“Öküz altında buzağı aramaktan vazgeçin!”

“Öküz altında buzağı aramaktan vazgeçin!”

10.07.2020 18:31:50

BAŞKAN YILMAZ'DAN MUHALEFETE ÇAĞRI

“Öküz altında buzağı aramaktan vazgeçin!”

16 yeni ile beraber bir yılda yaklaşık 40 hizmet aracını belediye envanterine katmakla aylık 800 Bin TL'nin kasalarında kaldığını belirten Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, CHP'lilere “Öküz altında buzağı aramaktan vazgeçin” çağrısını yöneltti.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın araç parkurunu hibe yoluyla genişletme ısrarı muhalefetin eleştiri oklarından nasibini alsa da oybirliğiyle meclisten geçti.

Temmuz oturumuna 16 yeni hibe hizmet aracının konusunu görüşen mecliste CHP'nin ‘şeffaflık' tepkisi ve ‘gerekçe' sorgulaması damgasını vurdu.

KIRKICI: BİZ SORMAK ZORUNDAYIZ

CHP Grubu adına söz alan Süheyl Kırkıcı, “Biz sormak zorundayız” dedi ve sözlerine şöyle devam etti: “Elbet bir belediye bağış alır, alması da gerekir. Ancak bunun bir karşılık içerisinde mi yapıldığı ya da bir imtiyaz, imar hakkının tanınması mı, yoksa bir kusurun örtülmesi için mi alındığını sormak zorundayız. Biz Kamil Kaçmaz adlı bu hayırsever ya da neyse tanımıyoruz. Sorulduğu zaman komisyondaki diğer arkadaşlara onların da tanımadığını öğrendik.

“BU BAĞIŞLARIN HERHANGİ BİR KARŞILIK TALEP EDİLMEKSİNİZ YAPILDIĞINI SÖYLEYEBİLİYOR MUSUNUZ?”

Ben şimdi Belediye Başkanımızdan Kamil Kaçmaz hakkında bilgi vermesini rica edeceğim. Bu konularda daha fazla söz almak istemiyorum onun için kooperatif ile ilgili de benzer görüş içinde olduğumuzu söylemem lazım. Bu bağışlar daha önce söylediğiniz gibi herhangi bir karşılık talep edilmeden yapıldığını söyleyebiliyor musunuz Sayın Başkanım?”

YILMAZ: BELEDİYENİN YÜKSEK TUTARLAR İLE ADETA ARAÇ KİRALAMA ŞİRKETLERİNİN KUCAĞINA BIRAKILDIĞINI BELİRLEDİK

Volkan Yılmaz, söz alarak Belediyemizin borcunun önceki dönemde katlanarak arttığı ve 250 Milyon TL borçla yönetimi devraldığını belirtti ve açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Biz göreve geldiğimizde denk bütçe ile yönetme hedefimizi ortaya koyduk hatta bütçe fazlasını ortaya koyabilmeyi istiyoruz! Yaptığımız tetkikler neticesinde belediyemizin çok yüksek araç kiralarıyla adeta araç kiralama şirketlerinin kucağına bırakıldığını belirledik.

“GEÇMİŞ DÖNEMDE BELEDİYE MÜTEAHHİT FİRMALARA PARA ÖDEYEMEYİP SİLİVRİ'NİN HANGİ GAYRİMENKULLERİNİ NE ŞARTLA VERDİ, SATTI?”

Silivri Belediyesi'nin bu araç kiralama ve çöp toplama işini yapan şirketlere, tutsak edilmesi soncu borcunu ödeyemez hale getirildiğini gördük. Borcuna karşılık, sizin bizim işçiler için satmaya hayır dediğiniz o parselleri, sanayi arazilerini çok rahat  ödenemeyen ücretler karşılığı olarak verildiğini hepimiz biliyoruz. Arkadaşlarımdan da hazırlamalarını rica edeceğim, Bora Bey'e de soracağım ‘Silivri Belediyesi müteahhit firmalara para ödeyemeyip Silivri'nin hangi gayrimenkullerini, kaç paraya günün şartlarıyla sattı?' ya da verdi merak ediyorum… Bir çoğunu da biliyorum.

“HER AY 800 BİN TL BELEDİYEYİ KÂRA GEÇİRİYORUZ”

Hal böyleyken biz Silivri Belediyesi'nin 90 araçlık parkurunu %35 gibi arttırarak, 40'a yakın aracı Silivri Belediyesi'nin envanterine katıyoruz. Bu birçok kişinin hayal edemeyeceği bir rakam. Bu araçların tamamı hizmet aracı. Makam aracı yok aralarında, hepsi kamyon, iş makinası hizmet aracı. Ve bunların asgari kira tutarları 20 Bin TL. 40 çarpı 20 Bin TL, 800 Bin lira her ay biz Silivri Belediyesi'ni kâra geçiriyoruz.

“SİZ NE KARŞILIĞINDA HİBELERİ ALDINIZ!?”

Bunun bir değeri, karşılığı olması lazım. Tamam parti tabanınızdan size gelen “Niye muhalefet etmiyorsunuz” baskıları olabilir. Siz de 10 yıllık iktidarınızda 16 adet araç hibesi kabul ettiniz. Bizim bir günde aldığımız 16 adet hibe aracı siz de 10 yılda aldınız, kimisi makam kimisi hizmet aracı. O araçlar Silivri'ye kazandırılırken, sizin sorduğunuz şekilde; ‘hibeyi gerçekleştiren kişilere bir imtiyaz mı sağlandı veya ayıplı kusurlu bir işini halletme karşılığında mı alındı?' 

“ÖKÜZ ALTINDA BUZAĞI ARAMA FİKRİNDEN VAZGEÇİN”

Öküz altında buzağı arama fikrinden vazgeçin. Şeffaf, denetlenebilir ve her kuruşun hesabı verilebilir, kirli ilişkilerin bittiği, herkesin buna inandığı, kurumsal olarak tekrar kamuoyunda hak ettiği saygın bir yere ulaştığı bir belediyeyi hedefliyorum. Benim akçeli işlerle, parayla pulla, hiçbir işim olmaz.

“TEŞEKKÜR BEKLİYORUM”

Hibe olarak alacağımız 16 aracı almasaydık kimin hanginizin haberi olacaktı? Ama değeri milyonlarla ölçülecek bu araçları Silivri Belediyesine katarken sizlerden teşekkür bekliyorum.

“DESTEK OLMANIZI İSTİYORUM”

Silivri Belediyesi olarak kamuyu zarara uğratacak hiçbir eylemin içerisinde olmayacağız. Hep beraber de buna katkı sunarak, bu hizmetlerin kalitesinin artarak devam etmesi noktasında da bana destek olmanızı istiyorum.

Tüm bağışçılarımız ve mesela Üneşler; bizim çöp işimizi 15 yıl boyunca yapmış olup şu an ilişkimizi sonlandırdığımız, İstanbul'da çöp toplamayı kendi yapan tek belediye olarak bu firmaya nasıl bir imtiyaz sağlamış olabilirim merak ediyorum!

Esasen sizin belediyecilik anlayışınızın temelinde duran sosyal belediyeciliği Silivri'ye oturtmuş bir kardeşiniz  olarak sizden destek istiyorum, moral motivasyonumu da arttırmanızı istiyorum ve hepinize teşekkür ediyorum.”

MHP'DEN ALKIŞLI DESTEK

Yılmaz'ın bu açıklamalarına MHP saflarından alkış geldi.

KIRKICI: ŞAHSİYETİNİZLE İLGİLİ YOK, KURUMSAL İŞLEYİŞLE İLGİLİ SORUN VAR

Konuyla ilgili yeniden söz alan Kırkıcı, “Yaptığınız her güzel şeyi alkışlarız. Net bir şey soruyoruz? Sizin şahsiyetinizle ilgili bir sorunumuz yok. Asla da öyle bir şüphe ya da kaygı duymuyoruz. Ama kurumsal işleyişle ilgili ciddi bir sorun var. Bu tür bağışlar alınacaksa şeffaf alınması lazım.

Kamil Kaçmaz kimdir diye soruyoruz güzel cümleler kuruyorsunuz sorumuzun cevabını vermiyorsunuz!” dedi.

Yılmaz ve Kırkıcı arasındaki diyalog şöyle devam etti:

Volkan Yılmaz: Kamil Kaçmaz Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan bir vatandaş. Kamil Kaçmaz ile Silivri Belediyesi'nin bir ilişkisini tespit ederseniz ben de bu koltuktan aşağı inerim. Bu kadar basit.

Süheyl Kırkıcı: Bir hile, bir dolaylı yaklaşım olmasın?

Volkan Yılmaz:  Daha önce aldığınız 16 aracı komisyona dahi geçirmeyen siz şeffaflıktan bahsedemezsiniz…

Süheyl Kırkıcı: Daha önceki dönemden bahsedip durmayın bugünü konuşuyoruz şu an…

Volkan Yılmaz:  Sayıştan ve mahkemeler, ayriyeten bizi takip eden vatandaşlar var kamuoyunun takdirine bırakıyorum konuyu.

Süheyl Kırkıcı: Biz de 10 yıl boyunca bunlara göre yönettik ama geçmiş dönemle ilgili sürekli şüphe uyandıracak sözler söylüyorsunuz…

BAĞIŞÇILAR VE HİBE EDİLEN ARAÇLAR 

Tartışmaların ardından hibe araçlar oybirliğiyle kararlaştırıldı. Bağışçı ve hibe edilen araçlar şöyle:

Kamil KAÇMAZ tarafından;

10 NA 903 plakalı, 2012 model, Ford marka, damperli kamyon aracı, 34 VCR 58 plakalı, 2008 model, Mercedes-Benz marka, damperli kamyon aracı, 34 DN 4607 plakalı, 2005 model, Mercedes-Benz marka, akaryakıt aracı , 34 BV 9035 plakalı, 2005 model, Ford marka, Arazöz aracı,

S.S.İstanbul Silivri Sanayicileri Küçük Ölçekli Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi tarafından;

34 PFH 17 plakalı, 2012 model, Mercedes-Benz marka, hidrolik sıkıştırmalı çöp kamyonu aracını, 34 LD 9881 plakalı, 2014 Model, Mercedes-Benz marka hidrolik sıkıştırmalı çöp kamyonu aracı, 34 LM 3007 plakalı, 2014 model, Mercedes-Benz marka hidrolik sıkıştırmalı çöp kamyonu aracı, 34 LD 9883 plakalı, 2014 model, Mercedes-Benz marka hidrolik sıkıştırmalı çöp kamyonu aracı, 34 LM 3008 plakalı,2014 model, MercedesBenz marka, Hidrolik Sıkıştırmalı Çöp Kamyonunu aracını, 34 LM3009 plakalı, 2014 model, Mercedes-Benz marka Hidrolik Sıkıştırmalı Çöp Kamyonu aracı

SRP Sadid Road İş Makinaları Yedek Parçaları İmalat ve Dış Ticaret A.Ş. tarafından;

34-00-11-8269 (K.18) plakalı, 2011 model, Volvo marka, Beko Loder İş makinesi, 34-00-14-7853(K.19) plakalı, 2013 model, Volvo marka, Beko Loder iş makinesi

Üneşler Turizm İnş. Taahhüt İth. San. ve Tic. A.Ş. firması tarafından;

34VZH 43 plakalı, 2014 model İveco marka Hidrolik Sıkıştırmalı 15+5 Vinçli Çöp toplama aracı

Taş Grup Gıd. Nak. Oto. Teks. San. ve Tic. Ltd. Şti. firması tarafından;

07 DEG 89 plakalı, 2013 model, Ford Cargo marka, Su Tankeri

 Serinova Plastik San. Dış. Tic. Ltd. Şti. tarafından;

961880422519 seri numaralı, 2020 model, Bomag marka, BW 12 AD-5 tipi silindir, 34 ABL 945 plakalı 2017model, Ford marka, brandalı saç kasa çift kabin.

 

Sevginar SALİ

YORUM YAP