Önemli bir sağlık ihtiyacı giderildi

Önemli bir sağlık  ihtiyacı giderildi

29.09.2021 09:28:56

2,5 yıllık hizmet döneminde sağlık yatırımları ile göz dolduran Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, yer sıkıntılarını bertaraf edip hayırsever desteğiyle Piri Mehmet Paşa Mahallesine modern ve 5 üniteli bir sağlık evini kazandırdı. Kısa süre içinde de vatandaşların hizmetine sunmaya hazırlanıyor. Kaba inşaatı ve ince işçiliği biten sağlık yatırımı çevre düzenlemelerinin ardından bölge halkının hizmetine sunulacak.

YILMAZ: KISIK SESLERE SES, DARDA KALANLARA NEFES OLACAĞIZ
Geçtiğimiz aylar Gümüşyaka Aile Sağlığı Merkezi açılışında konuşan Başkan Yılmaz, döneminde hayata geçirilen sağlık yatırımları hakkında şu bilgileri vermişti: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Devlet vatandaşlarının sağlığıyla yakından ilgilenmek zorundadır.' sözünden hareketle; uzun yıllardır ihmal edilen, çeşitli sebeplerle yapılamayan sağlık yatırımlarını hiçbir mazeret üretmeksizin gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Şimdi sağlık alanında neler yaptığımızı çok kısa bir şekilde özetlemek istiyorum: Hayırsever Nakipoğlu ailesi ile iş birliği yaparak 15 bin metrekare alanda içerisinde; Engelli Eğitim Merkezi, Aile ve Engelli Yaşam Merkezi, Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi, terapi ve özel eğitim odalarının bulunduğu ayrıca diyetisyen, psikolog, pedagog, sosyolog, muayene odaları ve fizik tedavi birimlerinin de yer alacağı dev bir kompleks olan Engelsiz Yaşam ve Eğitim Merkezimizin geçtiğimiz günlerde temelini attık. Bittiğinde İstanbul'da bir belediye eliyle yapılmış en kompleks, en işlevsel, en fonksiyonel Engelsiz Eğitim ve Yaşam Merkezi Silivri'mizde olacak.
Yine hayırsever Nakip ailesi ile birlikte Kavaklı Mahallesi'nde bulunan belediye arazisi üzerine inşa ettiğimiz Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Servis İstasyonu'nu çok yakında hizmete açacağız.
Yer tahsisi ve yapım çalışmaları belediyemiz tarafından yapılan ve merkeze uzak mahallelere kısa sürede ulaşılması amacıyla inşa ettiğimiz Büyükkılıçlı 112 Acil Servis İstasyonumuzu vatandaşlarımızın hizmetine sunduk.
Alibey Mahallesi Turgut Özal Bulvarı'nda yer alan ve Maliye Hazinesine ait olan arazide İlçe Sağlık Müdürlüğü, Verem Savaş Dispanseri, 112 Acil Servis İstasyonunun yer alacağı hizmet binasına ilişkin projelendirme çalışmalarına başladık.
Akören Mahallesi'ne bir Sağlık Evi ve Lojman kazandırdık.
Seymen Mahallesi'nde eski ve bakımsız bir halde olan sağlık evimiz, yapılan bakım ve iyileştirme çalışmalarının ardından mahalle sakinlerimizin hizmetine sunuldu. Bağışçılarımızın da destekleriyle tek katlı ve modern bir şekilde inşa ettiğimiz Sayalar Mahallesi Sağlık Evi'ni Sayalar sakinlerinin hizmetine sunuyoruz.
Piri Mehmet Paşa Mahallemizde modern ve 5 üniteli bir sağlık evini vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz.
Beyciler Mahallesi'nde bulunan sağlık evimizi 10 yıllığına bedelsiz olarak İl Sağlık Müdürlüğümüze tahsis ettik.
Semizkumlar Mahallesi'nde inşa ettiğimiz sağlık evi ile mahalle sakinlerinin uzun yıllardır süregelen sağlık hizmeti beklentilerini yerine getirdik.
Yeni Mahalle'de bulunan belediyemize ait araziyi Aile Sağlığı Merkezi yapılması şartı ile İstanbul İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis ettik. Bölgeye inşa edilecek 9 üniteli modern sağlık kuruluşunun bu yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor.
Fener Mahallesi ve Çeltik Mahallesi'ne yapacağımız sağlık evi yakın bir zamanda hizmete girecek.
Kurfallı Mahallesi'nde bulunan Sağlık Evini hayırsever Gencoğlu ailesinin katkılarıyla yenileyerek mahalle sakinlerimizin hizmetine hazır hale getirdik.
Selimpaşa Mahallesi Yoğurthane Bölgesinde bulunan belediyemize ait araziyi 5 üniteli bir Aile Sağlığı Merkezi yapılması şartıyla İl Sağlık Müdürlüğüne 20 yıl süreyle bedelsiz olarak tahsis ettik.
Kavaklı Mahallesi'ndeki belediyemize ait mevcut ek hizmet binasının zemin katında yer alan 4 odalı bölümü, Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu olarak kullanılmak üzere Sağlık Bakanlığı İl Sağlık Müdürlüğüne 10 yıl süre ile bedelsiz tahsis ettik.
Mimarsinan Mahallesi'nde bulunan belediyemize ait park alanının bir kısmını, 112 Acil Sağlık Hizmet İstasyonu yapılmak üzere İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis ettik.
İstanbul Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler neticesinde; Mercedes marka tam donanımlı 112 Acil Servis Ambulansını hibe kapsamında araç filomuza dâhil ettik.
İlçemizde bulunan sağlık evlerinde cephe iyileştirme ve bakım onarım çalışmaları gerçekleştirdik. Bunlarla birlikte medikal malzeme, fizik tedavi, danışmanlık, ambulans, hasta nakil gibi hizmetlerimizle yılda 35 bin Silivrili vatandaşımıza ulaşıyoruz.
İlk günden beri söylediğimiz gibi Silivri'yi bütüncül bir anlayışla yönetiyor, hiçbir vatandaşımızı ayırmadan eşit bir şekilde hizmet ediyoruz. Hiç kimse merak etmesin; bu yaptıklarımızla asla yetinmeyecek, koyduğumuz ufuk çizgisini her geçen gün bir adım daha ileriye taşıyacağız. Hep sizin emrinizde, hep sizin yanınızda, evladınız, arkadaşınız, kardeşiniz olarak sizlere hizmet etmeyi sürdüreceğiz. Biz kısık seslere ses, darda kalanlara nefes, ihtiyaç sahiplerine adres olmaya devam edeceğiz.” Sevginar SALİ

YORUM YAP