Öğrenmeye, gelişmeye paylaşmaya devam

Öğrenmeye, gelişmeye paylaşmaya devam

21.07.2017 09:36:37

Özel Maşalacı Kreş ve Gündüz Bakımevi Yaz Okulu programına katılan minikler, yeni bilgi ve beceriler kazanırken, birçok alanda gelişimlerine katkı sağlamaya devam ediyor.

Özel Maşalacı Kreş ve Gündüz Bakımevi'nde Yaz Okulu programı birbirini izleyen etkinliklerle sürüyor. Çocuklar yaşıtlarıyla bir arada, paylaşım, yardımlaşma ve dayanışma içerisinde eğitim almaya devam ediyor, sosyalleşiyor, sanat ve spor alanında kendilerini geliştiriyor, yaşam becerilerini artırmaları açısından önemli faydalar sağlayan aktivitelere katılıyor.
Maşalacı 3 yaş grubu öğrencileri, Baskı Atölyesi çalışmalarında Yaprak baskısını denediler. 5 Yaş grubu ise annelerine sürpriz bir hediye yapmaya karar verdiler. Kendi elleriyle bilekliklerini hazırlayıp hediye şeklinde paketlediler. 2 ve 3 yaş grubu öğrencileri küçük kaslarının gelişimini desteklemeyi amaçlayan resim tamamlama kâğıt kesme-yapıştırma ve sıkma çalışmaları olan Balon Etkinliğinde bulundular. 5 Yaş grubu ise Akvaryum çalışmasında bulundu. Deniz canlıları hakkında bilgilendiler.
Lego ve Robotik Etkinliklerinde Yapı-İnşa oyunu ile yaratıcılıklarını kullandılar, işbölümü yaparak dayanışma içerisinde çalıştılar. Ortaya çıkan sonuç herkesi çok mutlu etti.
Maşalacı miniklerinin, havuz eğlencesi görülmeye değerdi. Suyu çok seven öğrenciler, havuzda coşku içinde oyunlar oynadılar, güneşlenerek vitamin D ihtiyaçlarını karşıladılar, zaman zaman serinlediler. Neşeli halleri gözlerden kaçmadı. Havuz keyiflerine taze doğal limonata ve kurabiye ikramlarıyla ara verdiler.
Meyve dolu bahçelerini sık sık ziyaret ederek kayısı, kiraz, şeftali, ahududu, ıhlamur topladılar. Meyveleri hem yiyor, hem de kompostosunu ve reçeli yapılırken onlar da yardım ettiler. Dalından koparıp doğal beslenmenin tadını aldılar. Bahçedeki sağlığın, doğallığın ve lezzetin farkına vardılar.
Mili bir Bowling Turnuvası bile düzenlendi. Labutlar dizildi ve bowling topunun atılmasıyla oyun başladı. İleriki günlerde sınıflar arası Bowling Turnuvası'nın düzenleneceği öğrenildi.
Renginar SALİ

YORUM YAP