ÖSYM’den duyurular

ÖSYM’den duyurular

6.07.2019 10:44:36

ÖSYM, Kamu Personel Seçme Sınavı, İngilizce, Arapça ve Rusça Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavları hakkında adaylara duyuruda bulundu.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Başkanlığı tarafından Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), İngilizce, Arapça ve Rusça Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) hakkında duyurular yapıldı.

KPSS ADAYLARININ DİKKATİNE
14 Temmuz 2019 tarihinde uygulanacak olan 2019 yılı Kamu Personeli Sınavı A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) adaylarının, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemlerinin tamamlandığı ÖSYM tarafından duyuruldu. Adaylar, sınavlara girecekleri yer bilgisini gösteren sınava giriş belgelerini ÖSYM'nin https://ais.osym, gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle edinebilecekler.
14 Temmuz 2019 tarihinde uygulanacak olan 2019-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik sınavında adaylar (Genel Yetenek-Genel Kültür) oturumu için, saat 10.00'dan sonra (Eğitim Bilimleri) oturumu için ise 14.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

ARAPÇA /RUSÇA YDS GİRİŞ BELGİLERİ AÇIKLANDI
ÖSYM, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (e-YDS) Arapça/Rusça Giriş Belgileri açıklandı. 07 Temmuz 2019 tarihinde uygulanacak olan e-YDS 2019/9 Arapça/Rusça adaylarının, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemi tamamlandı. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesine ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebileceklerdir.
07 Temmuz 2019 tarihinde uygulanacak olan e-YDS 2019/9 Arapça/Rusça için adaylar, saat 13.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

İNGİLİZCE YDS GİRİŞ BELGELERİ AÇIKLANDI
ÖSYM tarafından yapılan üçüncü duyuru ise İngilizce dilinden Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı hakkındaydı. 06 Temmuz 2019 tarihinde uygulanacak olan e-YDS 2019/8 İngilizce adaylarının, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemi tamamlandı. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesine ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebilecekler.

06 Temmuz 2019 tarihinde uygulanacak olan e-YDS 2019/8 İngilizce için adaylar, saat 13.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacak. Sınavlara girecek adaylara duyurulur.
Renginar SALİ

YORUM YAP