MHP’den yerel seçim müzakere kampı

MHP’den yerel seçim müzakere kampı

23.04.2019 10:54:19

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, hafta sonu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin katılımıyla gerçekleştirilen Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanları ve Belediye Başkanları istişare toplantısı için Antalya'daydı.

Daha önce 31 Mart yerel seçim sonuçlarını yönetim kadrosu ve milletvekilleri ile değerlendiren Milliyetçi Hareket Partisi'nde bu hafta sonu da il başkanları ve belediye başkanları bir araya geldi. Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin katılımıyla MHP'nin 31 Mart seçimlerinin muhasebesi hem de geleceğin stratejik müzakeresini yaptığı Antalya kampın kapanış konuşmasında MHP Lideri Devlet Bahçeli önemli mesajlar verdi.

BAHÇELİ: YENİ SEÇİLEN BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ HEYECAN VE HEDEFLERİYLE GÖZ DOLDURMAKTA
Bahçeli'nin kapanış konuşmasından önemli satır başları şöyle: “Milliyetçi Hareket Partisi'nin teşkilatları diri ve sağlamdır. Yeni seçilen belediye başkanlarımız heyecan ve hedefleriyle göz doldurmaktadır. Geleceğe coşku ve ümitle bakıyoruz. Gelişmeleri şuurla okuyor, iyimserlikle yorumluyoruz.
Gelişmeler umut vericidir. AK Partiyle kurduğumuz ittifak 24 Haziran'dan sonra 31 Mart'ta da mümeyyiz vasfını göstermiştir. Çünkü niyetimiz halistir. İttifakımızın hamuru temizdir. Hamd olsun Cumhur İttifakı kök tutmuş, millet nezdinde takdir görmüş, siyasi ve ahlaki yönlerden teyit edilmiştir.

“MİLLETİMİZİN VERDİĞİ KARARA KUŞKUSUZ RİAYET EDERİZ”
31 Mart seçimlerinde özellikle üç büyük şehirde CHP'nin başını çektiği sorunlu ve şüpheli ittifakın sonuç alması elbette tüm yönleriyle analiz edilmelidir. Kötümserliğe gerek yoktur, karamsarlığa geçit yoktur. Bu kapsamda soğukkanlı ve sağduyulu değerlendirmeler yapmak elzemdir. Milletimizin verdiği karara kuşkusuz riayet eder, saygı duyarız. Sandığa yansıyan hür, tertemiz ve şaibesiz iradeye sonuna kadar sadakat gösteririz. Hiç kimse bize demokrasi bilirkişiliği yapmasın. Biz göreceğimizi gördük. Biz yaşayacaklarımızı yaşayıp gerekli neticeleri çıkardık.
Türkiye düşmanlarına tekmil veren, işgal ve ihanete tezahürat yapan kim olursa olsun, böyle kişiler katıldıkları seçimde kullanılan oyların tamamını alsalar bile, maşeri vicdanda her zaman sorgulanacaklar, meşruiyetleri tartışmaya açık kalacaktır. Biz bu aziz vatanı sandıkta değil savaş meydanlarında kurtardık. Bilfarz, Damat Ferit, Gazi Mustafa Kemal ile seçime girseydi ve oyların kahir ekseriyetini almış olsaydı, ne yapacaktık, ne diyecektik, ihanet ödüllendirilip ibra edildi diye suskun mu kalacaktık? 31 Mart'ta PKK CHP'nin lehine çalışmadı mı? 31 Mart'ta FETÖ karanlık propagandasıyla zilletin yanında durmadı mı? Türkiye'nin siyasi ve ekonomik yıkımını hedefleyen iç ve dış odaklar CHP'nin taşeronluğuna umut bağlamadı mı?

“ORTAK AKIL, VİCDAN, VİZYON, DEĞERLER VAZGEÇEMEYECEĞİMİZ MİLLİ İLKE VE İNANÇLARIMIZ”
Bir yanda ekonomik teröristler Türk Lirasının değerine saldırırken, diğer yanda CHP-İP-HDP bu hain operasyona teşrifatçılık ve kuryelik yapmaktadır. Bir yanda ekonomik sorunlardan şikâyet edip, diğer yanda “Türkiye'de can ve mal güvenliği yok, sıcak para niye gelsin” diyen utanmaz siyasetçilerin Türkiye'yi kötüleme yarışı alenen ortadadır. Ülkemizi layık olmadığı bir durumda gösterip jurnal rekabetine girenler yerli değildir, milli değildir, ahlaklı değildir, samimi hiç değildir. Kızgın demiri soğutalım soğutmasına, ama demlenen ihanetin, demir alan melanetin ısınan tuzak ve tertiplerini de ağırdan almayalım. Kimseyi dışlamayalım, kimseyi öteki görmeyelim, buna varız, bugüne kadar söylediklerimiz ise bunlardır. Ortak akıl, ortak vicdan, ortak vizyon, ortak değerler vazgeçemeyeceğimiz milli ilke ve inançlarımızdır.
Eğer Cumhur İttifakı ayakta kalamazsa, bundan sonra yerel yönetimler kanalıyla palazlanan PKK'lılar, FETÖ'cüler, geziciler, çukurcular, Sorosçular, teslimiyetçiler daha da güçlenerek Türkiye'nin boğazına sarılacaklardır.

“İSTANBUL'DAKİ SEÇİMLERE ŞAİBE KARIŞTIRILMASI UZUN VADELİ PİS BİR SENARYONUN İLK ETABIDIR”
İstanbul'daki seçimlere şaibe karıştırılması uzun vadeli pis bir senaryonun ilk etabıdır. Sandığa gölge düşürülmesi, Büyükçekmece ve Maltepe'de yaşanan sahtekarlıklar şiddetli bir dalganın ilk habercileridir. Gelişmelere milli beka zaviyesinden bakmak çok mühimdir. YSK'nın 7 asil 4 yedek üyesi zillete göz yumamaz. İstanbul'da seçim tekrarı beka meselesidir. Ne İstanbul ne de Türkiye sokakta bulunmuştur. Nice bedeller ödeyerek devletimizi kurduk. Nitekim Türkiye düşmanlarına çalınmış oylarla hiçbir vatan köşesini veremeyiz, vermemeliyiz. Büyükşehir Belediyelerin imkanlarıyla şöhret, makam ve para sahibi olmak için kollarını sıvayanlara sessiz kalmak, tepkisiz durmak, hukuk ihlallerine, adalet ihmallerine kulak tıkamak biliniz ki, Türkiye'yi ateşe atmak demektir. Mesele şu kadar belediye senin, bu kadar belediye benim meselesi değildir. Mesele az yedim, çok kazandım meselesi hiç değildir. Türkiye'yi dört bir koldan kıstırmak, sonrasında yıkmak, bu olmuyorsa tamamen bağımlı ve sömürge artığı bir ülke haline getirmek için çok şer ve melanet bir cephe oluşturulmuştur.

“BİZİM İTTİFAKIMIZ CUMHURLADIR”
Ülke bazlı, coğrafya tabanlı siyasi bir ittifak olmaz, olamaz. 82 milyon Türk vatandaşının inancı birdir, irfanı birdir, acısı birdir, ahlakı birdir, anısı birdir, adı birdir. Bizim ittifakımız cumhurladır. Bizim ittifakımız vatan ve millet sevgisinde erimiş AK Partili kardeşlerimledir. Milli beka mücadelesinde siyasi görüş ayrılıklarımızı elbette kenara itmeliyiz. Biteviye söylediğimiz de budur. Cumhur İttifakı siyasi kaygı ve gayelerle kurulmamıştır. Bildiğimiz Cumhur İttifakı'dır, inandığımız milli birlik ve beraberliktir. Bizim amacımız milli bekayı sonsuza kadar yaşatmaktır. Öncelikli gündemimiz Cumhur İttifakı'na yönelik sabotajlara asla fırsat vermemektir. Birer birer gün yüzüne çıkan sabotajcıların aradıkları imkanı fikri veya siyasi muhtevada sunmamak ikinci gündem konumuz olmalıdır.
Ekonomideki yapısal sorunlara odaklanmak asıldır. Milli güvenliğimizi yakından etkileyen çetrefilleşmiş sorunlara kafa yormak esastır. Buna diyecek bir şeyimiz yoktur. Seçim tartışmaları artık hukukun konusudur. Ama görüşlerimizi paylaşmak en doğal hakkımızdır. Yanlışa yanlış demek ahlak ve adamlığımızın alametifarikasıdır. Haine hain demek cesaretimizin nam ve şerefidir. Haksızlığa direnmek görevimiz, haysiyetsiz akınlara göğsümüzü germek mayamızın ve meşrebimizin soylu gereğidir.
Türkiye'nin daha adil bir paylaşıma, daha çok fırsat eşitliğine, daha üretken bir ekonomiye, daha tutumlu bir topluma, daha fazla yatırım ve istihdama, daha huzurlu bir millete, daha ahlaklı bir kazanca, daha doymuş aileye, daha sağlıklı bir insana ulaşamaya acil ihtiyacı vardır.

“CUMHUR İTTİFAKI VARSA, ÇARE MUTLAKA YEŞERECEK”
Uluslararası ilişkilerimiz milli kazanımlara, tarihi çıkar ve egemenlik haklarımıza uygun olmalıdır. terörle mücadele tavizsiz sürdürülmelidir. Bölgesel ve küresel çemberi yarmak için kenetlenmeliyiz, kucaklaşmalıyız, bir ve beraber olmalıyız. Hamd olsun Cumhur İttifakı bunu temine muktedirdir. Gönül verdiğimiz mukaddes mesajlar, Türk ve İslâm tarihinden hepimize bir kutlu buyruk olarak bugünlere kadar ulaşmıştır. “Komşusu açken tok yatmayacak” yüksek vicdanların, “Fırat'ın kenarında otlayan kuzunun” vebalini duyacak tertemiz gönüllerin, “Aç iken doyurdum, çıplak iken giydirdim, az milleti çok kıldım” diyenlerin bulunacağı inançlı, erdemli ve adaletli bir topluma çağrı, Cumhur İttifakı'nın muazzam çağrısıdır. İnancım odur ki, Cumhur İttifakı varsa, umutlar bitmemiştir. Cumhur İttifakı varsa, çare mutlaka yeşerecektir.

“MHP OLARAK, ALNIMIZ AÇIK, YÜZÜMÜZ PAK, MAZİMİZ TERTEMİZ, SÖZÜMÜZ SENETTİR”
Milliyetçi Hareket Partisi olarak, alnımız açık, yüzümüz pak, mazimiz tertemiz, sözümüz senettir. Hepiniz çoluk çocuğunuzun rızkından keserek siyaset yapıyorsunuz. Kıt imkanlarla zorluklara direniyorsunuz. Sizleri can-ı gönülden kutluyorum. Çok konuşarak üstünü örteceğimiz yalanlarımız yoktur. Kimseden sakladığımız, kapatacağımız ahlaksızlıklarımız da yoktur. Nasıl görünüyorsak öyle oluruz, ne biliyorsak onu söyleriz. Biz 50 yıl önce yola, Hakka sığınarak çıktık. Çok şükür ki, namusumuzla, şerefimizle bugünlere geldik. Biz 50 yıldır meydanlardayız. Varsın bilen bilsin, bilmeyen düz gitsin.

“ÜÇ HİLAL, TAM 50 YILDIR MİLLETİN GÜVENCESİ, TAM 50 YILDIR EMANETİN BEKÇİSİDİR”
Mücadeleniz ve millete hizmet aşkınız gücümüze güç katacaktır. Cesaretimizi tarihimizden, gücümüzü milletimizden, ilhamımızı ceddimizden alıyoruz. Önümüze engeller çıkardılar, yılmadık. Tuzak kurmak istediler, düşmedik. Vazgeçilmez sevdamız, vatan ve millet sevgisidir. Terk edilmez ilkemiz, “Ne mutlu Türküm Diyene” sözüdür. Üzerine titrediğimiz hassasiyet dünyayı Türkçe okuyabilmektir. Üç hilal makus talihli milletimin ümididir. Üç hilal yarım asrın şahididir, şanıdır, hatırasıdır. Üç hilal, tam 50 yıldır milletin güvencesi, tam 50 yıldır emanetin bekçisidir.
Birlikte güçlü ve kudretli Türkiye'ye ulaşmak zorundayız. İşte Cumhur İttifakı 2023 Lider Ülke Türkiye'yi inşa etmek için seferde. Her milliyetçi ve ülkücü; Türkiye Cumhuriyeti'nin meşakkatle kazandığı hak edilmiş ve çağdaş bir değer olan demokrasiye sonuna kadar bağlıdır. İnsanın insan olması vasfından kaynaklanan temel hak ve hürriyetlere saygılıdır. Herkes için bağlayıcı olan, adaleti, düzeni, barışı ve hürriyeti birlikte tesis etmeyi hedefleyen hukukun üstünlüğüne inanmaktadır. Vatandaşlarımızın inançlarını yok saymadan, bir arada kardeşçe yaşamasını temin eden din ve vicdan hürriyetini savunmaktadır. Bunlar bizlere demokrasinin getirdiği nimetler ve yükümlülüklerdir. Ve milli kültürümüzde kökleri vardır. Milletimizde olmasını hedeflediğimiz değişikliklerin bize düşenlerini önce kendi şahsiyetimizde gerçekleştirerek başlamalıyız ki inandırıcı olabilelim. Elbette ki hepimiz insanız. Kusurlarımız ve eksiklerimizle birlikte yaşıyor ve yer ediniyoruz. Ancak hedefimiz belki de hayat boyu sürecek bir mücadele ile irademizi geliştirmek ve noksanlarımızı tamamlamak olmalıdır. Bizleri yolumuzdan alıkoyacak, şahsiyetimizi kırılmaya uğratacak engelleri bertaraf etmek mecburiyetindeyiz. Başka yol ve çare de kalmamıştır.

“BİRLEŞİP YÜKSELMEK, YÜKSELİP BİRLEŞMEKTEN HER ZAMAN DAHA İYİDİR”
Sürekli başarmaktan, sürekli bir adım önde olmaktan, haktan, halktan, hakikatten yana duruş göstermekten başka seçeneğimiz asla yoktur. Unutmayınız ki, birleşip yükselmek, yükselip birleşmekten her zaman daha iyidir. Kötülüğün sevdiği şey boşluktur. Boşa düşmeyeceğiz, boşuna mücadele, boşluğa müsaade etmeyeceğiz. Sözlerime son vermeden önce hepinizi bir kez daha saygılarımla selamlıyorum. İllerinize, ilçelerinize, beldelerinize en halisane selamlarımı götürmenizi diliyorum. 31 Mart seçimlerindeki başarınızdan dolayı hepinizi bir kez daha ayrı ayrı tebrik ediyorum. Daha nice başarılara birlikte ulaşmayı Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum.”
Haber Merkezi

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Silivri'den...
Sonraki » Mutlu sona iki maç kaldı

YORUM YAP