Ozan Kapancı

Mavi hayaller...

Sevgili Bisiklet Severler, bisiklet almayı düşünenler, almayı düşünüp de; ‘her yer araba, ben nerede bisiklete bineceğim, gideceğim yerde bisikletimi nereye bırakacağım?' diyenler ve şehir içi ulaşımda bisikletin önemini henüz fark etmeyenler; bu yazı tam size göre...
3 Kasım 2015 Salı günü ülkemiz için çok hayırlı bir olay gerçekleşti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Resmi Gazete sayısı 29521 olan ‘Şehir İçi Yollarda Bisiklet Yolları, Bisiklet İstasyonları ve Bisiklet Park Yerleri Tasarımına ve Yapımına Dair Yönetmelik' yayınlandı. Bu, adeta ülkemize çağ atlatacak bir mevzuat. Enerji üretimiyle, sanayi hacmiyle ya da inşaat sektörünün büyüklüğünün yanında bir ülkenin gelişmişliğini gösterebilecek parametrelerden bir tanesi, modern çağın zorunlu ihtiyacı: Şehir İçi Ulaşımda Bisiklet Yolları!
Bu mevzuatın teknik detayları nelerdir, nerelere bisiklet yolu olur gibisinden sorularla kafalarımızı meşgul etmeden biz kullanıcılar olarak şimdi başlayalım bisiklet severlere ilham veren bu mevzuat çerçevesinde mavi hayaller kurmaya, bisiklet yolları mavi olur ya; o maviden. İşte hayallerimiz: Sahilimiz motorlu araç trafiğine kapatılıyor, Park Otel önünden Atatürk Anıtı, Öğretmen Evi ve yarlar altı güzergâhı boyunca bir mavi hat ile bisiklet yolunu çiziyoruz. Bu hat üzerinde kalan her işletme kendi dükkânı önüne bisikleti ile gelen müşterileri için uygun bisiklet park yerleri yapıyor, çay bahçeleri de buna özellikle riayet ediyor, özellikle Çevre Derneği. Çevre Derneğinden Silivri'de Bisikletli Ulaşıma destek konusunda sıra dışı kararlar almasını bekliyoruz. Örneğin bisikletle gelen müşterilere % 50 tenzilat gibi. Yine, Yeni Mahalle Rumeli Üniversitesinden, Kiptaş 1 ve 2. Etap Konutlarından sahile kadar uzanan bir mavi yol daha çiziyoruz. İlçemizdeki bütün okullar bisiklet yolu ağına katılıyor ve hepsinin bahçesinde bisiklet park yerleri yapılıyor, öğrenciler okullarına güvenli bisiklet yollarından gidiyorlar, Beden Eğitimi derslerinde öğretmenleri ile birlikte Bisiklet Turuna çıkıyorlar. İlçedeki kamu ve özel kurumların hepsinde en az 1 adet demirbaş bisiklet oluyor, bununla şehir içindeki ufak tefek işler hallediliyor, kimse 1 km yol için araba kullanmıyor. Elektrikli bisiklet ile faytonculuk akımıyla şehir içinde sessiz, temiz ve ucuz taşımacılık devri başlıyor. Bisikletli kuryeler gözükmeye başlıyor, bunlar yaz tatillerinde çalışmak isteyen lise ve üniversite öğrencilerinden oluşuyor, hem spor yapıp hem de harçlık kazanıyorlar. Yaz akşamları kordonda motosikletli değil bisikletli polisler asayişi sağlıyor, motor sesinden kimse rahatsız olmuyor, bina ve işyerlerine iskân belgesi için bisiklet park yeri zorunluluğu getiriliyor. Dağ bisikleti için özellikle miniklerin kullanabileceği bir Mini Dağ Bisikleti Parkuru açılışı yapılıyor, daha sonraları bizim bisikletle sıklıkla kullandığımız rota olan Silivri-Çatalca-Karadeniz sahiline doğru uzanan bir Bisiklet Otobanı projesi hayata geçiriliyor. 20 yıl sonra Silivri dünyada bisiklet kullanımı oranının en çok olduğu merkez haline geliyor, üstelik şu anki nüfus/bisiklet kullanımı oranı olan sıfıra yakın bir orandan.
İşte böyle Mavi Hayaller... Bunların birçoğu için ‘Olur mu böyle şey?' dediğinizi duyuyorum, elbette ki tüm bunlar sihirli bir değnek ile bir anda olabilecek değişiklikler değil; hayaller... Siz de kendinizi bu hayallerin en az birisinin içinde hissedebildiyseniz, gerçekleşmesini, çocuğunuzun temiz, dingin bir kentte yetişmesini istiyorsanız yapacağınız şey çok basit; önce kendinize, sonra eşinize ve çocuklarınıza derhal birer bisiklet edindirmek, kömürlükte duran bisikletinizi bakıma götürüp kullanmaya başlamak, şehir içinde oturuyorsanız haftada en az 1 gün araba yerine bisiklet ile işe gitmeyi denemek, kısacası bisiklete bir başlangıç yapmak..
İşin bir de diğer yanı olan spor mecrası var ki o da bambaşka bir disiplin. Hafta sonları köy turlarımızdan, gittiğimiz köylerdeki yetişen meyve, sebzeden, yol kenarlarındaki meyve ağaçlarına tırmanmaktan, köy kahvelerinde verilen çay-peynir-ekmek molalarından, köy insanı ile yapılan muhabbetlerden ve doğanın sesini dinlemekten, bisikletle gidilen kamptan alınan hazdan henüz bahsetmiyorum bile..
Şu an bisiklet yolumuz yok, kullanım oranımız düşük. Ancak ben, Silivri'miz için gelecek 20 yıl içerisinde çok farklı bir tablo görüyorum ve bununla gurur duyuyorum. İster fosil yakıtların fiyatlarının yükselmesine bağlayalım, ister şehir içi ulaşımda bisikletin vazgeçilmez araç olacağına, ister bisikleti spor amaçlı kullanıma bağlayalım isterseniz de gerçekleşememiş çocukluk hayalinize 35'ten sonra ulaşmaya. Bisiklet kullanımı her geçen gün artmakta ve yeni bir kültür oluşmakta, bunun kıymetini bilelim, pedalları birlikte çevirelim; yeşile, maviye, geleceğe..
Bisiklet ile ilgili her türlü sorunuz, görüş ya da öneriniz için elektronik posta adresim: ozantrek4900 @gmail.com
Bisikletle, sporla ve esen kalın.

  1. Egemen Kocaoğlu Egemen Kocaoğlu

    Eline yüreğine sağlık. Çok güzel bir yazı olmuş. Bu konuların anlatıldığı şekilde yapıyorum. Bisikleti hem hobi hem de ulaşım aracı olarak kullanmak ve işini görürken aynı zamanda çevre ile iç içe olmak çok ayrı bir duygu . Umarım bu duyguyu hep birlikte tadarız.

YORUM YAP