Meslekler bir bir tanıtılıyor

Meslekler bir bir tanıtılıyor

10.12.2014 11:48:32

 

Hasan Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi, Ahmet Aksünger müdürlüğünde Meslek Tanıtma Günleri etkinliğinin 7.’sini 3 Aralık 2014 Çarşamba günü gerçekleştirdi.

Kulüp danışman öğretmeni Saliha Demir yönetiminde okulun psikolojik danışmanları Ahmet Koç ve Serhat Epözdemir’in  yardımlarıyla, HASGAL   Meslek Tanıtma Kulübünün   7. etkinliği  düzenlendi. T.M.  grubu öğrencileri dikkate alınarak düzenlenen bu  etkinliğe Büyükçekmece  Cumhuriyet Savcısı   Taner Akpınar,  Uz. Psikolog  Nigar Şentürk  Şahin, Psikolojik Danışman Servet Badur, Mali Müşavir  Cem Tarık Birsen, İşletme Uz. Yard. Akif Aktimur, Sosyal  Hizmet  Uz. Ahmet Solmaz ve Özel Hizmet Uz.  Can Dağaşan katıldı.  Gelen katılımcılar özgeçmişlerini kısaca anlattıktan sonra öğrencilerin soruları  ile ter döktü.

AKPINAR: HUKUK FAKÜLTESİ ÇOK ZOR DEĞİL

Cumhuriyet Savcısı Taner Akpınar, öğrencilere avukat, hakim  ve savcının görevlerinden bahsederek, meslek gruplarını birbirinden ayıran yönleri aktardı. Ayrıca hukuk fakültesinin çok zor olmadığını, dışarıdan görüldüğü gibi  ezberlenecek çok şeyin olmadığını  belirtti. "Zamanla okuduklarınızı bir mantığa oturtuyorsunuz” dedi. Ancak kitap okumayı sevmeyen kişilerin hukukta başarılı olamayacağını belirtti.

DAĞAŞAN: İŞİMİZİN ANA TEMASI; İNSANI SEVMEK

Özel Eğitim Uz. Can Dağaşan, bu işin özveri gerektirdiğini, ana temanın insanı sevmek olduğunu, engelli bir çocuğa ayakkabısını bağlamayı öğretmenin değerinin ölçülemeyeceğini belirtti. Severek yapıldığında insanı manevi açıdan yücelttiği emek harcanan çocukların bir melek olduğunu söyledi.

BİRSEN: ÜNİVERSİTE DÖNEMİ SİZİ MESLEKİ VE SOSYAL AÇIDAN HAYATA HAZIRLIYOR

Mali Müşavir Cem Tarık Birsen, Mali Müşavir olabilmek için hangi okulların bitirilmesi gerektiğini ve 4 yıllık fakülte sonrasındaki zorlu süreçten bahsetti. Üniversite döneminin mesleki ve sosyal açıdan kişiyi hayata hazırlayan, şekillendiren önemli bir kulvar olduğunu ve iyi değerlendirilmesi gerektiği üzerine tavsiyelerde bulundu. Başarılı olmada dersi iyi dinlemenin etkisinin büyük olduğunu belirtti.

AKTİMUR: İÇİNİZDEKİ HIRSI SÜREKLİ CANLI TUTUN

Merkez Bankasında Uz. Yard. olarak çalışan Akif Aktimur, yüksek okul dönemini  ERASMUS programı ile Danimarka’da geçirdiği öğrencilik dönemini anlattı. İşletme alanının çok geniş olduğundan bahsederek ne yapmaya gerektiğine karar verildiği taktirde iş bulmada sorun yaşanmayacağını anlattı. Ayrıca işletme alanının matematiğe yakın bir bölüm olduğu vurgusunu yaptı. Öğrencilere de içlerindeki hırsı sürekli canlı tutmaları konusunda tavsiyede bulundu.

BADUR: İŞ ALANINIZ TAMAMEN SİZİN  TERCİHİNİZE VE UZMANLAŞTIĞINIZ ALANA DAYALI

Psikolojik Danışman olan Servet Badur Üniversite 1. sınıfı özel bir üniversitede okuduğunu, not ortalamasına göre 2. Sınıfta İstanbul Üniversitesi’ne yatay geçiş yaptığını söyledi. İş alanının tamamen sizin tercihinize ve uzmanlaştığınız alana dayalı değişeceğinden söz etti.

ŞAHİN: COŞKUYLA ÇALIŞIRSANIZ KORKTUĞUNUZ DERSLERDE BAŞARIYI YAKALARSINIZ

Uz. Psikolog Nigar Şentürk Şahin, kendisinin bu bölümü tercih etmesinde etkili olan nedenlerden şöyle bahsetti; "Öncelikle yardım etmek, insan davranışını merak etmektir.” dedi. Üniversiteden sonra  gönüllü çalışmalarla daha çok alanın içine girmeye çalıştığını bunların mesleki yaşamına çok şey kattığına değindi. ”Coşkuyla çalışırsanız korktuğunuz derslerde başarıyı yakalarsınız” diyerek öğrencileri yüreklendirdi.

DURMAZ: HİZMET EDİLEN KURUMA GÖRE İŞLER FARKLILAŞIYOR

Sosyal  Hizmetler Uzmanı Ahmet Durmaz, Devlet Hastanesinde çalıştığını, hizmet edilen kuruma göre işlerin farklılaştığını belirtti. Karşılaştığı vakaların çeşitliliğine değinerek, her vakada ayrı bir sosyal hizmet müdahalesi gerektiğini söyledi. İnsan kaynakları, hastaneler, sosyal yardım vakıfları ve özel kurumlarda rahatlıkla iş bulabileceklerini söyledi.

Okul Müdür Baş Yardımcısı Mehmet Senger katılımcılara katkılarından dolayı teşekkür ederek belgelerini kendilerine taktim etti. Hatıra fotoğrafı ile etkinlik sona erdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUM YAP