Melih Yıldız’dan tarihi ayar

Melih Yıldız’dan tarihi ayar

8.12.2021 10:39:35

AK Parti'nin köylerde İSKİ'nin su ücretlerini şikayet etmesine değinen CHP Grup Sözcüsü Melih Yıldız, “İSKİ'ye  gösterdiğiniz hassasiyeti gübre ve mazota yapılan zamlarda da gösterirseniz çok anlamlı olur” dedi ve “İnsanlar açıklıktan ölüyor! Dalga geçmeyin sebebiniz olduğunuz şeylerle. AKP sebep, yoksulluk sonuç.  AKP sebep,  hayat pahalılığı sonuç. Berat Albayrak'ın dediği gibi “Allah sonumuzu hayır etsin” ifadeleriyle söyleyeceklerine son noktayı koydu.

CHP Grup Sözcüsü Melih Yıldız'dan Aralık Meclisinde tarihi konuşma. AK Parti Teşkilatının Silivri köylerinde düzenlediği programda İSKİ'nin su ücretini şikayet etmesine değinen Yıldız, iktidar temsilcilerine zamlar üzerinden adeta ayar verdi.

Yıldız'ın konuşması şöyle; “AKP İlçe Teşkilatı köyleri gezerek bir el ilanı dağıtıyor. Bu el ilanında “İSKİ vatandaşın sırtından in” diyerek halka “Biz sizin yanınızdayız” mesajını veriyorlar.

Kim köylünün yanında, kim vatandaşın sırtına binmiş örneklerle ifade etmek istiyorum.

Ekrem İmamoğlu'nun İBB Başkanı olduğu 2019 Haziran tarihinden bu yana suya %6 oranında zam yapıldı. Yeni dönemin başında da %40 indirim yapıldı. Elektriğe gelen zam oranı %70, doğalgaza ise %60. Böyle bir durumda iktidar temsilcilerinin köylerde gezip “Vatandaşın sırtından in İSKİ, biz vatandaşın yanındayız” demesi gülünç. İfade ettiğim zam oranları gerçekliğinde tek günah keçisi İSKİ'yi ilan etmeniz doğru değil buna itiraz ediyoruz.

“İSKİ'YE GÖSTERDİĞİNİZ HASSASİYETİ GÜBRE VE MAZOTA DA GÖSTERİRSENİZ ÇOK ANLAMLI OLUR”

Son bir yılda mazota %60, gübreye gelen zam oranı %600 ve satın alabileceğiniz ürün yok! Nitrat gübresine gelen zam %350. Köylü çiftçi bu yıl gübre alamıyor, bulamıyor tarlasına atamayacak. Sıkıntının büyüğünü önümüzdeki yıl yaşayacağız. Rekolte düşük olacak, dışa bağımlılığımız artacak. İSKİ'yi suçluyorsunuz ya mazot ve gübre fiyatları ile ilgili de bir el ilanı bastırın ve o konuda da vatandaşın yanında olun. İSKİ'ye gösterdiğiniz hassasiyeti gübre ve mazota da gösterirseniz çok anlamlı olur.

“YÜZÜNÜZÜ İTHALATA DEĞİL ÜRETİCİYE DÖNÜN ARKADAŞLAR”

Unda %100, yem fiyatlarında %100 artış var. Traktörüne haciz gelen çiftçileri düşünün; yüzünüzü ithalata değil üreticiye dönün arkadaşlar. Üretimden gerisi yalan.

“DEVLET EKONOMİK KURTULUŞ SAVAŞI DEĞİL AMA VATANDAŞ GERÇEKTEN GEÇİM SAVAŞI VERİYOR”

14 Milyon asgari ücretli var dolar karşısında aldıkları ücretler günbegün eriyor. Ocak 2021'de 383 dolar, Kasım 2021'de 296 dolar, Aralık 2021'de 212 Dolar'a tekabül eden asgari ücret günden güne eriyor. Geçen yıl 8 lira olan dolar dün 14 TL'ydi yani  %80 fark var. Türk Lirası Dolar karşısında %80 oranında erimiş. Mazot ve gübre faturasını ödeyemeyen çiftçi hapse atıldı. Devlet ekonomik kurtuluş savaşı değil ama vatandaş gerçekten geçim savaşı veriyor.

Yeniden değerleme oranını devlet 36,20 olarak açıkladı. Emekliye, işçiye yapılacak artış  %10 enflasyon oranından hesaplanıyor. Kasım ayı enflasyonunu TUİK %21, bağımsız kuruluşlar %55 açıklıyor. %80'den aşağı gelen zam yok.

15 gün önce yaptığınız turu “Gübreye, mazota gelen zammı biliyoruz yanınızdayız inşallah çözeceğiz” diye tekrarlayın, köylünün gönlünü alın. Köylü üretim yapmazsa seneye yaşayacağımız sıkıntıyı herkes tahmin eder.”

“SEBEP OLDUĞUNUZ ŞEYLE DALGA GEÇMEYİN!”

Milletvekilleri ile İBB AK Parti Meclis Üyelerinin ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntıyı hafife alan söylemlerini örnekleyen Yıldız, “İnsanlar açıklıktan ölüyor! Dalga geçmeyin sebebiniz olduğunuz şeylerle. AKP sebep, yoksulluk sonuç. AKP sebep, hayat pahalılığı sonuç. Berat Albayrak'ın dediği gibi “Allah sonumuzu hayır etsin” diyerek söyleyeceklerine son noktayı koydu.

 

YORUM YAP