. Interrail'de konaklama ve yeme içmeyi kişi kendi karşılar. 365 gün interrail yapabilirsiniz. Yaş sınırı bulunmamaktadır.

İNTERRAİL TÜRKİYE'Yİ DUYDUNUZ MU?
Seyahat etmek isteyen tüm gezginlerin, interrail veya diğer seyahatlerindeki acil ihtiyaçlarına cevap vermek, onları seyahate hazırlamak amacıyla kurulmuştur. Seyahat etmek ve yolda olmak felsefesi ile kar amacı gütmeyen bir kuruluştur. Üyeleri ile birlikte tamamen gönüllülük teması üzerine çalışan Interrail Türkiye, 2 Kasım 2013 tarihinden itibaren ‘Özgürlük' ve ‘Yol Açık, Yola Çık' sloganıyla yoluna devam etmektedir. Interrail Türkiye kısa bir sürede 800 binden fazla gezgine hitap eden ülkemizin en büyük gençlik oluşumlarından biri haline gelmiştir. Bestami Köse önderliğinde çok sayıda gönüllü yönetim kadrosuyla işleyişi sağlanan grubun etkileşimi sosyal medya üzerinden aynı adla sağlanmaktadır.

ÖZYARAL TEŞEKKÜR ETTİ
Paneli başından sonuna kadar interaktif bir şekilde yürütmeyi tercih eden Bestami Köse'nin cesaret veren sunumunu öğrenciler ilgiyle takip etti. İstanbul Rumeli Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Oğuz Özyaral tarafından kendisine teşekkür şilti takdim edildi.


Hazal BAŞARAN

YORUM YAP