Memiş: Silivrispor'un asıl sorunu kurumsal yönetim anlayışına sahip olamaması

Memiş: Silivrispor'un asıl sorunu kurumsal yönetim anlayışına sahip olamaması

17.04.2020 09:59:48

Silivrispor geçmiş dönem yönetim kurulu üyesi Mutlu Memiş sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Silivrispor'da oynamış futbolu seven belediye başkanımızın Silivrispor'a otogardan daha fazla kaynak vereceğinden eminim” dedi.

Son günlerde oldukça sıkça gündeme gelen Silivrispor gelirlerinin belediye tarafından ihaleye çıkarılacak olması ile ilgili açıklamalar devam ediyor. Silivrispor'un şampiyon kadrosunu oluşturan ekipte Futbol Şube Sorumlusu olarak yer alan Mutlu Memiş Konuya ilişkin açıklamasında şu değerlendirmede bulundu:  “Otogar, otopark, çay bahçesi var. Kulübün borcu 4 milyon! Silivrispor 3.ligde. Altyapılardan A takıma çıkan oyuncu sayısı 1 veya 2. Neyi tartışıyoruz? Silivrispor'un kendine ait çöpü yok. Tesisi yok. Sahası yok. Yok, yok yok. Konu otogar değil. Silivrispor'un asıl konusu kurumsal yönetim anlayışına sahip olamamasıdır.

Silivrispor'un şampiyonluklara değil tesise, sabit gelirlere ihtiyacı var. Paranın çok olmasıyla kupalar şampiyonluklar gelmiyor. Mesele sportif ve ekonomik sistemi kurarak yönetebilmek. Sistemsiz, bilimsiz, temelsiz ve eğitimsiz yapılar kulüpler batmaya mahkûmdur.

Konuyu otogarda ve otoparklarda tuttuğumuz sürece günü kurtarıp birilerini başkan yaparız ama seneye yine borçları, kimin başkan olacağını konuşuruz.
Silivrispor'da oynamış futbolu seven belediye başkanımızın Silivrispor'a otogardan daha fazla kaynak vereceğinden eminim. Yeter ki bu camia bu Silivri sistemi yapıyı kursun pedalı çevirsin. Marka Silivrispor için pedalı çevirmeliyiz."

YORUM YAP