Muhtarlardan ihtiyaç sahiplerine giysi yardımı

Muhtarlardan ihtiyaç sahiplerine giysi yardımı

30.08.2017 11:21:46

Yeni Mahalle Muhtarlığı ve Mimarsinan Mahalle Muhtarlığı hizmet bürolarının önünü giysi yardımı için mağaza havasında düzenleyen Yavuz Alçi ve Ertan Civaş, ihtiyaç sahiplerinin gelip ihtiyaçları kadar giysi alması konusunda bu yıl da gerekli yardımlarda bulunuyor. İhtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Sevgi Mağazası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından sağlanan az kullanılmış ve yeni kıyafetler, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi ihtiyaç sahibi vatandaşların yüzünü güldürüyor. Ürün çeşitliliğiyle göz dolduran giyecek reyonu sayesinde çocuklar ve ihtiyaç sahibi aileler bayramı erken yaşama imkanı buluyor. Sevgi Mağazası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği işbirliği ile yürütülen yardım kampanyası doğrultusunda sıfır ve giyilebilir durumdaki ikinci el kıyafetleri hiç kimseye sormadan alabiliyorsunuz. Sizler de ihtiyaç sahibi olduğuna inandığınız kişileri New Center AVM binası içindeki Yeni Mahalle Muhtarlığı ve Mimarsinan Mahalle Muhtarlığına yönlendirebilirsiniz.

SEVGİ MAĞAZASI  HAKKINDA
Derneğin adı “Sevgi Mağazası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği”dir.
Derneğin merkezi İstanbul'dur. Derneğin şubesi yoktur.
Derneğin amacı; olağan ve olağanüstü zamanlarda (afet, savaş, vb.) gıda, giyim, sağlık, eğitim, eğitim bursu, yakacak, evlenme, iş kurma ve benzeri hususlarda ayni, nakdi her türlü maddi ve manevi ihtiyaç sahipleri ile yardımseverleri buluşturan sosyal yardımlaşma modelini toplumun yararına dayalı bir model olarak ülkemizde uygulamak ve bu modeli diğer ülkelerde tanıtarak tüm insanlığa fayda sağlamak.

ÇALIŞMA KONULARI
• İhtiyaç sahiplerine gıda, giyim, temizlik malzemesi, yakacak, barınma, ev eşyası vesaire yardımlar yapar. Fakir ve kimsesizlere sünnet, nişan, düğün gibi etkinliklerin masraflarını karşılar; ayni yardımlarda bulunur.
• İhtiyaç sahibi Türk ve yabancı uyruklu öğrencilere yurt içi ve yurt dışında her türlü eğitim ve öğretim yardımı yapar. Ayrıca yurt, kütüphane, dershane, etüt evleri, kurs, enstitü, ilmi araştırma ve geliştirme merkezleri açar ve bu tür işletmelere her türlü ayni ve nakdi yardımda bulunur.
• Ülkemizde ve diğer ülkelerde meydana gelen sel, deprem, yangın, heyelan, vesaire her türlü afete maruz kalan afetzedelerin ihtiyaçları olan maddi ve manevi her türlü yardımda bulunur. Bu maksatla afet hallerinde görevlendirmek üzere ekipler hazırlar ve gerekli olan ihtiyaç malzemesini hazır bulunduracak depolama faaliyeti yapar.
• Kimsesiz, dul, yetim, öksüz, sokak çocukları, sokakta kalmış her yaşta insanı, yurdundan ayrı kalmışları, mültecileri, gazileri, şehit ailelerini, doğal afete maruz kalmışları himaye eder ve her türlü ayni ve nakdi yardımı yapar. Bu amaca katkı sağlayacak huzur evi, barınma evi, sığınma evi, aşevi, kesimhane, kreş, geçici eğitim birimleri, misafirhane, çadır kentler, lojistik merkezleri, sosyal amaçlı mağazalar ve sair tesisleri kurar, işletir ve bu tür işletmelere her türlü ayni ve nakdi yardımda bulunur.
• Sağlık yardımına gereksinimi olan hastaları tedavi ettirir, doğum, hastalık ve kaza hallerinde her türlü ilaç, medikal malzeme ve tedavi masraflarına katkıda bulunur. Yurt içinde ve yurt dışında tedavilerini yaptırır. Sağlık alanında hizmet veren tüm Kuruluşlarla müşterek çalışmalar yapar ve hizmet satın alabilir. Engellilere ve engellilerle ilgili Kuruluşlara cihaz ve malzeme yardımında bulunur. 
• Derneğe gelir temin etmek ve/ veya tanıtım amacı ile fuarlar, kermesler, sergiler, geziler, konserler ve benzeri sosyal ve kültürel etkinliklerde bulunur veya bu tür faaliyetlere katılır.
• Ülkemiz ve milletimiz adına faydalı olabilecek her konuda faaliyette bulunmak üzere ülkemizdeki ve yabancı ülkelerdeki ulusal ve uluslararası Kuruluşlarla, ülkemizde ve uluslararası alanda işbirliğinde bulunur, platform kurar veya Kurulan platformlara katılır. Ulusal ve uluslararası ilmi toplantı ve konferanslar tertipler, kongre ve konferanslara katılır, ilim adamları veya üniversiteler ve eğitim kurumları ile işbirliği halinde araştırmalar yaptırarak, raporlar hazırlattırır, toplumun ve ilgililerin istifadesine sunar. Faaliyet alanları ile ilgili yarışmalar düzenler, ödüller verir.
• Amaçta belirtilen yardımları yazılı ve görsel yayınlar yoluyla kamuoyunun dikkatine sunar, bu insani konuya dikkat çekmek amacıyla toplumsal dayanışmayı teşvik eden, milli ve manevi değerlere uygun basılı, sesli ya da görüntülü yayınlar yapar veya yaptırır. Ayrıca bu amaca hizmet edecek matbuat, sinema filmi, tv filmi, reklâm filmi, tiyatro eseri gibi kültür ve sanat faaliyetleri yapar veya yaptırır. Amacını gerçekleştirecek çalışmalarda İnternet ortamından istifade eder. Dernek adına bildiri sunar, gazete, dergi vs. benzeri yayınlar çıkarır.
• İhtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere Derneğe bağış olarak gelen ancak yardım malzemesi olarak değerlendirilemeyecek türdeki tarihi kıymeti haiz ve antika özelliği taşıyan eşyayı müzayede veya teklif almak suretiyle; hurda veya kullanılamayacak durumda olanları da tasfiye yoluyla satışa çıkarır ve elde ettiği geliri Dernek amaçları doğrultusunda kullanır.
• Dernek çalışmalarında kullanmak üzere her türlü taşınmaz mal ve araç bağışını kabul eder, satın alır, kiralar, kiraya verir, bunlara ilişkin giderleri karşılar.
• Yardım toplama ve dağıtma etkinliklerine toplumsal destek oluşturmak üzere Dernek üye ve gönüllülerinin katılımıyla çalışma kolları oluşturur. Çalışma kollarıyla yardım toplama ve dağıtma etkinliklerinin verimli bir şekilde gerçekleşmesini sağlayacak ve katılımı artıracak etkinlikler yapar.            
Haber Merkezi

YORUM YAP