Liseliler Cam Üfleme sanatıyla tanıştı

Liseliler Cam Üfleme sanatıyla tanıştı

16.05.2017 10:34:14

Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri, sanatçı Harun Veysel Gümüş'ün muhteşem gösterileri eşliğinde cam üfleme sanatıyla tanıştı.

Sanatsal çalışmalara önem veren ve öğrencilerine bu yönde de gelişimleri için imkan sunarak yol açan Atatürk Anadolu Lisesi yönetimi, geçen hafta Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde olan devlet cam üfleme sanatçısı Harun Veysel Gümüş'ü okuluna davet etti. Davete icabet eden Gümüş, okul öğrencilerine gösteriler sundu. Öğrenci ve öğretmenlerin yanı sıra gösterileri İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Karipçin, Toki Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müdürü Cevat Manavoğlu ve Selimpaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Abdurrahman Öztürkoğlu da izledi. 38 Yıldır camı sanır ile üfleyen ve ona mucizevi şekiller veren Devlet Sanatçısı Harun Veysel Gümüş, gösterileriyle izleyenleri büyüledi. Şalama Ocağı'nda ısıttığı boru ve çubuk camları sabırla şekillendirerek sanat eseri haline getirdi. İzleyenler çalışmalarına hayran kaldı. Öğrencilerle de sohbet eden sanatçı, onların meraklı sorularını yanıtladı.
Okul Müdürü Ali Nizamoğlu, davetlerine icabet ederek, öğrencilerini cam üfleme sanatıyla tanıştıran ve muhteşem gösteriler sunan Harun Veysel Gümüş'e okulu adına teşekkür etti.

Renginar SALİ

YORUM YAP