Odak ailesi yeni döneme merhaba dedi

Odak ailesi yeni döneme merhaba dedi

16.08.2021 11:15:18

Bu bir reklamdır

 

Odak Okulları, 2021-2022 eğitim-öğretim yılı Oryantasyon Programı açılışını gerçekleştirerek yeni dönem çalışma ve hedeflerini paylaştı.  

Dört yılı geride bırakan Odak Okulları, 2021-2022 eğitim-öğretim yılı Oryantasyon Programı açılışını 14 Ağustos 2021 tarihinde Jasmine Restoran'da kahvaltı etkinliği eşliğinde gerçekleştirdi.

Odak Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Yazıcı, Genel Müdür Gülgün Narinç, Kurumsal İletişim Müdürü Ayça Erkmen, kademe yöneticileri ve öğretmenler katıldı.

YAZICI: BERABER OLMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ

Programın açılış konuşmasını yapan Odak Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Yazıcı, şu sözlerine yer verdi: “Bizi ağırlayan Yasemin ve Serkan İçer ailesine teşekkür ediyorum. Uzun bir aradan sonra beraber olmanın, enerjiyi paylaşmanın mutluluğunu sizler gibi biz de yaşıyoruz. Hepiniz hoş geldiniz. Sağ olun var olun.

“ZOR GÜNLER ATLATTIK”

Zor günler atlattık. Küresel salgın gitti bitti inşallah. Tüm dünyada yangınlar çıkmaya başladı. Sinop, Bartın, Kastamonu'da sel felaketleri oldu. Felaketlerde yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Allah ailelerine sabır versin.

“BERABER YENİ HEDEFLERE, YENİ UFUKLARA HEYECAN VE UMUTLU YÜRÜYECEĞİMİZDEN ŞÜPHENİZ OLMASIN”

Aramıza yeni katılan arkadaşlarımız da var. Onlara da hoş geldiniz diyorum. Umarım Odak ailesinde çok mutlu olursunuz. Beraber yeni hedeflere, yeni ufuklara, heyecan ve umutla hep beraber yürüyeceğimizden şüpheniz olmasın.

“HEDEFLERİMİZİN DE ÜZERİNDE YENİ HEDEFLER KOYMALIYIZ”

Odak Okulları bildiğiniz gibi 2017-2018 döneminde eğitim-öğretim hayatına başladı. Belki başlarken amacı sadece iyi ve başarılı bir okul olmak, Silivri'de hem akademik anlamda, hem yabancı dilde fark yaratmaktı. Artık bu hedeflerin daha da üstünde hedefler koymaya başlamalıyız.

“ODAK OKULLARI, BU SENE DE LGS'DE SİLİVRİ'DE EN İYİ DERECEYİ YAPTI”

Evet, Odak Okulları gerçekten de bir önceki başarısını katlayarak devam ettirdi.  Bu sene de LGS'de Silivri'de en iyi dereceyi yaptı. Bunu bazı insanlar farklı nedenlere bağlamış olabilir ama bunun dört yıl üst üste yapılıyor olması aslında bir şeylerin de ispatıdır.

“KADEME YÖNETİCİLERİME VE KOORDİNATÖRLERİME TEŞEKKÜR VE TEBRİKLERİMİ SUNARIM”

Bunları gerçekleştiren kademe yöneticilerimize ve koordinatörlerimize en içten teşekkür ve  tebriklerimi sunuyorum. Ne kadar fedakâr ve cefakarca çalıştıklarının farkındayız. Çalışırken de hiç yorulmuyorlar. Niye? Bir Konfüçyus demiş ki; “Eğer sevdiğiniz işi yaparsanız, bir gün bile çalışmış sayılmazsınız”. Bizim okulumuzda da sevgi, saygı, ahlakın ön planda olduğu güzel bir çalışma örneği sergiliyor.

“SİLİVRİ'YE HER ALANDA DEĞER KATMASINI UMUYOR VE ARZULUYORUZ”

Odak Okulları, peki bundan sonra ne yapacak? Aslında biz sadece bir okul olarak bakmıyoruz. Odak Okulları, geçmiş yıllardan daha güçlü, daha gürül gürül bir okul olacak. Varlığını daha fazla hissettirecek. Silivri'ye her alanda değer katmasını umuyor ve arzuluyoruz.

“ODAK OKULLARI'NIN YENİ BİR YATIRIMI OLACAK”

Odak Okulları'nın yeni bir yatırımı olacak. Silivri'deki diğer özel okullar da çok emek veriyor ve çok çalışıyor. Ben onların da başarılı olmasını canı gönülden diliyorum. Biz Silivri'nin içinde en değerli yerimizi eğitime ayırdık. Okulumuzu orada yapacağız. Orası Odak Okulları'nın kendi yeri olacak. Belki bizler bir süre sonra olmayacağız ama Odak devam edecek. Yeni eğitim materyalleri, yeni yöntemler, yeni yaklaşımlarla Odak Okulları'nı hep beraber dizayn edeceğiz.

Çocuklar yetiştiriyorsunuz, yetiştireceksiniz. Evrensel değerlere sahip çıkan, insana, doğaya saygı duyan çalışkan, yetenekli… Bunlar olabilir. İyi bir organizasyonla iyi bir kadroyla hepsini yapabilirsiniz. Ama doyduğun topraklara, doğdun topraklara ait olan, milli ve manevi değerlere sahip çıkan çocuklarımız olmalı.

Bulanmadan donmadan akmayı bilen çocuklarımız olmalı

Akmak bazen vazgeçmektin kendinden

Karışarak okyanuslara

Akmak bazen can suyu olmaktır bir tohuma

Akmak bazen hamdem olmaktır gönüllerde

Akmak bazen kurak topraklara can olmaktır

Bazen gürül gürül akıp gökkuşağına dönüşmektir

Akmak bazen güvercin ürkekliği ile yürüyen bir çocuğun yüreğine umut olmaktır

Donmadan bulanmadan akmak dileğiyle…

Hepinizi saygı, sevgi ve hürmetlerimle selamlıyorum.”

Oryantasyon programının ikinci bölümünde Genel Müdür Gülgün Narinç, 2021 yılı LGS sonuçları hakkında bilgilendirmede bulundu, ardından Odak Okulları'nın eğitim politikaları hakkında bir konuşma yaptı.

21.YÜZYILIN YÖNETİM TARZI

Gülgün Narinç, konuşmasında şu sözlerine yer verdi: “21. Yüzyılın yönetim tarzının artık yönetmek değil yönetişmek, iletişim, liyakat, etkili ekibin iyi olması, işlerine severek gelmesi, güleryüzle gelmeleri, insanlarda empati yönetiminin olması, geribildirim almanın önemi.

“HER ÖĞRETMEN ASLINDA BİR İNSAN MÜHENDİSİ”

Her öğretmen aslında bir insan mühendisi. Son sözü söylemek için çaba gösterilmesi doğru değil. Bir kişiyi dinlerken vereceği cevabı düşünürsek karşımızdakini iyi anlayamayacağız. Karşımızda konuşan insanın sözlerinden ziyade, söylemediği sözlerinin mesajı önemli. En önemli unsurlardan biri de bize söylenmeyeni duyabilmek. Eleştiriye açık olmak, beden dilinin ve göz kontağının önemi, hitap düzeyi, ses düzeyini doğru ayarlayabilmek de çok önemli.

“HİÇBİRİMİZ HEPİMİZ KADAR AKILLI DEĞİLİZ”

Hiçbirimiz hepimiz kadar akıllı değiliz. Ortak hedef ve ortak akıl önemli. Bir araya gelerek ciddi bir sinerji oluşturabiliriz. Değerli olan birlikte çalışmak ve başarının verdiği gururu birlikte paylaşmak.

“SİLİVRİ'DE EN YÜKSEK DERECEYE SAHİP İLKOKULUZ”

Odak Okulları, Silivri genelinde merkezi yerleştirmede en yüksek dereceye sahip olan ilkokul. Bu, verilerle de açık.”

Narinç, yeni eğitim-öğretim döneminin tüm yönetici, öğretmen, öğrenci ve veliler için hayırlı olmasını dileyerek konuşmasını noktaladı.

Renginar SALİ

YORUM YAP