Meclisin siyasi aritmetiği yeniden düzenleniyor

Meclisin siyasi aritmetiği yeniden düzenleniyor

16.06.2020 09:20:37

Kulislere yansıyan bilgilere göre Sami Barlas'tan sonra Cumhur İttifakının diğer 12 meclis üyesi de Temmuz oturumunda resmen MHP'den AK Parti grubu çatısı altına geçmeye hazırlanıyor.

Bir süredir beklenen gelişme; Silivri Belediye Meclisi'nin siyasi aritmetiğinin Temmuz 2020 oturumda değişmesine artık kesin gözüyle bakılıyor. Değişikliğin gerçekleşmesi durumunda AK Parti ve CHP 13'er üye ile yoluna devam edecekken, MHP 5 üyelik grubu ile varlığını sürdürecek.

AK PARTİ 13 ÜYE
Kulislere yansıyan bilgilere göre Cumhur İttifakından dolayı MHP Grubu altında Silivri Belediye Meclisi'nde çalışmalarını sürdüren meclis üyeleri partilerine dönmeye hazırlanıyor. Cumhur İttifakı sebebiyle Silivri Belediye Meclisinde MHP grubunda meclis üyeliklerini sürdüren Celalettin Yazıcı, Filiz Güler, Hacer Yıldırım, Mustafa Çolakoğlu, Orhan Çalışkan, Ülkenur Büke, Ömer Tekin, Kenan Değdaş, Sefer Ölçer, Şükriye Akkaya Karakuş, Abdullah Salim Çavdar ve Yasin Gören de AK Parti Grubuna geçmeye hazırlanıyor. Sami Barlas seçimler sonrası AK Parti'ye geçmişti, beklenen gelişmenin gerçekleşmesi durumunda, AK Parti Grubu Silivri Belediye Meclisinde Temmuz itibariyle 13 kişiyle temsil edilecek.

İKİLEM ORTADAN KALKACAK
AK Parti İBB meclis üyelerimiz gerçekleştirmeye hazırlandıkları hamle ile bir yandan da İstanbul'da kendi partileri, ilçede MHP'li meclis üyesi olmak ikileminden kurtulmuş olacak.

CHP 13 ÜYE
Melih Yıldız, Süheyl Kırkıcı, Bora Balcıoğlu, Doruk Bulut, Mehmet Yönet, Lütfü Vardar, Bilal Ermiş, Ömer Ercan, Elif Yılmazer, Abdulcabbar Doğan, Fevzi Arslan, Gökhan Yonat, Ersin Taşkın olmak üzere CHP 13 meclis üyesiyle Silivri Belediye Meclisinde temsilini sürdürecek. Millet İttifakının başlangıçtaki 14 kişilik grubu, Silivri Belediye Meclisinde İYİ Partili Ümit Seçkin'in MHP'ye geçmesiyle 13'e düştü.

MHP 5 ÜYE
Barlas gibi AK Partili diğer üyelerin de kendi gruplarına geçmesi durumunda MHP; Şenoğlu Türkyılmaz, Sultan Aşkın, Gökhan Dirik, Gökalp Kalaycı ve Ümit Seçkin ile Silivri Belediye Meclisinde temsiliyetini sürdürecek.

BUNDAN SONRA NE OLACAK?
MHP'nin İstanbul'un diğer ilçelerinde Cumhur İttifakı sonucu seçilen tüm meclis üyelerinin de seçimin hemen ardından kendi partileriyle yola devam ettiği biliniyor; Silivri'de düzenleme konusunda genç bile kalındığı söylenebilir.
Mecliste herhangi bir oylamada eşitlik durumunda Başkan Volkan Yılmaz'ın oyu çift sayılırken, yeni siyasi dağılımın etkisi merakla bekleniyor.
Diğer yandan da Cumhur İttifakının genelde sürdüğü müddetçe siyasi grup ayrılığının önceki duruma nazaran büyük bir farklılık arz etmeyeceği öngörülüyor.

1 YILDIR MECLİS KARARLARININ TAMAMINA YAKIN OYBİRLİĞİYLE GEÇTİ
Bir yılı geride bırakan Silivri Belediye Meclisinde kararların çok azı (2 dışında) oyçokluğuyla alındı. Ciddi bir bölümü, neredeyse tamamına yakını oybirliğiyle hayata geçtiği de bir gerçek.

Sevginar SALİ

YORUM YAP