“Mehmet Âkif ve Gençlik” konulu Deneme Yazma Yarışması

“Mehmet Âkif ve Gençlik” konulu Deneme Yazma Yarışması

30.01.2018 09:51:05

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmî ve özel ortaöğretim okullarında öğrenim gören öğrenciler arasında  “Mehmet Âkif ve Gençlik” konulu deneme yazma yarışması düzenlenecek.

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından resmî ve özel ortaöğretim okullarında öğrenim gören öğrenciler arasında “Mehmet Âkif ve Gençlik” konulu deneme yazma yarışması düzenlenecek. Tarihimizin yetiştirdiği ve şerefle andığı önemli şahsiyetlerimizden biri olan İstiklâl Marşımızın şairi, Mehmet Âkif Ersoy'un Türk gençliğine verdiği değerin anlaşılmasının sağlanması, eserlerinde yer alan gençliğin özelliklerinin farkına varılması, gençlerde bulunmasını istediği vatanseverlik, güzel ahlâk, mütevazılık gibi özelliklerin içselleştirilmesinin sağlanması amacıyla düzenlenecek yarışmaya katılmak isteyenler eserleriyle okul müdürlüklerine başvuracak. Okullarda birinci seçilen eserler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilecek. Son başvuru tarihi 20 Nisan 2018 olarak açıklandı. İlçelerden, illere, illerden ise Milli Eğitim Bakanlığına gönderilecek eserler kitap haline getirilecek. Kitaplar ise Eylül ayında okul kütüphanelerinde yerini alacak.
“Mehmet Âkif ve Gençlik” konulu Deneme Yazma Yarışması şartnamesine Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü'nün web sitesinden ulaşabilirsiniz.
Haber:
Renginar SALİ

YORUM YAP