Muhtarlar Derneğinden iftar

Muhtarlar Derneğinden iftar

7.07.2016 13:12:30

Silivri Köy ve Mahalle Muhtarlar Derneği, Ömer Ercan Başkanlığında Perşembe akşamı Çanta'da, Eser Diamond'ta verilen iftar yemeğine evsahipliği yaptı.

Muhtarlarımız ve ailelerinin katılım gösterdiği iftara Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Jandarma Komutanı Ahmet Hakan Karaaslan, Vergi Dairesi Müdürü Kadriye Çetin, Mal Müdürü Hadi İlmen, Belediye Başkan Yardımcıları Bora Balcıoğlu, Hasan Solak, Mehmet Has, AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, Demokrat Parti İlçe Başkanı Halide Avlu, belediye meclis üyeleri, Silivri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Şoförler Odası Başkanı Recep Akıncı, Ziraat Odası Başkanı Metin Gürsu, Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan iştirak edenler arasındaydı.
İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş'ın duasıyla açılan oruçlar sonrasında Muhtarlar Dernek Başkanı Ömer Ercan, misafirlerini selamladı ve “Hoş geldiniz” dedi.
Ramazan ayının bolluk, bereketinden söz eden Ercan, hoşgörü ve barış temennilerinde bulundu. Ercan, ülkemizde ve dünyada yaşanan terör olaylarına da değinerek şehitlere Allah'tan rahmet, sevenlerine sabır diledi. Muhtarlar Dernek Başkanı sözlerini tüm Müslümanların yaklaşan Ramazan bayramını kutlayarak tamamladı.

IŞIKLAR: AYRIŞARAK DEĞİL BİRLEŞEREK AYAKTA KALABİLİRİZ
Ercan'dan sonra kürsüye gelen isim Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar oldu. Tutulan tüm oruçların, edilen ibadetler ve okunan duaların kabul olması temennisini belirten Başkan Bey, ülkemizin maruz kaldığı iç ve dış saldırılara işaret etti; dayanışma ve hoşgörümüzü toplumsal kurtuluşumuza giden yol olduğunun altını çizdi. “İslam dinine en çok hizmet eden millet biziz. Tüm saldırıları milli birlik, beraberlik ve değerlerimizi koruyarak bertaraf etmeliyiz. Ayrışarak değil birleşerek ayakta kalabiliriz, kim nasıl isterse öyle yaşamalı ama bizi millet yapan ortak değerlerimize sıkı sıkıya bağlılığımızı sürdürmeliyiz. Dinimizin emrettiği, ilçemizde yakaladığımız hoşgörü ortamının tüm Türkiye ve dünyada hakim olmasını, barışı ve huzuru getirmesini diliyorum.

“BİZİM BİZDEN BAŞKA DOSTUMUZ YOK”
Bizim bizden başka dostumuz yok. Atatürk Havaalanı terör saldırısında bir kez daha dış ülkelerin iki yüzlülüğünü gördük. Saldırıyı kınıyorlar ama hepsi o kadar. Kendi içimizde kenetlenmeliyiz.

ÖMER ERCAN'A TEŞEKKÜR
Bizleri bu akşam bir araya getiren Muhtarlar Dernek Başkanımız Ömer Ercan ve teşrif eden tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum.”
Muhtarların iftar daveti katılımcıların kaynaşmasıyla devam etti.
Ersin ERGİN

YORUM YAP