Okuldan Karİyere Projesi hayata geçirildi

Okuldan Karİyere Projesi hayata geçirildi

12.05.2016 11:37:02

Silivri Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği arasında üç yıl önce imzalanan protokolle Okuldan Kariyere Projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında önceki gün ilk sanayi işletme ziyareti Mesan firmasına gerçekleştirildi. İlk firma ziyaretinde protokol üyelerinden Silivri Kaymakamı Faruk Bekarlar, Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kocabaş, Derneğin Başkan Yardımcısı Mesut Söylet öğrencileri yalnız bırakmadı. Projenin Belediye ayağında bulunan ve ziyaret programını yapmayı üstlenen Silivri Belediyesi Kariyer ve İstihdam Ofisi yetkilileri Orhan Öpçin ve Önder Çolak katılanlar arasındaydı.
Projenin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ayağında sorumluluğunu üstlenen Silivri Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Özer Demir, ilk işletme ziyareti için Kavaklı Ortaokulu 8. Sınıf öğrencilerini tercih etti. Öğrencilere, Kavaklı İlk ve Ortaokulu Müdürü Alpay Yavuz, Rehber Öğretmeni Mehmet Kırat ve Beden Öğretmeni Melis Başbunar eşlik etti.
Mesan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Mertöz, konuklarına fabrikayı gezdirdi, buradaki üretim süreçleri hakkında detaylı bilgi verdi. Protokol üyeleri ve öğrenciler, yerinde inceleyerek bilgilendi. Gönüllerinde yatan mesleklere yönelmek adına öğrenim hayatlarında okul tercihinde bulunacak olan 8. Sınıf öğrencileri için gezi epey aydınlatıcı ve yol gösterici oldu.
Okuldan Kariyere Projesi kapsamında okul öğrencilerin sanayi işletmelere ziyaretlerinin devam edeceği öğrenildi.
Renginar SALİ

YORUM YAP