Nice yıllara Silivri KAGİDER

Nice yıllara Silivri KAGİDER

19.12.2015 15:30:30

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Başkan Yardımcısı Emine Tarin, CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, Demokrat Parti İlçe Başkanı Halide Avlu, Meclis Üyeleri, Silivri SİAD Başkanı Hakan Kocabaş ve yönetim kurulu üyeleri, Türkonfed Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Metin Yılmaz, Edirne Sanayicileri ve İşadamları Derneği (EDSİAD) Başkanı İsmet Açıkgöz, Lüleburgaz SİAD Başkanı Ercan Daloğlu, ÇİSAD Başkanı Celal Öğücü, İŞTRAK Başkanı Burak Üntürk, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Şoförler Odası Başkanı Recep Akıncı, Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nuray Albayrak,  Piri Mehmet Paşa Mahalle Muhtarı Serhat Ateş, Rotary Silivri Temsilcileri, KAGİDER üyeleri, muhasebeciler Silivri Kadın Girişimciler Derneği'nin kuruluş yıldönümü etkinliğini onurlandıranlar arasındaydı.

SÜLEYMANOĞLU: KADIN GİRİŞİMCİLİĞİNİ TEŞVİK EDECEK POLİTİKALARA İHTİYAÇ VAR
Silivri Kadın Girişimciler Derneği'nin 5. kuruluş yıldönümü programı ikinci bölümü Dernek Başkanı Aynur Süleymanoğlu'nun konuşmasıyla başladı. Dernek Başkanı kuruluş yıldönümlerine katılım gösteren herkese teşekkür ederken duygu ve düşüncelerini şöyle ifade etti: “Sizlere derneğimizin kuruluşu ile ilgili kısa bilgiler vermek istiyorum. Adını rahmetle andığımız Kadir Baran, o zamanki Silivri SİAD başkanımızın büyük desteği ve 25 kurucu üyesi ile 2010 yılının sonunda, Silivri Kadın Girişimciler Derneği kuruldu. Daha sonra yeni ve yine birbirinden değerli üyelerimiz aramıza katıldılar. Öncesinde tanımadığım dernek üyesi arkadaşlarımı yakından tanıma fırsatı bulduğum için çok mutluyum. Ne güzel, ne iyi, ne olağanüstü kadınlarla tanıştım, özverili çalışmalarına hayran kaldım. Sevgili arkadaşlarım, buradan söylemek isterim ki, hepinizle gurur duyuyorum. Derneğin başkanlık görevini üstlendiğim 5 yıllık dönem boyunca, bana verdiğiniz destek için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
Bizler ne yapmaya çalıştıksa, gerekli olan gücü ve azmi, her zaman yanı başımızda olan Sayın Kaymakamlarımızdan, Sayın Belediye Başkanımızdan, değerli yerel yöneticilerden, sivil toplum kuruluşlarının yönetimlerinden ve bağlı olduğumuz TÜRKONFED ailesinden aldık. Bugünkü toplantımızın önemli sebeplerinden biri de bize yardımlarını esirgemeyen herkese şükranlarımızı arz etmektir.
Değerli misafirler, Silivri Kadın Girişimciler Derneği olarak hep çok şeyler yapmak istedik ve de bazı şeyler yaptık. Örneğin;
• Dernek üyelerimize ve Silivri'mizdeki girişimci bayanlara eğitimler ve seminerler gerçekleştirdik. Bunlardan bazılarını örneklemek istiyorum;
- İş İngilizcesi, koçluk/liderlik, iş yeri risk analizleri, etkili iletişim, problem çözme teknikleri, “etkin zaman yönetimi”, “kalite yönetim sistemleri”, “özsaygı”, “farkındalık” gibi eğitimler ve            “KOSGEB'in KOBİLER ve girişimcilere yönelik destekleri”,  “Çözümsüz müyüz, çözüm biz miyiz?”, “İç dünyamız iş dünyamıza uygun mu?”, “Ruhsal, zihinsel ve fiziksel yaşamımızdaki tıkanıklıklar”, “Girişimcilik, inovasyon ve ar-ge projeleri”, “Yerel yönetimlerde kadının yeri” konularında seminerler gerçekleştirdik.
- ME&GA Danışmanlıktan Melih Bozcan'a; kalite ve standardizasyon belgeleri (İSO), çevre belgeleri, iş yerlerimizde problem çözme teknikleri, yönetim danışmanlığı, KOSGEB, kalkınma ajansları, ab proje destekleme ve hibelerine ulaşma gibi önemli konularında bizlere verdiği devamlı danışmanlık ve bilgilendirme desteği için buradan tekrar teşekkür etmek istiyorum.
- 3 Ayrı dönemde geniş katılımlı “KOSGEB uygulamalı girişimcilik” ve 2 günlük e-ticaret kursları gerçekleştirdik ve sertifikalar verdik.
- Dönemin TÜRKONFED Başkanı Sayın Süleyman Onatça “İş Dünyasında Kadın” seminerinde konuk konuşmacımızdı.
- Banka yetkililerinden finansmana erişim anlamında “Kadınlara yönelik mali destekler” konularında bilgilendirme toplantıları yaptık.
• Silivri'deki gençlerimizi girişimcilik yolunda desteklemek için;
- Şerife Baldöktü Kız Meslek Lisesinde “İş fikri oluşturma ve planlama” konulu projemiz çerçevesinde; seminer, anketler, yarışma, seçmeler, seçilen öğrencilerin fikir konularını tanıtım, ödüllendirme ve kendilerine dernek üyelerimizden mentör desteği sunduk. Derneğimizin Başkan Yardımcısı Sayın Ülkü Büyükgönenç rol model konuşması ile iş hayatından örnekler vererek, kız öğrencilerine önemli mesajlar verdi.
Yine Şerife Baldöktü Kız Meslek Lisesi'nde 11.ve 12.sınıf öğrencilerine yönelik “İş başvurusunda dikkat edilmesi gereken konular” ve “İş hayatındaki püf noktalar” konulu eğitim semineri gerçekleştirdik.
- 23 Nisan Çocuk Bayramı nedeni ile ilçemizin ilk öğretim okullarından 1. ve 2. sınıf öğrencilerine yönelik kumaş zemin üzerinde “ekolojik boyalarla resim” yarışması yaptık.                                               
- Tekirdağ Karacakılavuz Köyü'nün küçük sanat kooperatifini yerinde ziyaret edip, üyelerinin el dokumaları sergisi ve geleneksel köy lezzetlerini bizlere sunmak ve bizlere kendilerini ve faaliyetlerini anlatmak için davet ettik.”
Dernek faaliyetlerine yönelik anlatımını tamamladıktan sonra Süleymanoğlu sözlerine şöyle son verdi: “Gelecek dönemlerde de kadın girişimcinin bilincini ve bilinirliğini arttırmaya, ekonomik ve sosyal olarak statülerini geliştirmeye yönelik etkinlikler gerçekleştirmeyi planladığımız güzel projelerimiz mevcut. Ancak şunu da belirtmeden sözlerimi bitirmek istemiyorum; ülkemizde daha güzel gelecek için kadının çalışmasına ihtiyacı olduğu hem sosyal, hem matematiksel hem de ekonomik açılardan açıkça ortadadır. Kadın girişimciliğini teşvik edecek politikalara ihtiyaç var. Kadının üreterek, varlığını özgürce ortaya koyarak tüm karar alma süreçlerinde etkin ve eşit rol aldığı bir ülkede iş yapmayı arzu ediyoruz.”

IŞIKLAR: TOPLUMUN DEĞERİNİ KADINLARIN ÜRETİM VE YÖNETİME KATILIMI BELİRLER
Silivrili Kadın Girişimcileri 5. Kuruluş yıldönümünde yalnız bırakmayan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, toplumda kadının önemi ve yerinden söz etti; “Mücadele ettiğiniz baskıların bilincindeyiz. Gücünüzün farkındayız, desteğimiz her daim sizinle” dedi. Toplumların değerini kadınların üretim ve yönetime katılımın belirlediğini vurgulayan Işıklar, “Kadın olarak duruşunuz ve hedefleriniz Silivri'yi çok güzel tanımlıyor. Sahip olduklarımızla da yetinmeyelim, Silivri vizyonunda kadının yeri daha da güçlü olmalı” dedi. Yerel yönetim olarak Silivri'nin değerlerini kalıcı üstünlüklere taşıma hedefleri konusunda açılımda bulunan Işıklar, tarım, din ve kültür turizmi çalışmalarını özetledi. “Bir hayaliniz ve onun peşinden koşacak cesaret ile sabrınız varsa başarı kaçınılmazdır” diyen Işıklar, ‘Silivri'ye bir çivi bile çakmadı' şeklinde kendisine muhalefet tarafından yöneltilen eleştirilere de yanıt vermeyi ihmal etmedi. “Hizmet anlayışımız farklı, rant ve yağmaya izin vermeyeceğiz. Silivri ile ilgili yüksek binalar, AVM'ler, rezidanslar, tarım topraklarının yok edilmesiyle mümkün olan sonuçlar konusunda beklenti sahibi olanlar bunun gerçekleşmeyeceğini bilsinler” diyen Işıklar, kadınların yerel yönetim anlayışlarına sunduğu katkı ve anlayış için teşekkür etti. “Sizlere ihtiyacımız var, Silivri'yi hep birlikte güzelleştirmeye devam edelim” çağrısı ile konuşmasını tamamlayan Işıklar, yeni üyelere plaket sunumunun ardından Kavaklı Mahalle Konsey Toplantısına katılmak üzere programdan ayrılmak için izin istedi.

YENİ ÜYELER
Silivri KAGİDER'in 5. kuruluş yıldönümü programı 6 yeni üyeye katılım rozet ve sertifikalarının sunumuyla devam etti. Arzu Türkeş, Aysun Karasu Akçay, Belma Bulut Keleş, Buse Ersaraç, Dilek Sırdaş ve Nurten Genç derneğin yeni üyeleri oldu.
Dernek ve etkinlikte emeği geçenlerin onurlandırılmasıyla program sona erdi.

YORUM YAP