Nitelikli staj, teknolojik eğitim ve istihdam

Nitelikli staj, teknolojik eğitim ve istihdam

2.08.2019 14:43:02

İstanbul Sanayi Odası Üyesi ve Mesan Kilit Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Mertöz, lise tercihinde bulunacak gençlere odanın “Gençler, gelecek meslek liselerinde” çağrısını hatırlatarak kendilerine sunulan mesleki eğitim, nitelikli staj ve iş imkânlarını anlattı. 

İstikrarlı çalışmalarıyla 40 yıllık başarılı bir geçmişi olan, bölgemiz Sanayi Kuruluşlarından Mesan Kilit firması, sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde Silivri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne katkıların esirgemedi. İstanbul Sanayi Odası Üyesi ve Mesan Kilit Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Mertöz, Silivri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin daha nitelikli hale gelmesi için odanın protokolü çerçevesinde görev aldı.

İSTANBUL SANAYİ ODASI'NIN GENÇLERE ÇAĞRISI
İstanbul Sanayi Odası (İSO), lise tercihinde bulunacak gençleri Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptıkları protokol kapsamında nitelikli staj, teknolojik eğitim ve mezuniyet sonrası istihdam ile güvenli gelecek için destek verdikleri Silivri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni tercih etmeye davet etti.

MERTÖZ: MESLEK LİSESİNDEN MEZUN ÖĞRENCİLERE İŞ GARANTİSİ VERECEĞİZ
Mertöz, konuyla ilgili gazetemize yaptığı özel açıklamada: “Okullarımızın tercih edilecek hale gelmesi, daha nitelikli öğrencilerin kayıt olmaları için bu okulların cazip hale getirilmesi çalışmalarını görev addediyoruz. Mezun olacak arkadaşlarımıza iş garantisi vereceğiz. Diğer lise mezunlarından daha yüksek ücret alacaklar. Bu konuda gerek yasa, gerek değişikliğin yapılması için mücadele veriyoruz.

“MÜHENDİSLERİMİZLE ÖĞRENCİLERİMİZİN EĞİTİMİNE KATKIDA BULUNACAĞIZ”
Yine Meslek Liselerimizin vasıflarının yükseltilmesi, araç gereç konusunda daha nitelikli hale getirilme çalışmalarını oda olarak yapacağız. Bunların yanı sıra kendi iş yerlerimizi sadece stajyer eğitimi değil, tüm bölüm öğrencilerin haftanın bir iki günü işletmelerimizde ders görmelerini sağlayacağız. Okulumuzdaki tüm bölümlere mesleki bilgi ve beceri konusunda destek olacağız. Okuldaki araç gereçler daha ilkel. Bizim daha gelişmiş makinelerimiz var. Mühendislerimizle öğrencilerimizin eğitimine katkıda bulunacağız.

“DERNEĞİMİZİ DESTEKLİYORUZ”
Silivri'mizin okuluyla, imar yapısıyla, tarımıyla, kültürüyle daha yaşanılır bir hale gelmesi biz sanayicilerin, özellikle Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneğimizin de önemli görevlerinden biri. Silivri SİAD, sadece sanayicilerin değil, tüm Silivri'nin sorunlarıyla ilgileniyor. Biz de derneğimizi canla başla destekliyoruz.”
Renginar SALİ

YORUM YAP