Liseliler İlçe Kütüphanesini ziyaret etti

Liseliler İlçe Kütüphanesini ziyaret etti

31.03.2017 10:42:46

Silivri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, 53. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla Silivri İlçe Halk Kütüphanesi'ni ziyaret etti.

27 Mart-2 Nisan 2017 tarihleri arasında kaydedilecek olan 53. Kütüphaneler Haftası etkinlikleri ilçemizde de sürüyor. Hafta boyunca Silivri İlçe Halk Kütüphanesi her kademedeki okul öğrencilerini ağırlıyor Kitap ve Kütüphane konulu konferanslar veriliyor.
Kütüphanenin ziyaretçileri arasında önceki gün Silivri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri de vardı. Liseliler öğretmenleri rehberliğinde dün Silivri İlçe Halk Kütüphanesi'nin konuğu oldu.
Son yıllarda bilgisayar ve bilgiye ulaşmanın diğer yolları arttıkça araştırma için kütüphaneye gitmenin akla gelmemesi üzücü olsa da öğretmenler ve kütüphane yetkilileri öğrencilere kitapları, kütüphaneyi tanıtmak için bu özel haftayı iyi değerlendirme hedefinde.
Silivri İlçe Halk Kütüphanesi yetkilileri de liselileri güleryüzle karşılayarak, onlara kütüphanenin çalışma günleri ve saatlerinde, sunduğu imkânlardan, bulundurduğu kitaplar çeşitlerinden söz etti. Üyelik hizmetlerinden bahsedildi. Bazı öğrenciler, üye oldular. İlgi duydukları alanlardaki kitapları incelediler.

KÜTÜPHANELER HAFTASI PROGRAMI
30 Mart 2017 (bugün) tarihinde ise Silivri Belediyesi Yaşar Kemal Sergi Salonu'nda 53. Kütüphaneler Haftası teması olan “Yeni Enformasyon Teknolojileri ve Kütüphaneler” konulu slayt izlettirilecek. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen okullardan gelen öğrencilere Çocuk Edebiyatı Yazarı Fatih Erdoğan konferans verecek. 31 Mart 2017 tarihinde İlçe Halk Kütüphanesi'nde saat 10.30'da “Kitabını AL Gel” başlıklı okuma etkinliği, saat 14.00'da ise en çok kitap okuyan öğrenciler düzenlenecek ödül töreninde onurlandırılacak. Kütüphaneler Haftası programı 1 Nisan 2017 tarihinde saat 14.00'da Okul öncesi çocuklar için masal okuma saati ve çocuk kitap sergisi gezdirilerek son bulacak.
Renginar SALİ

YORUM YAP