Partal: Silivri’nin yeri bizde ayrı

Partal: Silivri’nin yeri bizde ayrı

6.09.2021 15:42:51

Silivri'den Fahri Hemşerilik Beratı ile Bursa'daki yeni görev yerine uğurlanan Kaymakam Ali Partal, veda organizasyonunda ilçemize ve insanlarına olan sevgisini, Başkan Yılmaz ve mesai arkadaşlarına teşekkürlerini ifade etti.

Kaymakamımız Ali Partal'ın ilçemizdeki 4.5 yıllık görevinin ardından Bursa Osmangazi Kaymakamlığına atanması dolayısıyla 2 Eylül 2021 Cumartesi günü Silivri Belediye Başkanlığı tarafından Kalepark Tesisleri'nde bir veda kokteyli düzenlendi. Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Dodurka, Adalet Komisyonu Başkanı, savcılar, protokolün diğer temsilcileri, siyasi parti ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum örgüt temsilcileri veda organizasyonuna katılanlar arasındaydı.

BAŞKAN YILMAZ, KAYMAKAM PARTAL'A TEŞEKKÜR ETTİ

Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, duygu ve düşüncelerini şu sözlerle paylaştı: “Yaklaşık 4.5 yıldır ilçemize hizmetlerini sunan, benim de 2.5 yıldır çalışma fırsatı yakaladığım, devlet adamlığı ve tecrübesiyle kadirşinaslığı, mütevaziliği, dürüst ve çalışkan kişiliği ile Silivri'mize yapmış oldukları hizmetlerden dolayı Kaymakamımız Ali Partal'a şahsım, kurumum ve Silivrili vatandaşlarım adına çok teşekkür ediyorum.

“KAYMAKAMIMIZLA UYUMLU, DİNAMİK VE CİDDİ ÇABA SARF EDEREK HİZMET ETTİK”

Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren Kaymakamımızla güvenlikten sağlığa, eğitimden spora, Silivri'nin ne sorunu olursa olsun uyumlu, dinamik bir şekilde ve çok ciddi çaba sarf ederek içinde Silivri'ye hizmet ettik.

Ne zaman bürokraside işlerimiz tıkansa, Kaymakamımız tecrübesi ve bilgisiyle bizlere önder oldu, hep önümüzü açtı. Silivri'nin esasında özlediği dayanışma ruhuyla kurumların çatışmadan ne kadar güzel işlerin yapılabileceğini çok şükür beraber sergiledik.

İlçe Emniyet Müdürlüğü binamızdan, Jandarma Komutanlığımıza, Selimpaşa Polis Merkezimize, Sağlık Ocaklarımıza, Spor tesislerimize, ilişiğini kesmesine rağmen Hükümet Konağı projesi ile ilgili bir gelişme yaşandığında arayarak gelip bizlerle çalışma programı yaptı.

Buradan da müjdesini verelim Hükümet Konağı çok şık ve ilçemizin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak. Kaymakamım giderayak projenin altına imzasını attı. Sağ olsun var olsun.

“KAYMAKAMIMIZ ARTIK FAHRİ BİR SİLİVRİLİ”

Veda konuşmaları zor. İnşallah bu bir veda olmaz. Biz Silivri Belediyesi ve ilçemiz hemşerileri olarak Kaymakamımızı hep aramızda görmek istiyoruz. Bu vesileyle Silivri Belediye Başkanlığı olarak Belediye Meclisinde tüm siyasi partilerin oy birliği ile Kaymakamımıza Fahri Hemşerilik Beratı verilmesinin kararını aldık. Kaymakamımız artık fahri bir Silivrili.

Kaymakamımıza, bundan sonraki meslek hayatında daha güzel, mutlu, başarılı günler, sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum.”

PARTAL: HEMŞERİLERİMİZ VE MESAİ ARKADAŞLARIMIZLA BİRÇOK OLAYIN ÜSTESİNDEN GELDİK

Kaymakam Ali Partal, konuşmasına güzel sözleri için Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'a teşekkür ederek başlayarak şöyle sürdürdü: “15 Aralık 2016 yılında zorlu bir süreçte göreve başladım. Malum Temmuz ayında bir kalkışma yaşandı ve duruşmaları devam edecekti. Bize de görev yerlerimize gitmek üzere talimat verildi. İki yıl boyunca bunlarla epeyce uğraştık. Ardından Silivri'de birçok olay yaşadık. Hepsinin teker teker Silivrili hemşerilerimiz, mesai arkadaşlarımızla üstesinden geldik. 2017 yılında sel yaşadık. Gümüşyaka, Çanta bölgelerinde 600 tane evi su bastı. Yaklaşık iki ayımızı aldı. 2019 yılında 5.8 şiddetinde deprem yaşadık. Anında müdahale ettik, şükür kimseye zarar gelmeden depremin de bir şekilde yaralarını sardık. Hala da sarmaya devam ediyoruz. Dört tane seçim geçirdik. Referandum, genel ve iki tane yerel seçim geçirdik. Gerçekten zorlu bir süreçti. Silivri'de büyük bir siyasi nezaket var. Son bir buçuk yıldır pandemi dönemini yaşıyoruz. Vefa Destek Gruplarımızı kurduk. Gönülden çalıştık. Muhtar arkadaşlarımızın her biri vatandaşlarımızın hizmetindeydi. Hepsi sorunların üstesinden geldi. Belediyemiz, pandemi döneminde olağanüstü gayret gösterdi. Okullardan tutun da vatandaşa kadar Belediye Başkanımız, Silivri Belediyesi hep yanımızda oldu.  

“BELEDİYE BAŞKANIMIZIN YATIRIMLAR KONUSUNDA ÇOK BÜYÜK EMEĞİ VAR”

Eğitim, emniyet, sağlık alanında ilçemize birçok yatırım yapıldı. Bu yatırımlarda Belediye Başkanımızın çok büyük emeği var. Özellikle hayırsever bulma konusunda epeyce katkısı var. Teşekkür ediyorum. Silivri'ye yatırımların gelmesi için öncülük yaptı.

“SİLİVRİ'NİN EĞİTİM SORUNU KALMAYACAK”

Hükümetimizin desteği çok büyük. Şu anda 196 derslik, 5 tane okul planlandı. Bunun yanında hayırseverlerimiz var. İki tane de anaokulu geliyor. Silivri'nin kısa zamanda eğitim sorunu kalmayacak.
Depremde zarar gören okullarımızı kısa zamanda yeniledik.

Güvenlik, bina, personel anlamında sorunumuz yok. İç İşleri Bakanımız Süleyman Soylu, Silivri ziyaretindeki toplantımız sonrasında talimat vererek yatırımlar kısa zamanda bitirildi.

32 Gözlü Mimarsinan Köprüsü ve diğer beş gözlü köprü için Belediye Başkanımız tarafından büyük çaba gösterildi. 2014 yılında başlayıp uzun süren bir restorasyon olmuştu. Belediyemizin desteği ve hükümetimizin aldığı kararlarla aslına uygun muhteşem bir yapı oldu. Işıklandırması mükemmel oldu. Çevre düzenlemesini de Belediyemiz yaparsa Kalepark gibi nefes alınacak yerlerden biri olacak.

“SİLİVRİ'DE ÇOK MUTLUYDUK VE BURAYI HİÇ UNUTMAYACAĞIZ”

Osmangazi benim 10. görev yerim olacak. Eşimle Silivri'de çok mutluyduk. Silivri'yi çok seviyoruz. Tabi ki bu sevgi buradaki dostların sayesinde. Biz Silivri'yi unutmayacağız. Silivri'nin yeri bizde her zaman farklı olacak. Görev yaparken çok mutluydum çünkü güçlü bir kadro vardı. Mesai arkadaşlarımızla iletişimimiz mükemmeldi. Müdürlerimizin her biri muhteşem performans gösterdi. Hepsine teşekkür ediyorum. Bize destek veren sivil toplum örgütleri, siyasi partiler ve Silivrili vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.

Çanakkale Gelibolu yarım adasında çok emeğimiz var. 6 Sene boyunca vali yardımcısı olarak görev yaptım. Kültür turlarına Çanakkale'nin yanına artık Bursa Osmangazi'yi de ekleyelim. Bizleri ziyarete gelmenizi arzu ederiz.

“VEDA DEĞİL BAŞLANGIÇ”

Bunu artık veda değil bir başlangıç olarak görüyorum. Yerime gelecek olan Tolga beye inanıyorum, inşallah Silivri'mizi daha iyi yerlere taşıyacak. Bir hemşeriniz olarak ben de artık Silivri'yi takip edeceğim. Hepinizi çok özleyeceğiz. Fazla uzak değil. Ben özlersem gelirim, siz özlerseniz gelin. Tekrar çok teşekkür ediyorum.”

Silivri Ziraat Odası, İYİ Parti Silivri İlçe Başkanlığı ve Rizeliler Derneği, Kaymakam Ali Partal'a ilçemize yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür plaketi sundu.

 Renginar SALİ

YORUM YAP