Önder Yılmaz Sahnesinde çok özel gösteriler

Önder Yılmaz Sahnesinde çok özel gösteriler

12.05.2018 10:25:12

Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen kutlama programında Önder Yılmaz Sahnesi'nde renkli gösterileriyle yer alan özel çocuklar izleyenleri duygudan duyguya sürükledi.

Silivri Belediyesi Tiyatrosu Önder Yılmaz Sahnesi, dün 10-16 Mayıs Engelliler Haftası'nın ilk gününde özel çocuklara ev sahipliği yaptı. Sundukları gösterilerle “Eğitim ve fırsat verildiğinde biz de yaparız” diyen özel çocukları, aile ve öğretmenlerinin yanı sıra Silivri Belediye Başkan Vekili Saadet Gencoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Solak, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erdal Aslan, okul yöneticileri, CHP Belediye Meclis Üyesi İbrahim Çeşmecioğlu, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Filiz Güler, siyasi partilerin diğer temsilcileri, Silivri Belediyesi Yaşlı ve Koordinasyon Merkezi Müdürü Meral Demir, eğitim gönüllüleri İnci Aydar ve Alev Arakelyan izlemeye gelenler arasındaydı.
Müzik Öğretmeni İlhan İnanç'ın sunumunda gerçekleştirilen Engelliler Haftası Kutlama Programı, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda Saygı Duruşunda bulunarak başladı. Akabinde İstiklal Marşımız okundu.
Günün anlam ve önemini belirten konuşma özel eğitim öğretmenlerinden Başak Gülcü tarafından yapıldı. Gülcü, özel çocukların gelişiminde eğitimin büyük rolünün olduğuna değindi ve bu yönde en çok çabanın gösterilmesi gerektiğine dikkat çekti.
Öğrenci velileri adına yapılan duygusal konuşmanın ardından Lions Leo Dernekleri Esen İbak Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi öğrencileri sahne alarak Zumba gösterilerini coşkulu alkışlar eşliğinde sundular. Yine okulun öğretmenlerinden Sevda Çakır ve Nurhan Şanlı, işaret diliyle Ben Bir Özel Çocuğum isimli şarkıyı söylediler. Fatma Nazlı Koşan adlı öğretmenin I.Kademe öğrencileriyle hazırlamış olduğu Mantar adlı gösteri hep birlikte izlendi. Bu gösteriyi 3. Kademe öğrencilerinin Yedi Adım Dans takip etti.
Lions öğrencilerinden sonra Abdullah Bilgin Güllüoğlu Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri şiir dinletisi ve ritim grubu gösterileriyle sahne aldılar. Yaklaşan Anneler Günü dolayısıyla annelerine çiçekler sunarak herkese duygusal anlar yaşattılar. Ardından Kavaklı İlk ve Ortaokulu Özel Eğitim Sınıfı öğrencileri Erik Dalı adlı gösterileriyle salonu coşturdular. Kavaklı'dan sonra Sevim Avni Çoğal İlk ve Ortaokul Özel Eğitim Sınıfı öğrencileri de müzikli gösterileriyle hünerlerini sergiledi.
Silivri Belediyesi Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi öğrencileri verdikleri Mini Konserle Engelliler Haftası programına muhteşem bir kapanış yaptı. Kendilerine CHP Belediye Meclis Üyesi İbrahim Çeşmecioğlu da sahnede eşlik etti.
Duygu, heyecan ve coşku dolu Engelliler Haftası Kutlama programı, günün anısına çektirilen toplu fotoğrafla sona erdi.
Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın selamlarını ileten Silivri Belediye Başkan Vekili Saadet Gencoğlu, özel çocukları “Sizler harika değil, muhteşemsiniz.” sözleriyle tebrik etti, büyük emekler vererek kendilerini yetiştiren öğretmenlere teşekkür etti.
Renginar SALİ

YORUM YAP