Öfkeyle kalkan zararla oturur!

Öfkeyle kalkan zararla oturur!

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın, Selami Değirmenci'yi 2014 yerel seçimlerinde AK Parti'nin Belediye Başkan Adayı Tahir Sert'ten para aldığı beyanat iddiası hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı 1 yıl önce ‘kovuşturmaya gerek yok' kararı vermişti. 1. Asliye Ceza Mahkemesi ise geçtiğimiz hafta ‘iftira' suçunu işlediği gerekçesiyle Işıklar'ı 8 bin TL tazminata mahkûm etti.
Yerel seçimlerden bir yıl sonra 7 Haziran 2014 genel seçimlerinde milletvekili aday adayı olan Selami Değirmenci ile Özcan Işıklar arasında, Değirmenci'ye yakın meclis üyeleriyle yaşadığı gerilim üzerinden, patlak veren sıradaki polemikte ortaya atıldığı iddia edilen suçlama mahkemeye taşındı.

SAVCILIK SUÇ YOK, MAHKEME VAR DEDİ
Özcan Işıklar'ın, Tolga Emek'e verdiği beyanatta “Asıl sorun benim geçen seçim döneminde Tahir Sert'ten 450 Bin TL alan Selami Değirmenci'ye ön seçim sürecinde destek vermiyor olmamdır” şeklinde sarf ettiği iddia edilen sözlere ilişkin Değirmenci'nin Işıklar ve Emek hakkındaki şikâyetine Cumhuriyet Başsavcılığı kovuşturmaya gerek yok kararı verdi.
Geçtiğimiz hafta ise 1. Asliye Ceza Mahkemesi Işıklar'ın ‘iftira' suçu işlediği gerekçesiyle 8 Bin TL tazminat ödemesine hükmetti.

DEĞİRMENCİ: SÖYLENEN SÖZLERİN ARKASINDA DURULMAMASI SİLİVRİ AÇISINDAN ÇOK ACI
Kararı değerlendiren Değirmenci, “Cumhuriyet Başsavcılığı bizi dinlemeden, kovuşturmaya yer yok kararı vermişti. 1. Asliye Mahkemesi iftira suçunun işlendiğine ve tazminata hükmetti. Ceza davası ve mahkemeyi yanılttığı için haberi yapan arkadaş hakkında da dava açacağız. Önce “Işıklar söyledi yazdım” dedi sonra “Yanlış anlamışım Işıklar böyle bir şey söylemedi” diyerek ifade değiştirdi. Yargıtay sürecini beklemeye karar vermiştim konuşmak için ama konu duyulunca haber oldu. Yapılanların, söylenen şeylerin arkasında durulmaması çok acı Silivri adına söylüyorum. Benim de zamanında hatalarım oldu ama hepsinin arkasında durdum, “Evet yaptım” dedim, söylediklerimi inkâr etmedim ve sonuçlarını kabul ettim” dedi.

IŞIKLAR, YARGITAYA İTİRAZ ETMEYE HAZIRLANIYOR
Işıklar'ın, hakkındaki tazminat kararına Yargıtay'da itiraz etmeye hazırladığı öğrenildi. “Henüz kesinleşen bir şey yok. Ama kaybettiğim bu davaya ilişkin takip ilgisini uğradığım bir sürü hakarette kazandıklarıma ilişkin de görmek isterdim” diyen Işıklar, adaletin er ya da geç tecelli edeceği inancını yitirmediğini belirtti. “Başsavcının ‘kovuşturmaya yer yok' kararı sonrasında süreci bizzat takip etmedim, avukatımız ilgilendi açıkçası” diyen Işıklar, “Ne söylediğimi de neyi söylemediğimi de çok iyi biliyorum. Sadece şartları zorlamak istemiyorum bunun şu an ne zamanı ne de zemini. Kamuoyu zaten her şeyi biliyor, olup bitenlerin herkes farkında; gözümüzün önünde yakın geçmişte yaşandı her şey. Birini itibarsız hale getirerek kimsenin itibar kazandığı olmamıştır, olmaz da...” şeklinde görüşlerini aktardı.

 

YORUM YAP