Mezunlarımızdan yeni yüzler yeni başarılar

Mezunlarımızdan yeni yüzler yeni başarılar

20.11.2020 10:28:37

Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, “Her güne bir mezun” projesi kapsamında Ecem Bilgütay, Ömercan Özel, Kemal Can Yurttaş ve Oğuzhan Özkurt adlı mezunlarının mesleki yolculuklarına dair bilgi paylaşarak kendilerini tebrik etti.

Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, büyük ilgi gören ve merakla beklenen “Her güne bir mezun” projesi kapsamında mezun öğrencilerinin mesleki başarılarını gururla paylaşmaya devam ediyor. Bu kapsamda Ecem Bilgültay, Ömercan Özel, Kemal Can Yurttaş ve Oğuzhan Özkurt adlı mezun öğrencilerin mesleki çalışmaları şöyle duyuruldu:

ECEM BİLGÜTAY

“Ecem Bilgütay adlı öğrencimiz 2014 yılında mezun oldu. İlk olarak ÇIrağAn Palace Kempinski İstanbul F&B departmanında çalışmaya başladı. Yine otelde garde mager ve pastanede kariyerine devam etti. Beykent Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları lisansını tamamladıktan sonra Jamie's İtalian Zorlu Center'da çalışmaya başladı. Ardından Four Seasons Hotel İstanbul At The Bosphorus Banquet ve Aqua Restoran pastanesinde çalışmaya başladı.

Halen Turkish Do&co'da 10 saat ve üzeri uçuşlarda Flying Chef olarak görevine devam etmekte.

ÖMERCAN ÖZEL

Ömercan Özel, 2014 yılında okulunuzdan mezun oldu.  Antalya Rixos Otel'de ( tekirova) Yiyecek İçecek Departmanında çalışmaya başladı. Aynı sene Beykent Üniversitesi Aşçılık Bölümünü kazandı. 2015 yılında Rixos Premium Otel'de (Belek) barboy pozisyonuna devam etti. 2016 yılında üniversite stajını Hilton Doubletree (Avcılar) Oteli'nde mutfak departmanında yaptı. Üniversiteden mezun oldu 2016 yılında Rubi Platinum Spa Resort & Suites Oteli'nde barman olarak çalışmaya başladı. 2016 yılında DGS ile İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi Ve Mutfak Sanatları bölümünü kazandı. 2017-2018 yıllarında barman olarak görev yaptıktan sonra 2019 yılında bar captaini oldu. Aynı yıl üniversiteden mezun olduktan sonra 2020 sezonunda Bar Supervisior olarak Rubi Platiunum Spa Resort  & Suites Oteli'nde çalışmakta.

KEMAL CAN YURTTAŞ

Kemal Can Yurttaş, 2011 yılında okulumuzdan mezun oldu. Şef Kemal Can Yurttaş, 15 yaşından itibaren başlayan, lise ardından üniversite eğitimini aşçılık üzerine tamamladıktan sonra Türkiye'nin ileri gelen otel ve restaurantlarında çalışma tecrübesi edindi. 2015 yılından 2020 yılına kadar Alancha İstanbul'un mutfağında olan şef, 2018-2020 yılları arasında Executive şeflik pozisyonunda devam etti. Alancha ile beraber aynı zamanda House Of Brothers'ın mutfak şefliğini de yürüttü. Bu süreçte üniversitelerde birçok konferans verdi. 2018 yılında Basque Culinary Center tarafından 1 haftalık eğitim aldı. 2019 yılında Bahçeşehir Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olup Türk Mutfağı dersleri verdi. 2019 yılında BeIN Gurme kanalında 70 programlık bir serisi oldu. Şuan aktif olarak İsmet Saz Group bünyesinde olan, Bronco ve The Steeve restaurantlarının executive şefliğini yapmakta.

OĞUZHAN ÖZKURT

Oğuzhan Özkurt adlı öğrencimiz 2016 yılında mezun oldu. Sırasıyla stajlarını Family Resort Otel'de yaptı. Mezun olduğunda gece kontrolörü olarak Eser Diamond Otel, Family Resort Otel ve Mercia Otel'de çalıştı. Halen İngiltere'de Londra Sishmeze Restoran'da çalışmakta.

Mezun öğrencilerimizin mesleki çalışmalarıyla gurur duyuyor, kariyer yolculuklarında başarılarının daim olmasını diliyoruz.”

Renginar SALİ

YORUM YAP