Marmara Psikoteknik açıldı

Marmara Psikoteknik açıldı

26.02.2020 15:09:48

Silivri'nin genç iş insanlarından Timur Terzi ve Rasim Dinçer'in ortaklaşa hayata geçirdikleri Marmara Psikoteknik Merkezi ilçe protokolünün de katılımı ile açılışı gerçekleştirildi.

Silivri Piri Mehmet Paşa Mahallesi Şerif Sokak Osmanoğlu İş Merkezi'nde açılan Marmara Psikoteknik Merkezi'nin açılışına CHP Silivri Belediye ve İl Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu, MHP Silivri İlçe Başkanı Zafer Yalçın, MHP Kadın Kolları Başkanı Sema Arcan, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Oda Başkanı Nuray Koçer, Silivri Kulüpler Birliği Başkanı Ali Tonta, Silivri Güreş Ağası Çetin Ceylan, Silivri Sanayi Sitesi Başkanı Ercan Çalışkan, Silivrispor Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Çolakoğlu ile birlikte çok sayıda davetli katılım sağladı. Karayolları Taşıma Yönetmeliği gereği ticari araç sürücüleri SRC belgesiyle birlikte her 5 yılda bir psikoteknik açıdan sağlıklı olduklarını gösteren rapor almak zorundalar. Silivri'de bu hizmeti yerine getirmek için girişimlerde bulunan Terzi ve Dinçer, Marmara Psikoteknik Merkezini ilçe halkının hizmetine sundu.

PSİKOTEKNİK BELGESİ NEDİR?

Araç sürücülerinin alması gereken eğitimlerden biri olan psikometri, dikkat dağınıklığı, algı, hafıza ve muhakeme yeteneklerini kontrol etmek için yapılan bir işlemdir. Motor becerilerinin, tepki hızı, vücut koordinasyon becerilerinin ve psiko- motor becerilerini içerek bu teknik, sürücü koltuğuna oturan herkesi için önemli bir yer tutmaktadır. Özellikle ticari araç kullananlar için önemli olan psikoteknik belgesi risk almak, saldırganlık, öz kontrol ve ani bir durumda davranış yöntemlerini kapsamaktadır. Sürücülerin davranış, kişilik özellikleri ve motor becerileri test edilerek, standart bir sürücü olma potansiyelleri ölçülür. Trafikte diğer araç kullanıcıları ve yayaların güvenliği için önemli olan psikoteknik belgesi, ticari araç kullanıcılarının uzun seyahatler sonucunda psikolojik durumlarını da kontrol altına almak için önemli bir değerlendirme sistemidir.

YORUM YAP